listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Kix | Brian Forsythe: «Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μέχρι να πέσουν οι τροχοί»

Kix1

 

Γειά σου Brian, ευχαριστούμε για αυτή τη συζήτηση. Έχετε κάποια σχέδια για νέο άλμπουμ?

Brian Forsythe: Μιλάμε για αυτό αλλά είμαστε απασχολημένοι με το να παίζουμε πολύ, είναι δύσκολο να βρούμε χρόνο για οτιδήποτε αυτή τη στιγμή.

 

Kix3

 

Πώς πηγαίνει η περιοδεία σας?

Brian Forsythe: Πολύ καλά! Είναι σχεδόν ασταμάτητη από την αρχή της χρονιάς. Μόνο τον Οκτώβριο κάναμε ένα διάλειμμα.

 

Υπάρχουν σχέδια να σας δούμε στην Ευρώπη?

Brian Forsythe: Όχι απ’ όσο ξέρω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 

 

Πώς προέκυψε η ιδέα να ηχογραφήσετε ξανά?

Brian Forsythe: Υποθέτω ότι αναφέρεστε στο ‘’ Rock Your Face ’’? Μας ρωτούσαν συνεχώς οι θαυμαστές μας και στις συνεντεύξεις μας για την πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου άλμπουμ και έτσι ξεκινήσαμε να το σκεφτόμαστε. Έτσι, όταν κυκλοφορήσαμε το DVD ‘’ Live In Baltimore ‘’ και υπογράψαμε συμβόλαιο με την Frontiers Records, μέρος της συμφωνίας ήταν και ένα νέο άλμπουμ. Η συμφωνία για το DVD απέτυχε αλλά είχαμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε επάνω σε νέα τραγούδια. Τότε ήταν όταν ξεκινήσαμε την συνεργασία με την Loud & Proud Records.

 

 

Πώς ήταν η διαδικασία εγγραφής του δίσκου μετά από τόσα χρόνια?

Brian Forsythe: Είναι πολύ διαφορετικά. Δεν υπήρχε η δυνατότητα ηχογράφησης σε υπολογιστή στο παρελθόν, οπότε γράψαμε τα αρχικά μέρη των κομματιών στο στούντιο που έχει στο σπίτι του ο Mark Schenker και σε κανονικό στούντιο τον οδηγό των ντραμς και κάποια μέρη κιθάρας και μετά ο Jimmy γύρισε και έπαιξε τα πραγματικά τύμπανα. Το οποίο είναι εντελώς ανάποδα απ’ ο,τι κάναμε συνήθως.

 

Kix2

 

Γιορτάσατε την 30η επέτειό σας πέρυσι και κυκλοφορήσατε το ‘’ Fuse 30 Reblown ‘’. Πες μας πως συνέβη αυτό.

Brian Forsythe: Ο Mark Schenker ήταν ο ηγεμόνας πίσω από αυτό. Ζήτησε τα αρχικά Master tapes και διαπίστωσε ότι ήταν αρκετά εύκολο να τις αποκτήσει. Εφόσον τις απέκτησε, πήρε τον Beau Hill και μετά από αυτό όλα ήρθαν…

 

 

Κατά την άποψή μου η μπάντα δεν κέρδισε ποτέ την αναγνώριση που αξίζει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλοί θαυμαστές σας. Πως νιώθετε γι αυτό?

Brian Forsythe: Ναι, μετά την επιτυχία του ‘’ Blow My Fuse ‘’ , πιστεύαμε ότι το ‘’ Hot Wire ‘’ θα μας οδηγούσε στην κορυφή, αλλά εμφανίστηκαν οι Nirvana και ‘’ πήραν τον αέρα από τα πανιά ‘’ της hard rock. Ήμουν απογοητευμένος στην αρχή αλλά συνεχίζουμε ακόμα σταθερά οπότε δεν παραπονιέμαι.

 

 

Νιώθετε απελευθερωμένοι από όλη αυτή την 80s εποχή και πιο άνετοι να εκφράσετε την μουσική που θέλετε?

Brian Forsythe: Σαν μπάντα, έχουμε τη συνείδηση του στυλ μας και δεν θέλουμε να παρεκκλίνουμε πολύ από αυτό. Ποτέ δεν είχαμε τον κλασσικό ήχο των 80s οπότε αυτό βοηθάει στον να μη ακουγόμαστε απαρχαιωμένοι.

 

 

Πάντα είχατε ένα δικό σας στυλ ακόμα και όταν το μέταλ ήταν πιο διευρυμένο. Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που σας έκανε να ξεχωρίζετε?

Brian Forsythe: Ronnie, Donnie (Purnell) και εγώ ξεκινήσαμε το συγκρότημα πίσω στο τέλος του 1977, ώστε να είμαστε περισσότερο ένα προϊόν της δεκαετίας του '70 από ό, τι της δεκαετίας του '80. Ήμασταν προ-Van Halen και οι περισσότερες μπάντες των '80 ήταν μετά-Van Halen.

 

 

Τι βλέπετε για το μέλλον?

Brian Forsythe: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μέχρι να πέσουν οι τροχοί. Τί άλλο να κάνουμε?

 

 

Αν μπορούσες να πας πίσω στον χρόνο, τι θα άλλαζες και γιατί?

Brian Forsythe: Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι θα είχα κάνει διαφορετικά είναι να δώσω ίσως λίγο περισσότερη προσοχή στα οικονομικά και στην τεχνική πλευρά των πραγμάτων στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

 

 

Θέλεις να πεις κάτι στους Έλληνες θαυμαστές σας?

Brian Forsythe: Εκτιμούμε όλους τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο, είστε ο λόγος που μπορούμε να κρατήσουμε αυτό το πράγμα! Ίσως κάποια μέρα καταφέρουμε να παίξουμε και εκεί.

 

Kix4

 

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Chris Mouskos, Elena Manta
Μετάφραση: Elena Manta

 

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1