listen live button    

Συνέντευξη Warrior Soul | Kory Clarke: «Δεν υπάρχει θεραπεία και ο γιατρός λείπει»

kory1

 

Γειά σου Kory, πως είσαι; Πες μας για το Rock n roll disease.

Kory Clarke: Ο νέος δίσκος τα πάει πολύ καλά. Ανυπομονώ να παίξω στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη, Στο ΑΝ κλαμπ στην Αθήνα και ένα φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη νομίζω.

Λοιπόν, δεν υπάρχει θεραπεία και ο γιατρός λείπει, εκτός αν έχεις €50!! Δεν υπάρχουν παρενέργειες εκτός από τον εθισμό χαχα. Πέρα από τη πλάκα, στο νέο άλμπουμ απλά ροκάρουμε. Δεν κάναμε πολλαπλές ηχογραφήσεις, μια κι έξω μόνο. Εγώ παίζω και ντραμς σε 6 τραγούδια, o Adam Arling (μέλος των Urge Overkill) βοήθησε στο γράψιμο, απλό ροκ εν ρολ in your face!

Κάνουμε ήδη περιοδεία. το άλμπουμ βγήκε πριν ένα μήνα και έχει ήδη κάνει περισσότερες πωλήσεις από το προηγούμενο συνολικά! Και αυτό είναι τέλειο γιατί θέλω να έχω μετρητά όταν πάω στο μπαρ (γέλια)! Είναι kick ass rock n roll.

 

 

Είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του άλμπουμ?

Kory Clarke: Το περίμενα οτι θα ακούγεται ωραία γιατί εγώ έκανα την παραγωγή (γέλια). Έχει μια live αισθητική, είχαμε μια φρέσκια προσέγγιση και η νοοτροπία μας είναι πάντα εναντίον του συστήματος, έχουμε και κάποια κρυφά μηνύματα εναντίον του Τραμπ και της μαλακίας που τον δέρνει, αλλά και τραγούδια για τη ζωή στο δρόμο.

 

 

Έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι από το νέο άλμπουμ?

Kory Clarke: Για μένα τα πρώτα 3 τραγούδια είναι τα καλύτερα. Και το Rock On. Μ'αρέσουν και τα ντραμς που παίζω στο Meltdown. Και το Warrior Ride Children. Και στις συναυλίες παίζουμε αυτά τα 3, επίσης τα  3 πρώτα από το προηγούμενο, κάποια από το Destroy the War Machine και κάποια από τα κλασικά.

 

 

Ποιά ήταν η αντίδραση του κόσμου?

Kory Clarke: Οι κριτικές ήταν πολύ καλές, περίπου 97% θετικές, οι πωλήσεις, όπως είπα, πολύ καλές ο κόσμος φαίνεται να το γουστάρει, η ενέργεια που έχει σε σχέση με οτι κινείτε εκεί έξω στο χώρο του μέταλ το κάνει να ξεχωρίζει.

 

 

Οι στίχοι στα πρώτα άλμπουμ των Warrior Soul αντανακλούσαν μια γενιά και είχαν πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Πως νιώθεις που γράφεις στίχους ενώ τίποτα στον κόσμο δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει;

Kory Clarke: Πάντα γράφω στίχους με τον ίδιο τρόπο. Ξέρεις, ο κόσμος ήταν σκατά πριν, είναι σκατά και τώρα. Προσπαθώ να κρύβω τα πιο σοβαρά μηνύματα στους πρώτους στίχους και το χαβαλέ στο ρεφρέν. Παλιά, έκανα το αντίθετο αλλά νομίζω αυτό τώρα είναι το πιο σωστό. Ο Tom Morello των Rage Against the Machine και ο Lars Ulrich είπαν κάποια ωραία πράγματα για μένα.

 

 

Θέλεις να σχολιάσεις τη πολιτική κατάσταση στην Αμερική;

Kory Clarke: Είναι κάτι που το λένε εδώ Ψυχρός Εμφύλιος (Cold Civil War). Έχουμε πολλούς θυμωμένους λευκούς άντρες, κυρίως στο Νότο και στην επαρχία, και ψηφίζουν κάτι πολύ πολύ λάθος. Ουσιαστικά έχουμε από τη μια μεριά αριστερούς λευκούς μαζί με τους μαύρους και από την άλλη θυμωμένους λευκούς νότιους και απλά το ερώτημα είναι κάθε φορά ποιοι είναι περισσότεροι. Νομίζω πάντως, οτι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την κλιματική αλλαγή, για αυτό θα έπρεπε να συζητάμε μόνο.

 

 

Είναι η σκηνή της Νέας Υόρκης δυνατή αρκετά ώστε να μας δώσει καλό Rock n roll?

Kory Clark: Το κάνω πολύ καιρό αυτό, και το κάνω καλά νομίζω. Αν είμαι καλύτερος σε κάτι άλλο θα έκανα εκείνο (γέλια).  Επίσης μ αρέσει να ζωγραφίζω πολύ και μου λένε οτι το κάνω καλά κι αυτό. Είχα και μια πολύ καλή χρονιά φέτος.

 

 

Ακολουθείς νέες μπάντες;

Kory Clarke: Ναι, ακούω νέες μπάντες απλά ποτέ δεν θυμάμαι τα ονόματα τους μετά. Άκουσα δυο γαμάτα κομμάτια πάντως, το 'I Love That Bar' και το 'I'm Rednecker Than You', κάντρι τραγούδια, τσεκάρετε τα.

 

 

Ο ήχος των warrior Soul ήταν μεταξύ Rock n roll και Punk μέχρι το Space Age playboys. Πώς έγινε η μετάβαση στο Acid Punk είδος;

Kory Clarke: Όταν το γύρισα στο acid punk ήθελα απλά να κάνω κάτι διαφορετικό. Πιο κοντά μαλλιά, πιο περίεργα ρούχα και απώλεια βάρους γιατί έτρεχα πάνω κάτω στη σκηνή (γέλια).

 

 

Ξέρουμε ότι η μπάντα δημιουργηθηκε από ένα στοίχημα. Σε τι στοιχηματιζεις τώρα για το μέλλον;

Kory Clarke: Τα πάντα παίζουν. Αν θες να στοιχηματίσω, στο μέλλον θα είμαι σε ενα μπαρ (γέλια).

 

kory3

 

Ας πούμε σε 10 χρόνια από τώρα.. Πώς φαντάζεσαι τη μπάντα, εσένα κτλ.

Kory Clark: Δεν ξέρω, 10 χρόνια; Ελπίζω να το κάνω ακόμα αυτό, να είμαι σε μια σκηνή με ντραμς και keyboards και να κάνω και πιο πειραματικά πράγματα.

 

 

Έχουν περάσει 30 χρόνια από το Last Dead Century. Τι πιστεύεις για τον προηγούμενο αιώνα και τι περιμένεις από αυτόν;

Kory Clark: Ο προηγούμενος αιώνας ήταν πολύ βίαιος, ξεκινώντας με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Νομίζω οτι υπάρχει κάτι διαβολικό στον πλανήτη, ρουφάει τις ψυχές των ανθρώπων, τους κάνει να πληγώνουν και να πληγώνονται. Νομίζω οτι θα υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή, μια επιρροή από κάπου αλλού ίσως, ακόμα και εξωγήινη, πιο δυνατή από ποτέ. Υπερ μας και εναντίον μας. Καθώς το κλίμα θα χειροτερεύει συνέχεια, θα είναι χαοτικό το μέλλον και σε κάποιο σημείο σύντομα θα πρέπει να πάρουμε μια πολύ μεγάλη απόφαση. Και ελπίζω όλοι να είναι έτοιμοι για το θα τους συμβεί.

 

 

Τι πιστεύεις για το να ηχογραφείς στις μέρες μας; Προτιμάς τον τρόπο ηχογράφησης τώρα ή στο παρελθόν;

Kory Clark: Είναι πιο βολικός ο τρόπος που ηχογραφούμε τώρα. Αλλά σίγουρα μου άρεσε και η αναλογική εποχή με τις κασέτες. Υπήρχαν καλά και κακά και στις 2 εποχές. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα, σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα, και αυτό είναι το μέλλον, αλλά θα ήθελα να ξαναηχογραφήσω αναλογικά κάποτε.

 

 

Τι να περιμένουμε από τα Live στην Ελλάδα;

Τι να περιμένετε στα live; Σοκ, χάος και δέος (γέλια)!!! Όμορφους και πολύ καλούς μουσικούς και ένα τρελό πάρτι. Το ΑΝ κλαμπ θα τρελαθεί, και ανυπομονώ και για το φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Θα σας πάρουμε από τα μούτρα, με τη ροκ έννοια!!! Αγαπώ το Black Velvet Radio! Efkaristo!!

 

kory6

 

Επιμέλεια Συνέντευξης: Chris Mouskos, Ανδρέας Ζέης, Έλενα Μαντά
Απομαγνητοφώνηση: Μάριος Ρηγόπουλος
Μετάφραση: Μάριος Ρηγόπουλος

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

noizyb2k20

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 livechat112211  mixcloud111


ENED LIVE24 LOGO 300x150

Internet radio

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1