listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Serpent Lord | “The Gospel of Judas”.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Serpent Lord GRinterview1

 

Ένα χρόνο μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, οι Θεσσαλονικείς heavy metallers Serpent Lord (GR), κυκλοφορούν ένα νέο single με τίτλο “The Gospel of Judas”. Το τραγούδι είναι μια εισαγωγή των Serpent Lord (GR) σε ένα νέο κεφάλαιο και αποτελεί τον προπομπό του επερχόμενού τους άλμπουμ.

Όπως αναφέρει η μπάντα, το “The Gospel of Judas” είναι επηρεασμένο από το Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιούδα, το οποίο ήταν για χρόνια χαμένο και δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά το 2006. Οι Serpent Lord (GR), παρουσιάζουν μια διαφορετική πλευρά του Ιούδα, ο οποίος δεν είναι προδότης αλλά ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού. Έτσι, ο Ιούδας εφαρμόζει το Θείο Πλάνο του Θεού, με σκοπό την ανάσταση του Χριστού. Παρόλα αυτά, ο Ιούδας καταλήγει στην αυτοκτονία, κάτι που σύμφωνα με την μπάντα δείχνει την χειραγώγηση που δέχθηκε ο ίδιος από τον Χριστό κι έτσι έμεινε στην ιστορία ως προδότης και όχι ως ο σωτήρας, όπως θα έπρεπε.

 

 

 

Καλησπέρα. Καινούριο Single και το όνομα αυτού “The Gospel of Judas”. Πως αισθάνεστε;

Γιώργος: Καλησπέρα, ευχαριστούμε για την συνέντευξη! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κυκλοφορία του νέου μας single! Ανυπομονούσαμε πολύ για αυτή την κυκλοφορία, καθώς έχει περάσει ένας χρόνος από το “Horned God”, αλλά και γιατί θέλαμε να μοιραστούμε ένα ακόμη κομμάτι με τον κόσμο. Οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους μας και η κυκλοφορία του “The Gospel of Judas” ένα πολύ ευχάριστο γεγονός! Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην ενεργό δράση και να ανεβούμε ξανά στο stage το συντομότερο δυνατό! Και ας μην ξεχνάμε… Apocrypha is near!

 Serpent Lord GRinterview2

 

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου στο “The Gospel of Judas”;

Γιώργος: Η ανταπόκριση του κοινού στο νέο μας single ήταν αρκετά θερμή, τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής ήταν πολύ θετικά. Η εντύπωση του κόσμου, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι, το “The Gospel of Judas”, είναι ένα κομμάτι που θα είναι πολύ δυναμικό σε live εμφανίσεις και θα το απολαύσει οποιοσδήποτε ακροατής. Υπήρξε βέβαια και αντίλογος στην εξίσωση, όπως και είναι υγιές το να υπάρχει, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Εμείς πιστεύουμε σε αυτή τη σύνδεση με το κοινό, προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε κοντά, και κρατώντας όλα τα σχόλια, θετικά και αρνητικά, προχωράμε μπροστά δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και όλη μας την αγάπη για αυτό που κάνουμε με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι!

 

 

Η θεματολογία του single επηρεάστηκε από το ευαγγέλιο του Ιούδα που βγήκε στην δημοσιότητα το 2006.Τι ακριβώς εξιστορεί το “The Gospel of Judas”;

Κωνσταντίνος: Όπως είπατε, το κομμάτι είναι επηρεασμένο από το Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιούδα, το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2006, καθώς ήταν για πάρα πολλούς αιώνες χαμένο. Είναι ένα απαγορευμένο, από την εκκλησία, Ευαγγέλιο, γιατί παρουσιάζει μια διαφορετική πλευρά του Ιούδα, η οποία καταρρίπτει πολλά πράγματα. Τον παρουσιάζει λίγο πολύ ως «σωτήρα», ο οποίος ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού. Έτσι, δίπλα στον Χριστό έμαθε για την Γένεση του Κόσμου αλλά και για το ότι αυτός θα πρέπει να κάνει μια τεράστια θυσία, η οποία θα τον οδηγήσει φυσικά στον Παράδεισο. Η θυσία αυτή, θα ήταν να προδώσει τον Δάσκαλό του.
Έτσι, επηρεασμένοι από αυτήν την πολύ διαφορετική πλευρά αναρωτιόμαστε γιατί ο Ιούδας ένιωθε ενοχές και τελικά αυτοκτόνησε. Θεωρούμε ότι υπέστη μια προδοσία από τον Χριστό και τον ίδιο τον Θεό, καθώς δεν φρόντισαν να τον απαλλάξουν από τις τύψεις. Παρόλα αυτά, τον άφησαν να βυθιστεί σε αυτές και εν τέλει να χάσει την θέση του στον παράδεισο, αφού αυτοκτόνησε. Έτσι, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, το τραγούδι μιλάει για την προδοσία που μπορεί να έχει υποστεί ο καθένας από εμάς, τόσο από αγαπημένα του πρόσωπα, όσο και από τον ίδιο τον Θεό.

 

 

Όπως έχετε αναφέρει το “The Gospel of Judas” είναι προπομπός του διάδοχου του “Towards the Damned” του 2018.θα κυμαίνεται στην ίδια ιστορία που εξιστορεί το “The Gospel..” ή και όχι μόνο;

Κωνσταντίνος: Και ναι και όχι. Δηλαδή, προφανώς δεν θα έχουμε 9 τραγούδια που εξιστορούν το ίδιο γεγονός, αλλά το νόημα μπορεί να μοιάζει σε ορισμένα. Γενικά υπάρχει πολύ έντονο το στοιχείο της προδοσίας, είτε του Θεού προς τον άνθρωπο είτε του Θεού προς τον Εωσφόρο. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της ελεύθερης βούλησης, του θανάτου, ακόμη και της αγάπης, ενώ δεν παραλείπονται και κάποια αποκρυφιστικά στοιχεία.

 

 

Tο Single “Horned God” του 2019 μιλάει επίσης για τον Ιούδα. εχει κάποια σχέση με το τωρινό Single και εν συνεχεία με τον δίσκο που έρχεται;

Κωνσταντίνος: Η αλήθεια είναι πως αν και υπάρχει αναφορά στον Ιούδα και στο “Horned God”, δεν είναι γραμμένο για τον Ιούδα. Είναι πιο πολύ ένα παγανιστικό κομμάτι, στο οποίο περιπλέκεται και η ιστορία του Ιούδα, για να δειχθεί και πάλι το στοιχείο της προδοσίας. Γενικά η προδοσία, ο θάνατος και η ελεύθερη βούληση είναι 3 στοιχεία που με εξιτάρουν αρκετά και με απασχολούν ιδιαίτερα, οπότε στιχουργικά δίνω τεράστια βαρύτητα σε αυτά τα κομμάτια. Πάντως, μέσα στο άλμπουμ παρουσιάζουμε το στοιχείο της προδοσίας και με άλλους τρόπους, αξιοποιώντας άλλα σημεία της Βίβλου.

 

 Serpent Lord GRinterview3

 

Λίγα λόγια για το εξώφυλλο του Single; Τη ίδια λογική θα ακολουθήσει και το artwork του επερχόμενου δίσκου;

Κωνσταντίνος: Το εξώφυλλο του single παρουσιάζει έναν αιρετικό, σύμφωνα με την εκκλησία, ο οποίος γράφει τα γεγονότα του Ευαγγελίου του Ιούδα. Θέλαμε ένα εξώφυλλο που να είναι ξεκάθαρο και να συνδέεται άμεσα με την ιστορία του εξιστορούμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που έκανε ο Γιάννης Αντωνίου πάνω στο εξώφυλλο.
Μάριος: Σχετικά με το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης, το single και μουσικά αλλά και οπτικά είναι ο προπομπός του επερχόμενου μας δίσκου. Μία πιο dark αισθητική μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και εικόνες που σίγουρα ορίζουν αυτό που θέλουμε να δείξουμε με τη δουλειά μας. Οπότε εν μέρει ακολουθεί την λογική του εξωφύλλου του single, αλλά συγχρόνως γίνεται ακόμη πιο σκοτεινό, πιο occult και πιο ατμοσφαιρικό. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ το έχει επιμεληθεί ο Μάξιμος Μανώλης (Rotting Christ, Mass Infection). Προς το παρόν αυτά μπορούμε να πούμε. Apocrypha is near.

 

 

Μαζί με το single κυκλοφόρησε και το αντίστοιχο Lyric Video του κομματιού. Λίγα λόγια;

Γιώργος: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το Lyric Video, καθώς είναι το πρώτο που κυκλοφορούμε! Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να είναι ένα Lyric Video που να παρουσιάζει απλά τους στίχους του κομματιού, αλλά να περιγράφει εξ ολοκλήρου το Ευαγγέλιο του Ιούδα, όλο του το μαρτύριο έως τον θάνατο και την σκευωρία που του έστησε ο Θεός. Υπεύθυνος για αυτή τη φανταστική δουλειά είναι ο Γιάννης Αντωνίου (Tiny Yeti Productions), τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ, και πέτυχε με την προσπάθεια του ένα φανταστικό αποτέλεσμα που αποδίδει την ιστορία όπως είναι γραμμένη από τον Ιούδα, αλλά και όπως θέλαμε εμείς να την περάσουμε στο τραγούδι μας!

 

 

Από τις αρχές του 2020 ζούμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες στην μουσική Βιομηχανία αλλά και στον κόσμο ολόκληρο λόγω του COVID-19. Πόσο σας επηρέασε τόσο μουσικά όσο και προσωπικά αλλα και την κυκλοφορία του Single;

Κωνσταντίνος: Σίγουρα μας επηρέασε η κατάσταση αυτή, όπως και τον καθένα. Σε προσωπικό επίπεδο, σίγουρα το να βρίσκεσαι κλεισμένος στο σπίτι και να μη μπορείς να βγεις, δεν είναι και το πιο ευχάριστο, αντιθέτως σου ρίχνει την ψυχολογία. Παρόλα αυτά νομίζω μπορούμε να κρατήσουμε κάποια θετικά. Εγώ για παράδειγμα, είχα περισσότερο χρόνο για να συνθέσω κάποια νεά κομμάτια αλλά και να ολοκληρώσω κάποια από τα ήδη υπάρχοντα, που προορίζονταν για το άλμπουμ ή για επόμενες κυκλοφορίες. Ο Μάριος σίγουρα είχε περισσότερο χρόνο να εξασκηθεί φωνητικά και να δουλέψει πάνω σε καινούργια πράγματα στην φωνή του. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαν σημεία στα οποία δεν βγήκαμε κερδισμένοι, όσο αρνητικά κι αν μας επηρέασε αυτή η κατάσταση. Ίσως, το πιο επίφοβο να είναι το μέλλον και το πως θα ξανά-επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, τόσο ο καθένας προσωπικά αλλά και οι μπάντες γενικότερα. Όσο οι συναυλίες βρίσκονται στον αέρα, οι μπάντες δεν έχουν το ίδιο κίνητρο.Η κυκλοφορία του single δεν θα έλεγα πως επηρεάστηκε τόσο. Οι κυκλοφορίες που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι αυτές που προορίζονταν να έχουν περιοδείες για να προωθηθούν, όπως τα full length albums, αλλά και αυτές που προορίζονταν να παίξουν σε DJ sets των νυχτερινών μαγαζιών.Και σίγουρα δεν σκεφτόμασταν να προωθήσουμε το single μέσω μιας περιοδείας.

 

 Serpent Lord GRinterview4

 

Με τις παρούσες συνθήκες υπάρχει πλάνο για την προώθηση του Single όσο και εκτός Ελλάδος;

Μάριος: Σίγουρα η κατάσταση που βιώνουμε μόνο φιλική προς τη δουλειά μας δεν είναι. Προσπαθούμε όμως να προωθήσουμε αυτό που κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε και όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πανδημία δεν κάνει τόσο κακό. Ένα single είναι πολύ πιο εύκολο να προωθηθεί πίσω από μία οθόνη διότι είναι ένα μόνο κομμάτι. Το δύσκολο κομμάτι είναι να πρωθήσεις έναν δίσκο σε αυτούς τους καιρούς διότι θέλεις τα live shows, τη διάδραση με το κοινό για να προωθήσεις σωστά μία τόσο μεγάλη δουλειά. Είναι καθαρά θέμα όγκου πληροφορίας και διαχείρησης της. Οπότε για την ώρα ασχολούμαστε με την ηλεκτρονική του προώθηση και ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να επιστρέψουμε στις συναυλίες.

 

 

Κάτι τελευταίο για τον κόσμο ;
Κωνσταντίνος: Get ready to be baptized to the eerie sound of the Serpent.
Apocrypha is near. The truth is close. Stay tuned, stay unholy, stay Serpent!
Are you ready to be Damned?

 

Ευχαριστούμε.

Εμείς ευχαριστούμε, ευχόμαστε υγεία σε όλους.

 

 

Tasos Zervoudakis, Chris Mouskos

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1