listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Wash Of Sounds | Heaven’s Crying

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

washofsoundsinterview1

 

Καλησπέρα και ευχαριστούμε. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και πως ήρθε η ιδέα για τους Wash Of Sound;(Ναϊρούζ) 
Εμείς ευχαριστούμε! Wash of Sounds, πως ήρθε η ίδεα…μάλλον ανάγκη ήταν, ανάγκη για εξωτερίκευση συναισθημάτων, ιδέων…πιο πολύ ψυχοθεραπεία είναι παρά μπάντα (γέλια)(Κώστας)
 Ήθελα για καιρό να ξεκινήσω μια hard heavy μπαντα με ιδιαίτερο δικό μας υλικό και οι υπόλοιποι κόλλησαν σαν παζλ. Όταν έχεις κοινά όνειρα-στόχους είναι όλα πολύ πιο εύκολα.


 

Πρώτος δίσκος λοιπόν και το όνομα αυτού Heaven’s Crying. Πως νιώθετε;

(Φοίβος) Είναι τρομερό όταν επιτέλους βλέπεις αποτυπωμένο το μουσικό σου αποτέλεσμα. Μήνες προβών-lives και κάθε κόπος δικαιώνονται , και γενικά το όραμα σου παίρνει ζωή! Είναι τελείως άλλο συναίσθημα να ξέρεις ότι αυτό που ακούς είναι ένα δικό σου δημιούργημα με ανθρώπους που έχετε διαλέξει ο ένας τον άλλο , και φαίνεται και στον ήχο σου! 


(Ναϊρούζ) Προσωπικά, δυσκολεύτηκα να το πιστέψω.. είναι ειλικρινά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, και ειλικρινά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. 

 

 

Wash of Sound...ιδιαίτερο όνομα για ένα συγκρότημα. Σημαίνει κάτι για εσάς και πως ήρθε η ιδέα;


(Κώστας) Wash είναι μια τεχνική, την οποία χρησιμοποιούν στην ζωγραφική, οι μουσικές μας επιροές αποτυπώνονται κάπως έτσι στη μουσική μας..(Φοίβος) 
Ακριβώς! Η πολυπλοκότητα των πολλών διαφορετικών προσωπικών μας ακουσμάτων και επιρροών , αλλά και τη διαφορετικότητα που πρεσβεύει ο ήχος κάθε νέου κομματιού που καταπιανόμαστε! Μπορείς να πεις ότι δεν πρεσβεύουμε και ιδεολογικά ένα σαφές μουσικό ύφος , αλλά κυρίως τη μουσική την ίδια!(Γιάννης)
 Να προσθέσω, πως wash είναι και το τελικό προϊόν της ζύμωσης των αποσταγμένων ποτών που προορίζεται να αποσταχθεί για πρώτη φορά… Η κινητήρια δύναμη της μπάντας! (γέλια)


 

 

Πόσο απαιτητικές αποδείχτηκαν οι ηχογραφήσεις και πως τις προσεγγίσατε σαν μπάντα;


(Ναϊρούζ) 

Πολύ! Πάρα πολύ! έξτρα φουλ απαιτητικές! Η διαδικασία του στούντιο, προσωπικά με δίδαξε πολλά! Σίγουρα έγινα καλύτερη μουσικός και σίγουρα απέκτησα μερικά ψυχολογικά περισσότερα (γέλια) (φοίβος)
 Πράγματι είναι μια πολύ διδακτική εμπειρία , με πολλά να μάθεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς! Πολλές φορές βγήκαμε και από το σύνηθες performance μας , με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλοτε πιο εύκολα , άλλοτε πιο δύσκολα. Αλλά πάντα με κοινό γνώμονα να είμαστε εμείς ευχαριστημένοι!! 

 

Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου στο Heaven’s Crying;(Φοίβος)
 Μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά τα σχόλια , και είχαμε πολλές αναφορές ξεχωριστά για τις συνθέσεις του δίσκου. Πάντα έχουμε κάποιον που προτιμάει διαφορετικό κομμάτι μέσα στο δίσκο , σε σημείο που μπορεί και κανείς μας να μην το περίμενε!(Ναϊρούζ)
 Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να δέχεσαι κριτικές από άτομα πέραν της μητέρας σου (γέλια)… πρέπει να δέχεσαι τα πάντα και να μαθαίνεις από αυτά. Ευτυχώς, οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά καλές!

 

 Ακούγοντας τον δίσκο έχω ακούσει πολλά στοιχεία -Από Heavy, σε ανατολίτικα και από groove, σε ατμοσφαιρικά περάσματα και όχι μόνο – και κατά την γνώμη μου πετυχημένα. Ποιες είναι οι επιρροές σας και πόσο αυτές αφομοιώθηκαν στο Heaven’s Crying;


(Φοίβος) 
It’s a Wash of sounds , and everything in Between! Αγαπημένη μας έκφραση! Αυτή είναι και η Ιδέα της μπάντας! Όλοι έχουμε πολλά διαφορετικά ακούσματα και σκοπός μας πάντα , να μπορέσουμε εκεί που ακόμα και αν διαφωνούμε , να βρούμε αυτό που θα προχωρήσει τη σύνθεση παρακάτω! Πολλές φορές το κάθε κομμάτι μόνο του μας έχει οδηγήσει στο τι είναι τελικά , καθώς το παίζουμε! Σπάνια βάζουμε στόχο για το πώς να ακούγεται κάτι πριν ακριβώς το δοκιμάσουμε να το παίξουμε!
 

 

Στον δίσκο έχετε και μια συμμετοχή τον Γιώργο Προκοπίου των Poem/ Mother Of Millions στο The Fall. Πως προέκυψε η συνεργασία;(Ναϊρούζ)

 Η αλήθεια είναι ότι κατα την σύνθεση του the Fall, άκουγα στο κεφάλι μου αντρικά φωνητικά, άλλοτε πιο σκληρά και άλλοτε πιο καθαρά…Ο Γιώργος απεδείχθει ο τέλειος ανθρώπος για τον ρόλο αυτό, δεδομένου του ότι είναι εξαιρετικός τραγουδιστής ! Τον προσεγγίσαμε με ένα απλό μήνυμα, άκουσε το κομμάτι, ήρθε και έδεσε !(Κώστας) 
Κατόπιν καταλάβαμε ότι εκτός από εξαιρετικός μουσικός είναι και εξαιρετικός ως άνθρωπος! Σπάνιος συνδυασμός… (γελια) 

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι το Heaven’s Crying ίσως για εμένα το πιο ώριμο και ολοκληρωμένο τραγούδι (σ.σ. Και προσωπικό αγαπημένο) από θέμα σύνθεσης/στίχων/ερμηνείας. Ποια είναι τα θέματα που θίγετε γενικά στα τραγούδια σας; 
(Φοίβος) 
Οι πλευρές της ζωής , και η εσωτερικευμένη κατάθλιψη που βιώνουμε όλοι, δηλαδή η Ναϊρούζ (γέλια)(Ναιρούζ) 
Μου αρέσει αυτό το κλισέ που λένε ότι καθένας εκλαμβάνει το κάθε τραγούδι με βάση τα δικά του βιώματα . . . αλλά ναι, τα κομμάτια μας προσεγγίζουν συναισθηματικά κυρίως τα κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα που βιώνουμε ως άνθρωποι. 


 

 

Όπου είναι και (σ.σ. ομώνυμο κομμάτι) η έμπνευση για ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο αν δεν κάνω λάθος. Πείτε μας λίγα λόγια για το εξώφυλλό του δισκου.(Φοίβος) 
Εϊναι οι στίχοι του ίδιου του κομματιού, αποτυπωμένοι ως μια δυστοπία για το κρίμα του πολέμου. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πάντα οδηγεί σε οικογένειες να θάβουν τα παιδιά τους….Δεν πρέπει ποτέ κανένα παιδί να υποφέρει για συμφέροντα άλλων.(Ναϊρούζ) 
Γιάννης Τούσσας. Ένα όνομα, μια Ιστορία… ο ανθρωπός είναι θεούλης! Του ειπαμε δυο λόγια και πραγματικά έκανε τις σκέψεις μας εικόνες… τις μουσικές μας χρώματα και τα μυαλά μας κιμά (γέλια) 


 

 

Έχετε κάνει 1 Lyric video το Hit The Ground και μια Live εκτέλεση του The Real για την προώθηση του δίσκου. πείτε μας λίγα λόγια και πως δημιουργήθηκαν. 


(Γιαννής)
 Το lyric video έγινε με βάση το εξώφυλλο και ήταν κυριολεκτικά η πρώτη γνωριμία του κοινού με την μουσική μας, γιατί ήταν το single που κυκλοφόρησε πριν τον δίσκο…(Κώστας) 
Η Live εκτέλεση έγινε στα πλαίσια της εκπομπής tv war του mad tv, μαζί με την συνέντευξη… Είχαμε πολύ άγχος όλοι μας γιατί θέλαμε να αποτυπωθεί όσο πιο κοντά στον δίσκο γίνεται και νομίζω πήγε καλά… 

Από τις αρχές του 2020 ζούμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες στην μουσική Βιομηχανία αλλά και στον κόσμο ολόκληρο λόγω του COVID-19. Πόσο σας επηρέασε τόσο μουσικά όσο και προσωπικά αλλα και την προώθηση του δίσκου;

(Φοίβος) 
Εϊναι πράγματι στιγμές δύσκολες και όλοι είμαστε μουδιασμένοι απέναντι σε κάτι τόσο μεγάλο! Έφερε πολλές προσωπικές προκλήσεις στον καθένα μας , και σίγουρα ήταν δύσκολη περίοδος που παραμένει. Ακόμα το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Αλλά είμαστε αφοσιωμένοι στην συγγραφή του διαδόχου , οπότε για την παρούσα κατάσταση , παρόλο τις διαφορές σε προγράμματα , βρήκαμε νέο πρόσφορο έδαφος να ξεκινήσουμε εκ νέου τη σύνθεση.(Ναϊρούζ) 
Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ λάτρεψα το να κάνω πρόβα από το γραφείο μου με τις πιτζάμες μου μέσω viber (γέλια)  

 

Με τις παρούσες συνθήκες υπάρχει πλάνο για την προώθηση του δίσκου;

(Φοίβος) 
Προς το παρόν μόνο Ιντερνετικά , καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα για κάποια ζωντανή εμφάνιση. Αυτό το τομέα έχει αναλάβει και η R.O.A.R. , στης οποίας roster και ανήκουμε. 

 

Πριν ξεσπάσει η πανδημία είχατε προτάσεις για live;


(Φοίβος)
 Είχαμε προγραμματισμένες 2 εμφανίσεις σε φεστιβάλ που ακυρώθηκαν, και διάφορες προτάσεις για συμμετοχές. Δυστυχώς μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο , δεν έχουμε σαφή εικόνα επιστροφής στη «κανονικότητα». Παρόλα αυτά δεν σταματάμε να είμαστε παραγωγικοί , και σιγά σιγά είθε να προσαρμοστούμε και εμείς στα νέα δεδομένα , με την αποσαφήνιση τους.


 

 

Σχέδια για τον διάδοχο του Heaven’s Crying έχουν αρχίσει η είναι νωρίς ακόμα; 


(Κώστας)
 Δεν νομίζω ότι σταματήσαμε ποτέ να είμαστε παραγωγικοί ως προς το νέο υλικό, επειδή ο τρόπος που γράφουμε βασίζεται στην ταυτόχρονη συμμετοχή όλων, σε κάθε πρόβα όλο και κάποια ιδέα προκύπτει από κάποιον, όλο και κάτι δουλεύουμε με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη ολοκληρωμένα 5 νέα κομμάτια. 

 

Πιθανότητα για ένα concept δίσκο υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού; (Ναϊρούζ)

 Συνήθως όταν ακούω τα ριφς και τις ιδέες που φέρνουν τα παιδιά στο στούντιο, αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να σκεφτεί, να αισθανθεί και μετά να προσεγγίσει την θεματολογία των στίχων, ένας concept δίσκος με φοβίζει λίγο στο πόσο επιτιδευμένος μπορεις να βγει. Θεωρώ τους στίχους ως τα “soul mates” των μελωδιών, όταν βρει ο ένας τον άλλον μαγεύουν…


 

 

Ποιο είναι το πλέον επίπεδο της ελληνικής σκηνής στο έτος 2020 και αν έχει να ζηλέψει κάτι από συγκροτήματα του εξωτερικού;(Γιάννης) 

Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στην ελληνική σκηνή, έχουν ξεπεταχτεί νέες μπάντες με καινούριες ιδέες (βλέπε planet of zeus,VIC) που έχουν αποκτήσει χιλιάδες νέους οπαδούν και έχουν δώσει όθηση στην τοπική σκηνή. Στο τελευταίο live των VIC μαλιστά, έτριβα τα μάτια μου, δεν πίστευα ότι μια ελληνική μπάντα μπορεί να μαζέψει τόσο κόσμο!(Ναϊρούζ) 

Μου έρχονται τόσες πολλές μπάντες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλες μπάντες του εξωτερικού που δεν ξέρω ποια να πρώτο αναφέρω και είμαι σίγουρη ότι κάποια θα ξεχάσω… mother of millions, enemy of reality, jaded star, poem, planet of zeus, VIC, spineless και η λιστα είναι μεγαλή και εμεις πολύ περήφανοι !  

 

Οι δύσκολες ερωτήσεις πλέον (γέλια) αγαπημένο κομμάτι από τον δίσκο;


(Ναϊρούζ)
 Όποιο δάχτυλο κι αν κόψεις το ίδιο θα πονέσει ( βραβείο γραφικότητας? όχι? ) 
Όλα τα αγαπώ για διαφορετικό λόγο το καθένα. Μάλλον μας αρέσει πολύ το hit the ground, το single του δίσκου, αλλά αυτό που θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου πάντα είναι μάλλον το dead end.(Φοίβος) 
Heaven’s Crying , γιατί είναι ολοκληρωμένο από κάθε άποψη… Εξ ου και ο τίτλος του δίσκου , αλλά και γιατί επιτέλους έπαιξα ένα από τα αγαπημένα μου μουσικά θέματα που έχω συνθέσει ως drummer ever! 

 

Αναμνήσεις από την πρώτη φορά που ανεβήκατε στην σκηνή; (Ναϊρούζ) 

Μεγάλη επιτυχία! Χάλασε κάποιο καλώδιο, δεν ακούγαμε κιθάρα στην σκηνή κι άλλα ωραία σπάνια φαινόμενα στο αγαπημένο μας, θρηλικό stage του Αν club, εκεί ήταν το πρώτο μας live…(Κώστας)

 Ωστόσο, από κάτω δεν κατάλαβε κανείς τίποτα, όλοι περάσαν υπέροχα και μας είπαν τα καλύτερα… και δεν ήταν η μαμά της Ναϊρούζ (γέλια)(Φοίβος) 
Εγώ ανέβηκα πρώτη φορά με τα παιδιά το 2017. Είχαμε μάλιστα μόλις 2-3 πρόβες κάνει για εκείνο το Live και την ένταξη μου στο σχήμα , αλλά όλα απλά «ταίριαζαν» από την αρχή! Ειδικά τα σχόλια μετά το live νομίζω ήταν μεγάλος λόγος που έδεσε τελικά αυτό το γλυκό!
 

Αναμνήσεις από καλύτερο και χειρότερο live;(Ναιρούζ)
 Χειρότερο live δεν έχω να θυμάμαι … Κάθε live είναι ξεχωριστό και όταν συμβαίνει κάτι το ξεπερνάμε με γέλιο…(Γιάννης) 
και τσίπουρο! (Κώστας)
 Στο Αν club , συνήθως βγαίνουμε καλοί…αν και γενικά έχουμε μια φήμη ότι ξεσηκώνουμε τον κόσμο στα live, έχουμε την θεατρίνα μπροστά που δίνει πόνο (γέλια) (Ναϊρούζ)
…και στην πλατεία βαρνάβα ήταν πολύ ομόρφα, γιατί ενώ ήταν κόσμος στην πλατεία, στα τραπεζάκια, στα παγκάκια, μόλις ανεβήκαμε στην σκηνή μαζεύτηκαν όλοι μπροστά από την σκηνή και μας δώσανε τρομερή ενέργεια! Με αποκορύφωμα ένα 5χρόνο αγοράκι που έκανε head banging, air drumming και αλλα ροκσταριλίκια! Τον αγάπησα! Ήθελα να σταματήσω να τραγουδάω και να κατέβω να τον πάρω αγκαλιά! 

20. Κάτι τελευταίο για τον κόσμο ;

Να στηρίζει! Να στηρίζει όπως μπορεί και όποιον μπορεί-θέλει! Σταθμούς, περιοδικά, καλλιτέχνες… Όταν αγαπάς κάτι, κράτα το ζωντανό! 
Stay true, stay heavy and keep it real \m/ 

Ευχαριστούμε

Εμείς, για όλα !

 

washofsoundsinterview2

 

 

Τάσος Ζερβουδάκης, Chris Mouskos

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1