listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Dexter Ward | ''III''

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

dexterwardinterview1

 

Καλησπέρα, το τελευταίο πόνημα σας μετά από 4 χρόνια, πως νιώθετε;

Μανώλης Καραζέρης: Καλησπέρα Τάσο. Νιώθουμε καλά γιατί πιστεύουμε ότι η μπάντα βρίσκετε στα καλύτερα της μετά από αυτόν το δίσκο. Είμαστε σούπερ ευχαριστημένοι με την επιλογή των τραγουδιών όσο και με την παραγωγή.

 


Πείτε μας λίγα λόγια για τον ‘ΙΙΙ’

Μανώλης Καραζέρης: Το ''ΙΙΙ'' είναι μια επιστροφή σε πιο επικές φόρμες και πιστεύουμε ότι παικτικά αλλά και συνθετικά κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε με το τελικό αποτέλεσμα να μας δικαιώνει.

 

dexterwardinterview3

 

Υπάρχει κάτι πίσω από για τον τίτλο;

Μανώλης Καραζέρης: Βασικά θέλαμε έναν απλό τίτλο ώστε να μην τραβήξει κάτι άλλο την προσοχή του ακροατή εκτός από τη μουσική.

 

 

Ποιες διαφορές υπάρχουν σε σχέση με τον Rendezvous With Destiny του 2016;
Ήδη στα αυτιά μου ο Μάρκο μου ακούγεται πιο επιθετικός, πιο σκοτεινός αλλα και πιο στο ΄΄πετσί του ρόλου΄΄ μετά από τρεις δίσκους.

Μανώλης Καραζέρης: Ναι, νομίζω ότι ο Μάρκο είναι στην καλύτερη φόρμα που ήταν ποτέ. Τα τραγούδια του δίσκου δημιουργήθηκαν σσε παρά πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μετά από ένα διάστημα όπου η μπάντα είχε μπει στον πάγο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα τραγούδια να έχουν όλα συνοχή μεταξύ τους, ενώ Ο κιθαρίστας ο Άκης ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την παραγωγή κάτι που μας έδωσε τον απόλυτο έλεγχο αλλά και παραπάνω χρόνο να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη πολυτέλεια ο παραγωγός του δίσκου να είναι μέλος της μπάντας.

 


Πες μας λίγα λόγια για τις ηχογραφήσεις, πόσο καιρό σας πήραν και αν υπήρχαν διαφορές ή δυσκολίες σε σχέση με τους προηγούμενους δίσκους.

Μανώλης Καραζέρης: Οι ηχογραφήσεις έγιναν εξ' ολοκλήρου σε home studio και μας πήρε περίπου τρείς μήνες να ολοκληρώσουμε τα πάντα. Μόνο το mastering έγινε απο τον φίλο της μπάντας Bart Gabriel στην πολωνία και ο οποίος ομολογουμένως έκανε εξαιρετική δουλειά προσφέροντας μας και διαφορετικό mastering για κάθε μέσο. 'Οπως είπα και πιο πριν είχαμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων αλλά και έλεγχο του κόστους αφού κάναμε μόνοι μας την παραγωγή του άλμπουμ.

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για το εξώφυλλο του δίσκου και τι σας έκανε να το διαλέξετε;

Μανώλης Καραζέρης: Το εξώφυλλο του δίσκου όπως και το νέο λογοτυπο τα είχε σκετσαρει σε χαρτί ο τραγουδιστής μας ο Μαρκο. Διεξαμε την ιδέα στο Αλέξανδρο Βασιλόπουλο και αυτός ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά ζωγραφίζοντας στα σε καμβά και πιστεύω ότι είναι με διαφορά το καλύτερο μας εξώφυλλο ως τώρα.

 


Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου στον ‘ΙΙΙ’ ;

Μανώλης Καραζέρης: Οι αντιδράσεις είναι πραγματικά διθυραμβικές από όλα τα μέσα που ασχολήθηκαν να κάνουν κριτική του δίσκου αλλά και από τους οπαδούς της μπαντας. Όλοι συμφωνούν ότι είναι με διαφορά το καλύτερο αλπμουμ που έχουμε κάνει ως σήμερα και αυτό έρχονται να το επιβεβαιώσουν και οι πωλήσεις. Η εταιρία μας ενημέρωσε ότι εν μέσω καραντίνας οι πωλήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τα δυο προηγούμενα άλμπουμ μας. Αν είχαμε καταφέρει να παίξουμε και σε όσα φεστιβάλ είχαμε ήδη κανονίσει το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο.

 


Από που έχουν επηρεαστεί οι Dexter Ward γενικά αλλα και ειδικά στον δίσκο και ποσό αυτό φαίνεται σε αυτόν;

Μανώλης Καραζέρης: Οι βασικές εππιροες μας είναι συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden, Judas Priest, Omen, Manowar και φυσικά ολο το φάσμα του αμερικάνικου μεταλ. Το πόσο εμφανίζεται αυτό στην
μουσική μας θα το κρίνουν καλύτερα οι ακροατές αλλά θέλω να πιστεύω οτι είναι τοσο, όσο.

 


Δεν θα το κρύψω, αγαπημένο μου τραγούδι του δίσκου το The Demonslayer. Πείτε μας λίγα λόγια για το κομμάτι και πως αποφασίσατε να κάνετε αυτό Lyric Video; Σχέδια για δεύτερο βίντεο υπάρχει;

Μανώλης Καραζέρης: Δεν σου κρύβω ότι είναι και εμένα ένα από τα αγαπημένα μου και σίγουρα έχει μέσα την καλύτερη ερμηνεία του Μάρκο ως τώρα. Τα χορωδιακά φωνητικά στο τέλος έχουν περίπου 50 διαφορετικές ηχογραφήσεις ώστε να ακουστεί αυτό το αποτέλεσμα και ήταν πραγματικά ένα μεγάλο challenge να μιξαριστούν. Η επιλογή του να κάνουμε lyric video αυτό το τραγούδι ηταν γιατι πιστεύουμε οτι παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα απο οσο μας ειχε συνηθίσει ο κόσμος ως τώρα και θέλαμε να τον εκπλήξουμε.

 


Εγώ το μαρτύρησα…(γέλια) ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι του δίσκου;

Μανώλης Καραζέρης: Θα πω το ''Return of the blades'' γιατί λατρεύω το main riff του και ανυπομονώ να το παίξουμε
ζωντανά.


Είναι στα σχέδια των Dexter Ward ένας Full-Concept δίσκος;

Μανώλης Καραζέρης: Όχι, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα πλάνα μας.

 


Με τις παρούσες συνθήκες ποιο είναι το πλάνο για την προώθηση του δίσκου τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος;

Μανώλης Καραζέρης: Αυτή την στιγμή έχουν παγώσει τα πάντα. Όλες οι προγραμματισμένες εμφανίσεις μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν αναβληθεί για το 2021.

 


Όντας ένα από τα συγκροτήματα που έχουν περιοδεύσει εκτός Ελλάδος, πιστεύετε ότι υπάρχουν διάφορες στο κοινό από χώρα σε χώρα και ποια η διαφορά του ελληνικού κοινού με αυτά;

Μανώλης Καραζέρης: Ναι, υπάρχουν διάφορες αλλά και μια μεγάλη ομοιότητα η αγάπη για το heavy metal. Η βασική διαφορά μεταξύ του Ελληνικού κοινού και των συναυλιών που παίζουμε στο εξωτερικό είναι και οι πωλήσεις του merchandise κατα την διάρκεια των συναυλιών μιας και ο Έλληνας έρχεται μετά απο μια 10ετη κρίση που εχει αφανίσει την δυνατότητα αγορών αφού μετα βιας μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο της συναυλίας.

 

 

Ποια είναι τα πλανά σας για το μέλλον;

Μανώλης Καραζέρης: Αυτή την στιγμή ηχογραφούμε μια διασκευή σε ένα τραγούδι των heavy load που θα διαθέσουμε δωρεάν απο τη σελίδα μας και αναμένουμε το τέλος του εφιάλτη ώστε να εμφανιστούμε ξανά ζωντανά.

 

 


Ο COVID-19 έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Πόσο αυτό επηρέασε τους Dexter Ward είτε μουσικά είτε προσωπικά;

Μανώλης Καραζέρης: Σίγουρα μας έκοψε τη φορά που είχαμε ως μπάντα με το νέο άλμπουμ και όλες τις εμφανίσεις σε φεστιβάλ που είχαμε προγραμματίσει στο καλύτερο σημείο που βρεθήκαμε ποτέ. Δεν θα το
βάλουμε κάτω όμως.

 


Η πανδημία επίσης ακύρωσε πολλά festival ανά τον κόσμο. Ένα από αυτά ήταν και το δικό σου Μανώλη το Up the Hammers.Παρ’ όλο που πολλά συγκροτήματα προσπάθησαν να έρθουν αλλα και να συμπληρώσουν τις μέρες (σ.σ. Atlantean Kodex) τελικά το UTH δεν πραγματοποιήθηκε. Ποια ήταν τα συναισθήματα;

Μανώλης Καραζέρης: Τα συναισθήματα και την πίεση που ένιωσα αυτές τις μέρες δεν θα τα ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου μιας και το timing του φεστιβάλ ίσως ηταν το χειρότερο παγκοσμίως και οδήγησε το φεστιβάλ σε μεγάλη οικονομική καταστροφή. Υπήρξαν μέρες που φοβήθηκα για την υγεία μιας και δεν μπορούσα ούτε να φαω ούτε να κοιμηθώ και σίγουρα ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα. Ποτέ δεν είχα υπολογίσει ότι θα μπορούσε να πάθει κάτι τέτοιο η διοργάνωση μας και σίγουρα ήταν μια τεράστια απογοήτευση για το πως κατέληξε έτσι η δουλεια ενός ετους.

 


15 χρόνια Up The Hammers.Ένα Festival που φέρνει συγκροτήματα από όλο τον κόσμο αλλα και κόσμος που έρχεται από όλη την υδρόγειο να το απολαύσουν. Πίσω στο 2006 πίστευες κάτι τέτοιο θα γινόταν και ότι θα κράταγε τόσο;

Μανώλης Καραζέρης: Να πω την αλήθεια οχι. Όταν ξεκίνησε δεν ήξερα καν αν θα το κάνω την επόμενη χρονια. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη όμως που λενε. Με τα πάνω του και με τα κάτω του το φεστιβάλ μου έχει προσφέρει ορισμένες από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου και δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο.

 


Τα σχέδια για το UTH πλέον ποια είναι;

Μανώλης Καραζέρης: Πρόσφατα ανακοινώσαμε την μετάθεση του φεστιβάλ για το 2021 και ενοποιήσαμε τα δυο φεστιβάλ μαζί σε ένα τετραήμερο που αν όλα πάνε καλά θα γράψει ιστορία. Η ανταπόκριση
του κόσμου στην προπώληση παρά την αβεβαιότητα είναι ήδη εντυπωσιακή και αυτό δείχνει ποσό διψάει ο κόσμος για συναυλίες.

 


Ποιο είναι πλέον το επίπεδο της ελληνικής σκηνής στο έτος 2020;

Μανώλης Καραζέρης: Λυπάμαι που θα το πω αλλά στον χώρο μας νομίζω ότι δεν βγαίνουν πλέον νέα συγκροτήματα και αυτό μας προβληματίζει παρά πολύ αφού θελουμε να παίζουν και Ελληνικά συγκροτήματα στο up the hammers.

 


Αναμνήσεις από την πρώτη φορά που ανεβήκατε στην σκηνή;

Μανώλης Καραζέρης: Ήταν στο warm up festival του up the hammers festival το 2010 με τον Άγγελο Τσουκαλά τοτε στα τύμπανα. Θυμάμαι οτι ειχα πιει αρκετά και οτι ένιωθα τρομερό άγχος αλλά και το συναίσθημα της ελευθερίας του να έχω ενα συγκρότημα όπως το είχε ονειρευτεί και σχεδιάσει απο την αρχή.

 

dexterwardinterview2


Αναμνήσεις από καλύτερο και χειρότερο live;

Μανώλης Καραζέρης: Καλύτερο live σιγουρα στο keep it true festival, ειναι μια μοναδική εμπειρία να εμφανίζεσαι σε αυτο το φεστιβάλ αφού παρέχει τα πάντα στα συγκροτήματα και επίσης βοηθάει πάρα πολύ
και την προβολή μας. Κάθε συναυλία την αγαπώ, όταν ανεβαίνεις πάνω στην σκηνή, δεν υπάρχει χειρότερο live.

 


Κάτι τελευταίο για τον κόσμο ;

Μανώλης Καραζέρης: Θα ήθελα και από εδώ να ευχαριστήσω τον κόσμο που στήριξε το φεστιβάλ όσο και τους Dexter Ward σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και να ευχηθώ να έχετε υγεία εσείς και όλοι όσοι αγαπάτε. Μην αφήνετε καμία μέρα να πάει χαμένη! 

 

 

Τάσος Ζερβουδάκης, Chris Mouskos

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1