listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Αδικαιολογήτως Απών | «Ο καθένας μας αποκαλύφθηκε απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, ζώντας καθημερινά όλο αυτό το "παιχνίδι" που παίζεται πάνω στις ζωές αθώων.»

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

adikaiologitosapwnapokalipsiparousiasi1

 

Καλησπέρα παιδιά. Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον τελευταίο σας δίσκο. «Αποκάλυψη» ένας τίτλος με ένα νόημα, αλλά πάντα κρύβεται κάτι πίσω από αυτή την λέξη. Ποια είναι λοιπόν η δική σας «Αποκάλυψη»;

AA. Καλησπέρα και σε εσένα Γιώργο. Όντως δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την τελευταία μας δουλειά. Ο τίτλος Αποκάλυψη βγήκε μέσα από τους στίχους του τελευταίου τραγουδιού του δίσκου. Δεν έχει το νόημα ότι αποκαλύψαμε κάτι που δεν ξέραμε ήδη, αλλά ότι ο καθένας μας αποκαλύφθηκε απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, ζώντας καθημερινά όλο αυτό το "παιχνίδι" που παίζεται πάνω στις ζωές αθώων. Κάποιοι κατάλαβαν ή έδωσαν σε άλλους να καταλάβουν το πόσο ρατσιστές τελικά είναι, ενώ από την άλλη κάποιοι ανακάλυψαν πως έκρυβαν μέσα τους μεγάλη δόση αλληλεγγύης και δύναμης. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έφυγαν από τα σπίτια τους και άφησαν πίσω τις ζωές τους δεν είναι κάποιοι κακόμοιροι, είναι μαχητές της ζωής και άνθρωποι αυτού του πλανήτη που με την σειρά τους μας δίδαξαν πολλά και τους ευχαριστούμε. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για αυτο το θέμα αλλά είμαστε ακόμα στην πρώτη ερώτηση.

 

Το κεντρικό θέμα πίσω από τον δίσκο μιας και πρόκειται για concept, και αυτό είναι ξεκάθαρα το μεταναστευτικό. Παρ’ όλο που έχει περάσει τόσος καιρός μετά την κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ, δεν έπαψε ποτέ να είναι στο επίκεντρο το θεματικό του. Πιστεύετε ότι έχει αλλάξει κάτι τελικά δύο χρόνια μετά;

ΑΑ. Δεν πιστεύουμε πως έχει αλλάξει κάτι, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να ζουν τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τον θάνατο και όσοι από αυτούς κατάφεραν να έρθουν στον "παράδεισο" της Ελλάδας... Μένουν μαντρωμένοι σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα σε άθλιες συνθήκες που κανείς μας δεν θα άντεχε ούτε μία μέρα.

 

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για το εξώφυλλο του «Αποκάλυψη»; (Την ιδέα του, τι συμβολίζει, ποιος το σχεδίασε)

ΑΑ. Το εξώφυλλο του δίσκου, όπως και το οπισθόφυλλο, είναι δημιουργίες μιας πολλή φίλης μας ζωγράφου, Της Γωγώς Σαμπάνη. Είχαμε πάει σε μια έκθεση ζωγραφικής που είχε κάνει όταν εμείς βρισκόμασταν στην μίξη του δίσκου. Εκεί είδαμε αυτούς τους 2 πίνακες και αμέσως αισθανθήκαμε ότι είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε για τον δίσκο μας. Το τι συμβολίζει θα προτιμούσαμε να το αφήσουμε ανοιχτό και να αποφασίσει μόνος του όποιος έχει την ευκαιρία να το δει.

 

Πέραν του ότι ο δίσκος κινείται γύρω από μία ιδέα, γιατί επιλέξατε να χωρίσετε τα τραγούδια του σε «σκηνές», τουλάχιστον σε αυτά που δεν υπάρχει αφήγηση;

ΑΑ. Δεν θέλαμε να δώσουμε τίτλους στα τραγούδια γιατί όπως λέμε και μέσα στο τέταρτο τραγούδι του δίσκου όλο αυτό που ζουν τα αδέλφια μας οι πρόσφυγες είναι τόσο καλά στημένο σαν ένα έργο που δεν θέλουν να πάρουν μέρος. Εξάλλου είναι ένα concept album όπως προείπες. Δεν μπορούμε να το χωρίσουμε σε τραγούδια, είναι σαν ένα μεγάλο τραγούδι και έτσι το παρουσιάζουμε και στα live μας.

 

Πριν λίγα χρόνια, υπήρχε η ιδέα για το Fist Festival όπου είχανε παίξει μαζί σας διάφορα σχήματα της ελληνόφωνης ροκ/πανκ σκηνής. Κάτι το οποίο το βρήκα πολύ ωραίο. Υπάρχει περίπτωση αυτό να επιστρέψει;

Α.Α. Το Fist Festival γεννήθηκε από μια παρέα που είμαστε τυχεροί σαν Αδικαιολογήτως Απών να ανήκουμε και εμείς σε αυτή. Το πρώτο φεστιβάλ έγινε το 2011 και συνεχίζεται κάθε χρονιά με εξαίρεση 2 χρονιές που λόγω προβλημάτων δεν καταφέραμε να το κάνουμε. Βεβαίως και θα συνεχιστεί, απλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει φέτος λόγω covid 19.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Υπάρχουν πλάνα για κάποιο νέο δίσκο;

AA. Ήδη δουλεύουμε πάνω σε καινούρια κομμάτια και τα δείγματα είναι πολύ θετικά, απλά νομίζω πως είναι νωρίς να μιλήσουμε για καινούριο δίσκο.

 

Θα είναι και αυτός concept όπως η τελευταία σας δουλειά;

ΑΑ. Ποτέ δεν κανονίζουμε από πριν πως θα είναι τα τραγούδια μας. Πιστεύουμε πως το κάθε τραγούδι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και έτσι του φερόμαστε. Δηλαδή το αφήνουμε να μας πάει εκεί που θέλει.

 

Αναπόφευκτα, μπήκε στην καθημερινότητά μας και το θέμα με τον covid19. Δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω για την δική σας τοποθέτηση όσον αφορά το διάστημα της καραντίνας λόγω του ιού αυτού, το μέλλον, την επόμενη ημέρα μετά την επιστροφή στην όποια κανονικότητα μπορούμε να έχουμε πια και το πώς επηρέασε και επηρεάζει τη μουσική αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο. 

Θοδωρής. Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για όλους εκείνους που χάσανε δικούς τους ανθρώπους από τον ιό. Όσον αφορά στην καραντίνα που ζήσαμε, οι σκέψεις μου είναι αντικρουόμενες. Από την μία σκέφτομαι πως ίσως όντως να χρειαζόταν για να μην νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας άλλα από την άλλη το σκέφτομαι και σαν ένα πείραμα που έσπειραν τον φόβο και μας ανάγκασαν να ζητήσουμε από μόνοι μας να κλειστούμε στα σπίτια μας. Το μόνο που είναι σίγουρο για εμένα είναι οτι ο πλανήτης είχε ανάγκη από μια παύση όλης αυτής της καθημερινής τρέλας. Τώρα αν επηρέασε την μουσική ... σίγουρα μας λείπουν τα live και ο χαμός που ξέρουν να κάνουν καλά οι πάνκηδες αλλά όπως ξέρεις ανήκουμε σε έναν χώρο αυτοοργάνωσης που δεν είναι εύκολο να μπουν κανόνες (πράγμα που δεν θα θέλαμε κιόλας). Κάνεις σε αυτόν τον χώρο δεν πληρώνεται για αυτό που κάνει άρα οικονομικά δεν νομίζω πως μας επηρέασε. Ίσως λίγο ψυχολογικά.

Άγγελος. Στη περίοδο της καραντίνας βιώσαμε απαγόρευση κυκλοφορίας , κοινωνική αποστροφή και έλεγχο προσωπικής ζωής στόχος "κάποιων" όπως και το έχουν δηλώσει άλλωστε, είναι πως η καραντίνα θα έρχεται και θα φεύγει, αλλά ο φόβος ήρθε για να μείνει. Οπότε για ποια κανονικότητα μιλάμε!?! Στη μουσική υπάρχει μεγάλο πλήγμα λόγω απαγόρευσης συναυλιών και φεστιβάλ. Η επόμενη μέρα μας φέρνει αντιμέτωπους με μια νέα κατάσταση στην οποία θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους της καλλιτεχνικής έκφρασης, μια άμεση απάντηση είναι τα live streaming συναυλίες-παραστάσεις-εκθέσεις κλπ.. αλλά ανεπαρκείς και δύσκολο τεχνικά κατά τη γνώμη μου. Και όλα αυτά γιατί ? Για να πουλήσει ο bill gates δισεκατομμύρια εμβόλια όταν τα έχει έτοιμα με το βιοτσιπάκι μέσα μας και να μας προκαλεί τα συναισθήματα που θέλε αυτός και οι φίλοι του, όταν το θέλει?

Δημήτρης. Σίγουρα έχει επηρεάσει όλους μας αυτό το θέμα με τον covid19,φαινεται άλλωστε και στην συμπεριφορά του κόσμου απέναντι προς τον συνάνθρωπο του. Κυριαρχεί φόβος και προκατάληψη τον οποίο φόβο τον έχουν πλασάρει στην ανθρωπότητα. Σίγουρα αυτός ο φόβος δεν θα εξαλειφθεί εύκολα στο μέλλον. Και μέσα σε όλο αυτό, έχει επηρεαστεί η μουσική κ οι καλλιτέχνες που την αντιπροσωπεύουν, ειδικά όταν δεν μπορούν να παίξουν μπροστά σε κόσμο για να παρουσιάσουν οι μουσικοί την δουλεία τους. Διότι ένας μουσικός εκτός από το να δημιουργεί μουσική πρέπει να μπορεί να παίξει μπροστά σε κάποιο κοινό.

 

Αυτά για τώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Οι τελευταίες γραμμές είναι δικές σας.

ΑΑ. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους θέλουν να στηρίξουν την προσπάθειά μας ότι και οι 3 δίσκοι μας, βρίσκονται στην σελίδα μας στο Bandcamp. Παραθέτουμε παρακάτω κάποια link για download και για επικοινωνία μαζί μας, για Πανκ ενδεχόμενο . Σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο.

 

 

 

https://adikaiologitosapon.bandcamp.com/album/apokalypsi 
https://adikaiologitosapon.bandcamp.com/album/skipse 
https://adikaiologitosapon.bandcamp.com/album/etsi-me-mathane-na-zw 
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
FB : https://www.facebook.com/Αδικαιολογήτως-Απών-203129709813300/ 

 

 

George Jorge Valimitis

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1