listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Axel Rudi Pell | «Έγιναν πολλά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια απο τη τελευταία μας κυκλοφορία και νομίζω πως ήρθε η ώρα να πω κάτι στον κόσμο»

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

axel rudi pellinterview1

 

Γειά σου Axel! Πως είσαι;

Είμαι καλά, ευχαριστώ! Είμαι σε καραντίνα εξ’αιτίας του ιού αλλά όλα είναι καλά.

 

Πως περνάς τον χρόνο σου στην καραντίνα;

Δίνοντας συνεντεύξεις. Είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή. Να δίνω τηλεφωνικές συνεντεύξεις, οπότε, ναι.

 

axel rudi pellinterview2

 

Λοιπόν Axel, νέο άλμπουμ 2 χρόνια μετά το Knights Call. Πότε έιναι η επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ;

Η επίσημη ημέρα κυκλοφορίας φυσιολογικά ήταν στις 24 Απριλίου αλλά τώρα επαναπρογραμματίστηκε για τις 8 Μαϊου.

 

Και τι θα ήθελες να μας πεις για το ‘’Sign of the Times’’;
Είδες το ρολόι-σκελετό στο εξώφυλλο να δείχνει δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, επειδή έγιναν πολλά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια  απο τη τελευταία μας κυκλοφορία, είπα πως ήρθε η ώρα να πω κάτι στον κόσμο. Ζούμε δύσκολες στιγμές αυτή τη στιγμή έχουμε τον ιό, επίσης έχουμε θρησκευτικούς πολέμους σε όλο τον κόσμο. Πολεμάμε και πυροβολούμε στον δρόμο, έχουμε επιθέσεις σε ανθρώπους, έχουμε και αυτή τη κλιματική αλλαγή σε όλο τον πλανήτη. Οπότε ναι, οι στίχοι έχουν χτιστεί γύρω απο αυτά τα πράγματα.

 

axel rudi pellinterview3

 

Ποια ήταν η έμπνευσή σου για τα τραγούδια;

Παίρνω πληροφορίες απο παντού. Είναι σαν να γράφω τραγούδια όλη την ώρα , μικρές μελωδίες και τέτοια και μικρά riffs και μετά κάθομαι κάτω και βάζω αυτά τα πράγματα μαζί και απο αυτά γράφω τα κανονικά τραγούδια. Είναι η μαγεία στην ατμόσφαιρα...

 

Όταν κυκλοφφορείς ένα νέο έλμπουμ, μπαίνεις στην διαδικασία σύγκρισης με το πρoηγούμενο ή είναι κάτι μοναδικό;

Όχι δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Το νέο άλμπουμ είναι φρέσκο υλικό. Γράφω τόσα πολλά τραγούδια όπως είπα πρίν, είναι εντελώς φρέσκα και δεν κοιτάω καθόλου πίσω. Γράφω τραγούδια που πιστεύω οτι είναι σωστά γι αυτή τη στιγμή. Όταν ηχογραφώ είναι πάντα φρέσκα και έρχεται απο το μυαλό μου.

 

Είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του άλμπουμ;

Απόλυτα. Είμαι περισσότερο απο χαρούμενος γιατί μου αρέσουν όλα τα τραγούδια . Δεν υπάρχει ένα κακό τραγούδι. Πολλοί άνθρωποι το έχουν ακούσει μέχρι τώρα και δημοσιογράφοι και όλοι λένε ότι είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ. Μπορείς να το ακούσεις με τη μια χωρίς να βαρεθείς και μπορείς να ακούεις κάθε λεπτό. Μου αρέσει κι εμένα, νομίζω οτι είναι ένα απο τα καλύτερα.

 

 

Κι εγώ το πιστεύω αυτό, είναι πολύ καλό άλμπουμ.

Ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ!

 

Axel, πώς συνθέτεις;

Είναι πολύ απλό, επειδή γράφω τραγούδια καθε μια-δύο μέρες. Οπότε παίρνω τη κιθάρα και κάνω λίγο πρόβα, έτσι μερικές φορές έρχεται ο ρυθμός στο μυαλό μου και λέω οτι είναι πολύ καλό αυτό που έπαιξα και το ηχογραφώ με τη φωνή μου στο κινητό. Γράφω κάποιες σημειώσεις γι αυτό και το περνάω στον υπολογιστή και ίσως μερικές ημέρες αργότερα μια μελωδία έρχεται στο μυαλό μου ή μια μελωδία με φωνή και λέω ¨απο που ήρθε αυτό;¨, είναι στον αέρα κάπου. Έχω τη μελωδία στο κινητό μου, τα μαζεύω και μετά κάθομαι κάτω και ακούω όλες τις ιδέες που είχα και γράφω σημειώσεις σε ένα χαρτί και μετά βάζω αυτα τα τραγούδια μαζί απο τις εμπνεύσεις που είχα.

 

 

Είναι το τωρινό σχήμα το ιδανικό σχήμα για εσένα;

Είναι σίγουρα το καλύτερο σχήμα που είχαμε μέχρι τώρα επειδή ο καθένας είναι εξαιρετικός και μπορείς να το νιώσεις . Μπορείς να νιώσεις τη μαγεία μεταξύ των ανθρώπων που παίζουν μαζί. Είναι πολύ καλό και ο καθένας στη μπάντα είναι επαγγελματίας μουσικός και δίνει παραπάνω απο το εκατό τοις εκατό. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Η μπάντα είναι δική μου και είναι πολυ ωραίο. Τους αγαπώ.

 

Τί είναι αυτό που κάνει αυτό το σχήμα να δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια;

Επειδή όπως είπα, κάθε μουσικός είναι τέλειος στο όργανο που παίζει και περνάμε πολύ καλά παίζοντας μαζί και αυτό δουλεύει επειδή δεν βλέπουμε πολύ ο ένας τον άλλον. Όλοι ζούμε σε διαφορετικές χώρες. Ο Bobby και ο Johnny ζουν στην Αμερική, οπότε δεν μπορούμε να βρεθούμε κάθε εβδομάδα οπότε συναντιόμαστε μόνο στις πρόβες ή όταν είμαστε στο studio, οπότε ίσως αυτό είναι το μυστικό πίσω απο μια επιτυχημένη μπάντα. Θυμάμαι όταν ήμουν στους Steeler τα 80’s, συναντιόμασταν τρείς ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, απλά για είμαστε εκεί και αυτό δεν είναι καλό, σκοτώνει τη μπάντα. Γι αυτό, αν δεν βρίσκεσαι τόσο συχνά δουλεύει πολύ καλά.

 

axel rudi pellinterview4

 

Ενθουσιάζεσαι ακόμα με μια καινούργια κυκλοφορία;

Φυσικά! Είναι σαν να γεννιέται ένα νέο παιδί οπότε είναι τέλειο. Το αγαπώ κάθε φορά.

 

Πότε συνειδητοποίησες οτι θες να γίνεις μουσικός;
Ήταν στην αρχή των 70’s. Νομίζω ήταν το 1971. Όταν είδα τους Deep Purple στην τηλεόραση και τον Blackmore να παίζει κιθάρα και είπα Ουαου! αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ περίεργος. Έχει αυτή την ιδιαίτερη μυστήρια αύρα γύρω του, είναι πολύ μυστήρια. Παίζει πολύ καλά και είπα μια μέρα θέλω να το κάνω κι εγώ. Αυτή ήταν η έμπνευσή μου.

 

Κάνεις όλα αυτά τα χρόνια κάτι που αγαπάς. Είναι αυτή αποκλειστικά η δουλειά σου;

Ναι, δεν κάνω κάτι άλλο. Μόνο μουσική. Σωστά.

 

 

Είσαι χαρούμενος άνθρωπος!
Ναι!

 

Τι θα ήθελες να πεις σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τη καριέρα του σήμερα;

Να βρεί το προσωπικό του ύφος. Ξέρω οτι είναι δύσκολο. Να είσαι ο εαυτός σου, ξεκίνα το δικό σου στυλ και γίνει καλύτερος απο τους άλλους.

 

Αγαπημένο κομμάτι στο άλμπουμ;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο. Αγαπώ όλα τα τραγούδια. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα τα άλλα θα έκλαιγαν. Είναι όλα μωρά μου. Δεν έχω αγαπημένο. Τα αγαπώ όλα.

 

 

Πως βλέπεις τη μπάντα ας πούμε σε δέκα χρόνια;

Ελπίζω να είμαστε μαζί αυτό το σχήμα επειδή είμαστε όλοι πολύ μεγάλοι. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, να φτιάχνουμε μουσική και να το απολαμβάνουμε πολύ. Ο καθένας αγαπά αυτό το είδος μουσικής σε αυτή τη μπάντα και ελπίζω να συνεχίσουμε για περισσότερο απο είκοσι χρόνια. Ποιός ξέρει;

 

Και πότε ξεκινάει η περιοδεία σας γιατί έχω δει κάποιες αλλαγές λόγω της πανδημίας;

Ναι δεν ξέρουμε ακριβώς. Πρέπει να επαναπρογραμματίσουμε μια περιοδεία τον νέο χρόνο. Ελπίζουμε οτι θα μπορέσουμε να παίξουμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αυτόν το χρόνο αλλά κανείς δεν ξέρει τώρα. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

 

Πες μας λίγα λόγια για εξώφυλλο.

Είναι ένα ρολόι σκελετός και δείχνει δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Σημαίνει οτι έμεινε λίγος χρόνος για τους ανθρώπους να σώσουν τον κόσμο αλλά προσπαθούμε και ελπίζουμε.

 

 

Θα σας δούμε στην Ελλάδα;
Το εύχομαι γιατί όλοι μας αγαπάμε την Ελλάδα. Είναι το αγαπημένο μου μέρος για να κάνω διακοπές. Έρχομαι τρείς φορές τον χρόνο διακοπές. Μου αρέσει το φαγητό. Έχουμε πολλά καλά ελληνικά εστιατόρια στη πατρίδα μου αλλά είναι κλειστά λόγω του ιού, δεν μπορείς να πας εκεί και είναι τόσο κακό. Θα θέλαμε πολύ αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

 

Θες να πείς κάτι στους Έλληνες φαν σας;

Ναι μέινετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς και ελπίζω να παίξουμε για εσάς ίσως του χρόνου ή τον μεθεπόμενο. Εύχομαι γι αυτό.

 

Ευχαριστώ πολύ Axel για τον χρόνο σου.
Ευχαριστώ πολύ. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.

 

 axel rudi pellinterview5

 

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Chris Mouskos, Έλενα Μαντά
Απομαγνητοφώνηση-Μετάφραση: Έλενα Μαντά

 

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1