listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη The Last International Playboys: «Η μουσική, όπως όλες οι τέχνες, γεννήθηκε από την ανάγκη να εκφράσουμε με έναν άλλο τρόπο τα συναισθήματά μας».

playboys1

Σε κάθε μας συνέντευξη πλέον ως σταθμός, έχουμε συνηθίσει να γράφουμε εισαγωγικά κείμενα. Τις περισσότερες φορές, ως διακοσμητικά. Εδώ όμως, είναι ένα συγκρότημα που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον –ειλικρινά- λόγω της διακριτικότητάς τους τόσο στη μουσική τους και στην διαφήμισή της, όσο και στις ουσιώδεις απαντήσεις που μας δίνουν.

Ευχόμαστε, να σας «τραβήξει» η παρούσα συνέντευξη, όσο και εμάς:

 

Καλησπέρα από τον νέο web σταθμό μας Black Velvet Radio!

Καλησπέρα παιδιά. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία κι ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είμαι ο Άγγελος ο τραγουδιστής των Last International Playboys.


«There’s no air without you, but in another point of view I could kill you too. Πάνω κάτω αυτό δεν είναι ο έρωτας; »


Σας γνωρίσαμε μέσα από το τραγούδι “Dancing on my grave”, ένα αρκετά γρήγορο χορευτικό τραγούδι στο οποίο διακρίνεται μια γεύση μελαγχολίας. Υπήρχε κάποια προσωπική εμπειρία για την οποία γράφτηκε το τραγούδι αυτό; Αν ναι, σε κάποιο μέλος του συγκροτήματός σας;

Επειδή την ευθύνη της σύνθεσης και της στιχουργίας, προς το παρόν την έχω αναλάβει εγώ, μπορώ να σας πω ότι το να γράφω τραγούδια αποτελεί ένα είδος ψυχανάλυσης για μένα. Η δημιουργικότητα με βοηθά να εξισορροπώ τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Γενικότερα λοιπόν ό,τι γράφω προκύπτει μέσα από προσωπικά βιώματα, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει μια συγκεκριμένη ιστορία από πίσω. Ένα τραγούδι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα πολλών μικρών προσωπικών ιστοριών, που πλάθονται και στριμώχνονται μέσα στα λίγα λεπτά μουσικής και στίχων. Το συγκεκριμένο κομμάτι παρά το δυσοίωνο τίτλο του είναι στην πραγματικότητα ένα ερωτικό τραγούδι, το οποίο όμως περιγράφει την κατάσταση του να είσαι ερωτευμένος μέσα από τις διττές προεκτάσεις του. Το απόλυτo φως, αλλά και το απόλυτο σκοτάδι. Νομίζω ότι το κεντρικό νόημα του τραγουδιού εμπεριέχεται στο στίχο που λέει «there’s no air without you, but in another point of view I could kill you too». Η συνύπαρξη της «ζωής» και του «θανάτου». Πάνω κάτω αυτό δεν είναι ο έρωτας;

Θα μοιραστείτε μαζί μας το πώς εμπνευστήκατε το όνομα του συγκροτήματος ;

Στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ που κινούμαστε, το όνομα αυτό μας το κόλλησε μια κυρία της οποίας το όνομα δεν μπορώ να αποκαλύψω. Επιστρέφοντας στην πεζή πραγματικότητα θα ομολογήσω ότι το όνομα της μπάντας προέρχεται από το τραγούδι «Last of the famous international playboys» του Morrissey, που είναι ένας από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω ιδιαίτερα.


Παρατηρήσαμε πως τα δύο είδη μουσικής που εκπροσωπείτε είναι τo Indie και το Alternative rock.Επειδή είναι δυο κοινά είδη στη μουσική, εσείς πως πιστεύετε ότι κάνετε την διαφορά ;

Ομοίως κάποιος γνωρίζει χιλιάδες ανθρώπους, αλλά υπάρχουν κάποιοι από αυτούς με τους οποίους επιλέγει να συγχρωτίζεται, γιατί για διάφορους λόγους του ταιριάζουν. Είναι λοιπόν θέμα αισθητικής και ταύτισης. Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω τη μουσική με όρους μάρκετινγκ. Είναι σεβαστοί, αλλά δε με αφορούν. Γράφω τραγούδια γιατί νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Αν αυτό που γράφω, αυτό που παράγουν οι LIP αρέσει και σε άλλους, τότε ακόμα καλύτερα. Αν ο ακροατής βρει κάποιο κομμάτι του εαυτού του σε ένα τραγούδι μας και ταυτιστεί με αυτό, το γεγονός αυτό θα με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Δεν είναι όμως αυτοσκοπός. Οι ταμπέλες επίσης υπάρχουν περισσότερο για να κατευθύνουν κάπου τον ακροατή. Εμείς δε νομίζω ότι κατατάσσουμε την μπάντα σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Θα έλεγα ότι κινούμαστε στον ευρύτερο χώρο της ροκ μουσικής με μια brit εσάνς.

LIP MitseasBarberShop 45 of 56

Ποιος είναι ο σκοπός σας ως προς τη μουσική ; Σε τι ακριβώς θέλετε να την υπηρετήσετε;

Όσο υπάρχει η ανθρωπότητα υπάρχει και η μουσική. Δε νομίζω ότι εμείς, οι άνθρωποι, υπηρετούμε τη μουσική. Μάλλον η μουσική, όπως όλες οι τέχνες, γεννήθηκε από την ανάγκη να εκφράσουμε με έναν άλλο τρόπο τα συναισθήματά μας. Συνεπώς εκείνη «υπηρετεί» τις δικές μας ανάγκες έκφρασης.

Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την εμπειρία σας στο red fm ;

Ο μπασίστας μας ο Νικόλας άκουσε για το διαγωνισμό στο ραδιόφωνο και μου ζήτησε να στείλω κάποια κομμάτια μας. Η πλάκα είναι ότι υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να μου το θυμίσει κάμποσες φορές, γιατί είναι γνωστό στην μπάντα ότι το μυαλό μου «πετάει» και είμαι πολύ αφηρημένος. Παραδόξως, όταν μού τηλεφώνησε βρισκόμουν μπροστά στον υπολογιστή, οπότε το έκανα άμεσα, προτού ασχοληθώ με κάτι άλλο και το λησμονήσω και στη συνέχεια είχαμε ξεχάσει εντελώς τη συμμετοχή μας. Το θυμηθήκαμε όταν μας πήραν από το σταθμό για να μας πουν ότι ήμαστε στην τελική επιλογή και ότι θα έπρεπε να παρουσιάσουμε ζωντανά ένα κομμάτι. Το επίσης αστείο είναι ότι τελικά παίξαμε το «Miracle», το οποίο είναι ένα κομμάτι που έδωσα την τελευταία στιγμή στην μπάντα, γιατί δεν μπορούσα να καταλήξω αν μού άρεσε ή όχι. Και τελικά χάρη σε αυτό κερδίσαμε και θα παίξουμε στο Rockwave. Ίσως μερικά πράγματα είναι για να γίνουν. Η όλη εμπειρία πάντως υπήρξε ιδιαίτερα ευχάριστη. Η οργάνωση ήταν ανέλπιστα καλή και μας δόθηκε, πέραν της νίκης, η δυνατότητα να ακούσουμε και να γνωρίσουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους και μπάντες.Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καινοτομία και πρωτοτυπία σε ότι ‘’γράφεται ‘’και ‘’ακούγεται’’, οιThe last International Playboys μπορούν να το αλλάξουν αυτό ;

Και να πάρουμε βραβείο καινοτόμου επιχείρησης; Πλάκα κάνω. Δε νομίζω ότι μας έχει απασχολήσει κάτι τέτοιο.Άλλωστε το τι είναι καινοτόμο ή πρωτότυπο σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το τελικό αποτέλεσμα να είναι «αληθινό», «ειλικρινές» και να ανταποκρίνεται στην αισθητική μας.

Αυτό που παρατηρώ στα τραγούδια σας είναι ο ταχύρυθμος και καταθλιπτικός –μελαγχολικός ήχος ,όχι μόνο των οργάνων αλλά και των φωνητικών. Ισχύει πως είναι μια διαφορετικότητα που θέλετε να περάσετε στο κοινό ;

Ο ήχος μας είναι η «αλήθεια» μας που αναφέρω παραπάνω. Η μελαγχολία είναι ένα ‘εντονο συναίσθημα και τα έντονα συναισθήματα, όταν είσαι συνθέτης σε ωθούν να τα μετατρέψεις σε τραγούδια.

Μιλώντας για μελαγχολικό ήχο πιστεύετε πως είναι αντίκτυπος της κοινωνίας μας ;

Είμαστε παιδιά της πόλης. Ζούμε «βιαστικά», στριμωγμένοι σε τσιμεντένια κουτιά και παρατηρούμε τον ουρανό μόνο για να δούμε τι καιρό θα κάνει. Η μουσική μας λοιπόν είναι η έκφραση της αγχώδους αστικής μελαγχολίας που ενυπάρχει σε όλους μας.


«Τα «κέντρα ελέγχου» της μουσικής βιομηχανίας, που έχουν και τη δυνατότητα να χειραγωγούν το κοινό, θα είναι πάντα επικεντρωμένα σε άλλα ακούσματα και χώρους.»

Ανήκετε στη δισκογραφική The Sound of Everything ,η οποία ξεκίνησε και ακόμα συνεχίζει να στηρίζει μπάντες οι οποίες έχουν μεταξύ τους διαφορετικά στυλ. Είναι αυτό ένα βήμα για την αλλαγή του εγχώριου μουσικού τοπίου ;

Θα ήθελα να απαντήσω θετικά, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ποτέ το μουσικό τοπίο στην Ελλάδα. Για να αλλάξει το μουσικό τοπίο θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί ο μουσικός να ζει αξιοπρεπώς χωρίς να χρειάζεται να κάνει εκπτώσεις στη δημιουργικότητά του. Κάτι τέτοιο δε βλέπω να είναι εφικτό. Ο τρόπος διασκέδασης στη χώρα μας είναι πολύ συγκεκριμένος και συνεπώς είναι πολύ συγκεκριμένος και ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να έχεις εισόδημα από τη μουσική. Κατά συνέπεια τα «κέντρα ελέγχου» της μουσικής βιομηχανίας, που έχουν και τη δυνατότητα να χειραγωγούν το κοινό, θα είναι πάντα επικεντρωμένα σε άλλα ακούσματα και χώρους.

Ως γνωστόν θα πάρετε μέρος τη 1 Ιουλίου σε ένα από τα μεγαλύτερα Festival που γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το RockwaveFestival και συγκεκριμένα θα παίξετε μαζί με τους Placeboκαι SivertHoyem. Πώς αισθάνεστε για αυτό;

Χαρά και ανυπομονησία. Το Rockwave είναι ένα φεστιβάλ που όλοι λίγο πολύ έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει. Η δε Μαλακάσα είναι ένας υπέροχος συναυλιακός χώρος. Γνωρίζουμε ότι η εμφάνισή μας θα είναι νωρίς το απόγευμα, την ώρα που ο κόσμος ακόμα θα μπαίνει στο χώρο του φεστιβάλ, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουμε η performance μας να είναι όσο γίνεται αρτιότερη και να διακρίνεται από υψηλό επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα ήχου, παρουσίας κλπ. και προς αυτήν την κατεύθυνση προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς, ενώ παράλληλα προχωρούμε τις ηχογραφήσεις για το πρώτο full album μας.

Αν πηγαίνατε στο εξωτερικό σε παρόμοιο Festival, ποια θα ήταν τα κύρια ονόματα με τα οποία θα θέλατε να συνεργαστείτε ;

Αν ξεκινήσω να αραδιάζω ονόματα δε θα φτάσει ο χώρος της συνέντευξης. Και αυτά θα αφορούν μόνο τα δικά μου γούστα και όχι των υπόλοιπων παιδιών της μπάντας. Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε ένα τέτοιο φεστιβάλ θα ήταν ονειρώδης για όλους μας, οπότε το ποια θα ήταν τα κύρια ονόματα θα ήταν ένα ζήτημα που θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Και μόνο το να πας να παρακολουθήσεις ένα μεγάλο φεστιβάλ του εξωτερικού είναι αλησμόνητη εμπειρία. Φαντάσου το να παίξεις σε ένα τέτοιο. Συνεπώς όποιο όνομα και να ήταν θα απολαμβάναμε τη συνύπαρξη μαζί του.

Θα θέλατε να κάνετε κάτι δισκογραφικό στο εξωτερικό;

Δε νομίζω ότι υπάρχει συγκρότημα που δε θα ήθελε κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι είναι μέσα στους στόχους μας, μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ μας, να επιδιώξουμε να κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό. Πάντως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η παγκόσμια αγορά, η ψηφιακή κυκλοφορία είναι πλέον ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Οπότε το ζήτημα είναι η προώθηση του προϊόντος, η οποία κακά τα ψέματα απαιτεί χρήμα, το οποίο είναι δυσεύρετο στις μέρες μας.

Διαβάσαμε στο βιογραφικό σας πως μια από τις επιρροές σας είναι οι Last Shadow Puppets, οι οποίοι είναι ένα Supergroup. Η ερώτηση απευθύνεται στο καθένα σας , θα κάνατε κάτι παρόμοιο;

Για να φτιάξεις ένα supergroup θα πρέπει να έχεις σούπερ καριέρα στο ενεργητικό σου. Κατά συνέπεια, είναι τουλάχιστον πρόωρο, αν όχι ουτοπικό, να κάνουμε κουβέντα για κάτι τέτοιο ειδικά στη χώρα που ζούμε και κινούμαστε. Από κει και πέρα αν δούμε το ερώτημα στο επίπεδο της συνεργασίας με άλλους μουσικούς, προσωπικά δεν έχω αντίρρηση στην προοπτική συνεργασιών. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα προχωρούσα στη δημιουργία και άλλου συγκροτήματος. Γενικά μού αρέσει να υπάρχει πίστη και αφοσίωση σε ένα μουσικό πρότζεκτ και γι' αυτό’ το λόγο πάντοτε απέφευγα να παίζω σε άλλη μπάντα ταυτόχρονα.

Καταλήγοντας θα θέλαμε τα πιο αισιόδοξα μηνύματά σας και τους χαιρετισμούς στους ακροατές μας και αναγνώστες αυτής της συνέντευξης.

Να προσέχετε όλοι τους εαυτούς σας. Να μη μιζεριάζετε με ασήμαντα πράγματα και να απολαμβάνετε όσο περισσότερο μπορείτε την κάθε μέρα. Δε θα έχετε την ευκαιρία να την ξαναζήσετε. Κι ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά σε κάποια από τις εμφανίσεις μας.

 

Facebook Page: The Last International Playboys

Ευχαριστούμε θερμά!

 

Black Velvet Radio


www.blackvelvetradio.gr Όταν όλα τα χρώματα γίνονται… Μουσική.

Facebook Page: Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1