listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Leontas : «Είμαστε μία γενιά που τα ΜΜΕ, ελέγχουν τις μάζες, ωστόσο είμαστε οι μόνοι που τελικά επιλέγουμε το τι θα διαβάζουμε, τι θα βλέπουμε, τι θα ακούμε»

leontas1

Η πρώτη μας προσπάθεια να προσεγγίσουμε συγκροτήματα από το εξωτερικό, ξεκίνησε από τους Leontas. Ένα συγκρότημα με frontman ένα δικό μας παιδί και έναν Εγγλέζο που άνετα μπορεί να πολιτογραφηθεί Έλληνας αν το θελήσει. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους Leontas που προσπαθούν μόνοι τους να τα καταφέρουν σε μία πολύ δύσκολη αγορά όπως η Λονδρέζικη μουσική σκηνή.

Γεια σας Leontas !
Γεια σου Alex, γεια σου Scott!
Είναι πραγματικά ευχαρίστησή μας που σας γνωρίζουμε . Είστε η πρώτη μπάντα εκτός Ελλάδος που κάνουμε συνέντευξη, και πιστεύουμε ότι θα μας φέρετε τύχη !Σας παρακαλώ νιώστε ελεύθεροι να συστηθείτε στο Ελληνικό κοινό.

Γεια σε όλους που διαβάζουν αυτό το κείμενο. Είμαστε οι Leontas. Ένα Rock ντουέτο από το Λονδίνο που αποτελείται από τον Alex στα φωνητικά / κιθάρα και τον Scott στα τύμπανα και στα δεύτερα φωνητικά.

Σας γνωρίζουν και σας ακούν από το μουσικό portal Jumping Fish. Πείτε μας την εμπειρία σας από αυτόν τον διαγωνισμό.

Alex: Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα. Θυμάμαι όταν το Jumping Fish είχε ξεκινήσει. Οπότε για μένα και για τις μπάντες που είχα τότε, ήταν μία από τις πολύ λίγες online πλατφόρμες για να δείξουμε την μουσική μας. Το Jumping Fish ήταν μία από αυτές. Μέχρι αυτή τη στιγμή όποτε φτιάχνουμε μουσική έχει πολλή μεγάλη σημασία να την ανεβάζουμε στο Jumping Fish, και για τους Έλληνες φίλους.
Scott: Όντας προερχόμενος από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είχα ακούσει ποτέ για το Jumping Fish, μέχρι που ο Alex μου το γνώρισε, αλλά τώρα είμαι φανερά χαρούμενος που είμαστε σε αυτό ! Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τόσο μεγάλη υποστήριξη από την Ελλάδα! Εσείς παιδιά, είστε καταπληκτικοί!


LEONTAS : «Είναι ο προσωπικός μας ήχος.
Δεν είναι μόνο Rock , δεν είναι μόνο blues είναι ένας πραγματικός συνδυασμός όλων.
Παίρνουμε έμπνευση από τον κόσμο γύρω μας !»


Πως θα περιγράφατε τη μουσική σας;

Alex: Θα την περιέγραφα περίπου σαν την ζωή. Γεμάτη εκπλήξεις, ένταση, δυναμική, ευαίσθητη και κάποιες φορές πολλή οικεία.
Scott: Είναι ο προσωπικός μας ήχος. Δεν είναι μόνο Rock , δεν είναι μόνο blues είναι ένας πραγματικός συνδυασμός όλων. Παίρνουμε έμπνευση από τον κόσμο γύρω μας !

Αγαπήσαμε το «Τoxic Love» αλλά ο Jack White, OASIS, T-Rex, είναι διαφορετικά είδη μουσικής. Πως μπορείτε όλα αυτά να τα βάζετε μέσα στη μουσική σας; Η Soul, η blues και τα Northernrock riffs σε ένα τραγούδι, θα πρέπει να αφιερώνετε πολύ χρόνο στο στούντιο.

Alex: Μου αρέσει ο τρόπος που το τοποθετείς. Όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Δεν μας αρέσει να βάζουμε «ταμπέλες» γενικότερα. Ο Scott και εγώ έχουμε πολύ κοινά γούστα όσον αφορά στη μουσική αλλά και πολύ διαφορετικά ταυτόχρονα. Αυτό κάνει το δημιουργικό μας κομμάτι τόσο διασκεδαστικό ! Έχουμε διαφορετικές επιρροές κατά ένα τρόπο, παρόλα αυτά ξέρουμε όταν ακούγεται σωστά. Δεν έχει σημασία αν είναι blues, soul ή Rock and Roll. 

Scott: Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με τον Alex πάνω σε αυτό. Όταν πρόκειται να γράψουμε ένα τραγούδι και οι δύο μας προσθέτουμε πολλά διαφορετικά στοιχεία. O Alex έρχεται με ένα ‘60s style riff και εγώ θα έχω ένα hip-hop τρόπο παιξίματος drums, και θα προσπαθήσουμε να τα ενώσουμε και τα δύο. Αυτός είναι και ο τρόπος, και έτσι «τοξικά» δουλεύεται όλο το project για να φτάσει στο τέλος του, και βάζοντας όλα αυτά τα μικρά στοιχεία στη μουσική μας, είναι αυτό που μας αρέσει… Συνήθως με λίγες μέρες στο στούντιο.

Νιώθω, ότι όταν άκουσα το πρώτο σας τραγούδι, ότι είστε μια μπάντα για ζωντανές εμφανίσεις. Η μουσική σας είναι ρυθμική, «βαριά» αλλά ταυτόχρονα «αγνή» . Φέρνετε αυτή την ενέργεια των ζωντανών εμφανίσεων όταν ηχογραφείτε;

Alex: Μας αρέσει να παίζουμε ζωντανά. Συνήθως προσπαθούμε να δώσουμε το εκατό τοις εκατό στη σκηνή. Κάποιες φορές τα πράγματα γίνονται πολύ έντονα. Όμως, λατρεύουμε να παίζουμε στα άκρα. Φανερά, επειδή είμαστε δύο άτομα ως μπάντα, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο ήχος μας αλλά και η παρουσία μας στη σκηνή να μοιάζει σαν να ήμασταν τέσσερις. Διαφορετικά, θα ήταν πολύ βαρετό για το κοινό. Αισθανόμαστε ότι θα πρέπει να παλέψουμε πάρα πολύ για να τους τραβήξουμε την προσοχή. Για αυτό προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτού του είδους την αντιμετώπιση στο EP μας, παρόλ’ αυτά θα είστε αυτοί που θα κρίνετε αν το καταφέρνουμε ή όχι. Οπότε πρέπει να μας δείτε live όταν θα έρθουμε στην Αθήνα.

Scott: Νομίζω ότι έχουμε κάνει καταπληκτική δουλειά, στο να βάζουμε τον προσωπικό μας ήχο σε αυτό το ΕΡ, ο οποίος είναι δυναμικός και αυτός είναι ο ήχος μας. Νομίζω ότι το να μας δείτε live είναι κάτι διαφορετικό. Πηγαίνουμε σε μία ζωντανή εμφάνιση, με ένα συγκεκριμένο set-list αλλά όλα αυτά είναι μόνο ως πρώτο πλάνο… Ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στο show, και νομίζω ότι αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

leontas2

Έχετε κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις από τον Μάρτιο του 2016 στο Λονδίνο (κυρίως) , μέχρι τώρα. Πως ανταποκρίνονται οι θαυμαστές σας;

Alex: Κάθε ζωντανή εμφάνιση υπήρξε ένα μάθημα για εμάς. Το Λονδίνο είναι τόσο μεγάλο με μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη ανθρώπων που δεν ξέρεις κάθε φορά τι να περιμένεις. Αλλά είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες γιατί η ανταπόκριση μέχρι τώρα των ανθρώπων που έρχονται να δουν τις ζωντανές εμφανίσεις μας, στις μικρές εκδηλώσεις ή στις ζωντανές εμφανίσεις που κάνουμε για να δείξουμε τη μουσική μας είναι απίστευτες. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
Scott: Νομίζω ότι η βασική ανταπόκριση του κόσμου, είναι γύρω από τον ήχο μας και το πόσο δυνατός είναι. Νομίζω ότι όταν ανεβαίνουμε στη σκηνή, θεωρούν ότι θα δουν μία αντιγραφή των White Stripes, ή ότι δεν θα έχουμε μία πραγματική δική μας ενέργεια. Πιστεύω ότι εκπλήσσουμε πάρα πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια και αυτό το γεγονός μου αρέσει πολύ. Επίσης, δεν περιμένουν να με δουν να τραγουδάω !

Είχατε προγραμματίσει το πρώτο σας ΕΡ «With Love» ή τα τραγούδια που θέλετε να δώσετε στο κοινό σας μετά τις ζωντανές σας εμφανίσεις και την ανταπόκρισή τους από τους θαυμαστές σας;

Alex: Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, ήμασταν τέσσερα μέλη στην μπάντα. Το γεγονός ότι οι άλλοι δύο έφυγαν, προφανώς ήταν το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη. Διότι γίναμε περισσότερο ευρηματικοί και δημιουργικοί. Οπότε ξοδέψαμε περίπου ένα χρόνο δουλεύοντας σε νέο υλικό, πάνω στον προσωπικό μας ήχο. Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις ξέραμε ότι ήταν η ώρα να κυκλοφορήσουμε ένα ΕΡ.
Scott: Κάναμε μία προσπάθεια να φτιάξουμε δύο τραγούδια στο ΕΡ και οι τέσσερις μας όμως οι δύο από εμάς στη διαδικασία αυτή έφυγαν. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η δεδομένη στιγμή που σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Έτσι «κρυφτήκαμε» στο στούντιο, και μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να δημιουργήσουμε τα τραγούδια που εσείς ακούτε σήμερα. Κυκλοφορήσαμε αυτό το ΕΡ, και μετά το ξανακυκλοφορήσαμε άλλες τρεις φορές σε CD με extra υλικό !

Πρόκειται να δώσετε πολλές live εμφανίσεις αλλά η μεγαλύτερη όλων θα είναι η ευκαιρία σας να παίξετε στο Camden Rocks Festival. Πείτε στους Έλληνες θαυμαστές σας, τι είναι αυτό και πως μπορούμε να βοηθήσουμε από την Ελλάδα !

Alex: Έχεις δίκιο !!! Παρά το ότι έχουμε ένα πάρα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα εμφανίσεων αυτή τη στιγμή… το Camden Rocks είναι ένα «must» festival για κάθε Λονδρέζο μουσικό ! Ήταν κατά κάποιο τρόπο της τελευταίας στιγμής. Λάβαμε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό όπου οι θαυμαστές μας πρέπει να μας ψηφίσουν, λέγοντας «Leontas» στη λίστα των συγκροτημάτων. Θα βρείτε λεπτομέρειες στη σελίδα μας στο Facebook… οπότε κάντε μας follow, like και διαδώστε την αγάπη.
Scott: Σας παρακαλώ ψηφίστε μας ! Χρειαζόμαστε όλη την υποστήριξή σας και θα θέλαμε την αγάπη και την βοήθεια από τους ακροατές σας. Πηγαίναμε να ακούσουμε Rock μουσική στο Camden αλλά τώρα είναι η ώρα μας να γίνουμε μέρος αυτού.

Ποιο συγκρότημα/συγκροτήματα θαυμάζετε και θα ήταν «ένα όνειρο πραγματοποιείται» να είστε πάνω στη σκηνή μαζί τους.

Alex: Η λίστα είναι ατελείωτη αλλά αν μπορούσα να διαλέξω ένα Τορ 3 θα ήταν Guns n Roses, Foo Fighters, Jack white.
Scott: To Top 3 θα έπρεπε να ήταν Queens Of The Stone Age , Wolf mother and to jam with Jurassic 5.
Με ποιο συγκρότημα/συγκροτήματα παίξατε μαζί και θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Alex: Παρόλο που κάνουμε καινούριους φίλους και γνωρίζουμε νέες μπάντες συνεχώς, υπάρχουν λίγες τοπικές μπάντες που είμαστε φίλοι και είναι όμορφο να παίζουμε μαζί ξανά και ξανά. Αυτοί είναι οι Different People και Temple Lake , ψάξτε τους.
Scott: Δείτε αυτούς τους τύπους, είναι καλές μπάντες και καλά παιδιά και φίλοι επίσης! Είναι καταπληκτικό όταν βγαίνουμε μαζί στη σκηνή και οι υπόλοιπες μπάντες είναι υποστηρικτικές και άνετες. Το Λονδίνο είναι ψυχρό σαν μέρος και είναι ωραίο να έχεις καλούς φίλους.

Υπάρχουν καθόλου σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα; (Ή για διακοπές ίσως;)

Alex: Έχουμε αρκετά διαφορετικά σχέδια για τις ζωντανές μας εμφανίσεις και κάποιες συνεργασίες αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Γενικά μιλώντας, θα προσπαθήσω να έρθω στο σπίτι μου , μία φορά τον χρόνο , όπου ζουν οι γονείς μου στην Αθήνα.
Scott: Μου αρέσουν πολύ οι ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα ! Πείτε μας που και πότε και παίρνω το διαβατήριό μου !

Είναι πολύ κοινή ερώτηση αλλά και πολύ σπουδαία: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Alex: Θέλουμε να φτιάχνουμε και να παίζουμε την μουσική που θέλουμε. Ζώντας από τη μουσική είναι πάρα πολύ δύσκολο να το πετύχεις αυτόν τον καιρό… Οπότε αυτό για μένα, είναι ο νούμερο ένα στόχος . Τα υπόλοιπα θα έρθουν !
Scott: Θέλουμε να είμαστε η μπάντα που ο κόσμος του αρέσει να ακούει και να διασκεδάζει με αυτή. Θα ήθελα να παίζω drums για να ζω και να φτιάχνω μουσική.

Κλείνοντας, θα θέλαμε ένα μήνυμά σας για τους Έλληνες θαυμαστές !

Alex: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την αγάπη και την υποστήριξη !!
Είμαστε μία γενιά που τα ΜΜΕ, ελέγχουν τις μάζες ωστόσο είμαστε οι μόνοι που τελικά επιλέγουμε το τι θα διαβάζουμε, τι θα βλέπουμε, τι θα ακούμε και που θα πιστεύουμε. Κάντε αυτό που αγαπάτε, και παλέψτε για αυτό μέχρι το τέλος !
Scott: Νομίζω ότι ο Alex με κάλυψε ! Ευχαριστούμε παιδιά !


 «Αυτοί οι τύποι είναι καταπληκτικοί στο να συνεργάζεσαι μαζί τους, επαγγελματίες και ακριβείς ! Τους ευχόμαστε τα καλύτερα!! Είναι η ώρα για την Ελλάδα να αποκτήσει μία ποιοτική Rock κοινότητα ! Συνεχίστε την καλή δουλειά παιδιά! »

 

                                                                                                                                                                                           Leontas


Ευχαριστούμε θερμά !                                                                                                                                                   


Black Velvet Radio

www.blackvelvetradio.gr Όταν όλα τα χρώματα γίνονται… Μουσική

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1