listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Sediment Bruise: «Music is thee message!»

sed1

Οι Sediment Bruise, είναι από την Θεσσαλονίκη. Το κοινό, το οποίο ψάχνει τα ενδιαφέροντα δρώμενα αυτής της μουσικής σκηνής, τους γνωρίζει ήδη. Τους έχει αναγνωρίσει ήδη.

Μας έκαναν λοιπόν την τιμή να μας παραχωρήσουν μία ουσιώδη συνέντευξη τόσο για τα ερεθίσματά τους όσο και για τα άμεσα επαγγελματικά τους πλάνα.
Ιδού:

Καλώς ορίσατε στον σταθμό μας !
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

 

Φαντάζομαι πως η έμπνευση που έχετε για τα τραγούδια σας, έχει να κάνει και με τις μουσικές επιρροές σας. Πως μπορείτε να δημιουργείτε μουσική όταν οι επιρροές αυτές είναι από ετερόκλητους καλλιτέχνες; Από την μια οι «Massive Attack» και από την άλλη οι «Arcade Fire» .
Αυτό είναι ίσως το στοιχείο που μας ξεχωρίζει. Κάθε μέλος της μπάντας έχει διαφορετικά ακούσματα, τα οποία μεταφέρει στα κομμάτια κατά την διάρκεια της σύνθεσης. Ως συνέπεια, το τελικό αποτέλεσμα έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα και στίγμα.

 

θα μπορούσατε να μας πείτε πως διαλέξατε το όνομα της μπάντας και αν έχει κάποια ιστορία πίσω του;
Εμπνευστής του είναι ο κιθαρίστας και κύριος συνθέτης/στιχουργός των Sediment Bruise, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος τον καιρό που το σκέφτηκε ήταν ιδιαίτερα επηρεασμένος από σουρεαλιστική ποίηση. Μεταφορικά σημαίνει «το αποτύπωμα ενός τραγικού γεγονότος στην ψυχή ενός ανθρώπου».

 

Πιστεύετε λοιπόν πως «το αποτύπωμα ενός τραγικού γεγονότος στην ψυχή του ανθρώπου» μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης;
Ίσως να είναι και η μοναδική ανόθευτη πηγή έμπνευσης. Στο τέλος της ημέρας, μένεις μόνος με τον εαυτό σου και τους δαίμονες σου. Και ένας υγιής τρόπος για να εκφράσεις το αποτέλεσμα αυτής της μάχης είναι η μουσική και η τέχνη γενικότερα. Για εμάς, είναι ο μόνος τρόπος.

Προσωπικά το “Going Away” με ταξιδεύει. Εσείς ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε από το
συγκεκριμένο δίσκο ;
Σίγουρα το Going Away, με την ταξιδιάρικη αύρα του, είναι από τα highlights του A new disease. Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο γράφτηκε ο δίσκος είναι για να ακούγεται ως ένα track διάρκειας 45 λεπτών. Ως εκ τούτου, δεν θα ξεχωρίσω συγκεκριμένα κομμάτια, παρά θα προτείνω στους φίλους μας να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό τους και να τον ακούσουν ολόκληρο, από το πρώτο έως το ένατο track.

 

Υπάρχουν καλλιτέχνες είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με την ελεύθερη διάδοση της μουσικής υπάρχει πλέον πανσπερμία καλλιτεχνών στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Αν παρόλα αυτά θα έπρεπε να επιλέξουμε έναν καλλιτέχνη, αυτός θα ήταν οι Radiohead, κυρίως για την καινοτομία που έφεραν στην ευρύτερη rock σκηνή.

 

Η τελευταία σας εμφάνιση ήταν στο Dublin Castle και Mondo Water Rats του Λονδίνου. Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία σας μπροστά σε ''ξένο'' κοινό.
Θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ελληνικού και ξένου κοινού είναι ότι το ελληνικό κοινό αναζητά περισσότερο την επιτηδευμένη πολυπλοκότητα στην μουσική, σε αντίθεση με το κοινό του εξωτερικού για το οποίο τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο απλά: εστιάζουν περισσότερο στο αν γράφεις και παίζεις καλή μουσική ή όχι. Αν είσαι ειλικρινής και αυθεντικός σε αυτό που παρουσιάζεις, το «ξένο» κοινό θα σε αγκαλιάσει.

Είδα την πρωτοπορία σας στο νέο άλμπουμ «A New Disease» να δημοσιεύεται και σε βινύλιο! Παιδικό απωθημένο ή πρακτική που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία του συγκροτήματος;
Ίσως ένας συνδυασμός και των δυο που ανέφερες. Αλλά θα έλεγα πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία του συγκροτήματος σχετικά με το format που εκδίδεται η μουσική μας. After all, MUSIC is thee message!

 

Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο όσον αφορά τη μουσική αλλά και την παραγωγή του νέου σας δίσκου. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την συνεργασία σας με τον Clive Martin;
Είχαμε βρεθεί στο Λονδίνο για μια σειρά από συναυλίες, και μέσα από τις επαφές μας εκεί προέκυψε η γνωριμία με τον Clive. Μια γνωριμία, η οποία μετεξελίχθηκε σε συνεργασία και κατέληξε να είναι μια φιλία, μια σχέση ζωής. Ο Clive λειτούργησε σαν το 7ο μέλος της μπάντας και μέσα από τις ατελείωτες ώρες δουλείας και συνεργασίας μεταξύ μας, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Λονδίνο, προέκυψε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, το οποίο είμαστε περήφανοι να σας παρουσιάσουμε.

 

Αυτή η συνεργασία μπορεί να είναι διαβατήριο για το άνοιγμά σας σε ξένες αγορές;
Το γεγονός ότι γράφουμε τους στίχους μας στα αγγλικά, σίγουρα δείχνει πως έχουμε στραμμένη την προσοχή μας και στις ξένες αγορές. Άλλωστε το A new disease έχει πάρει global distribution από την Music Kitchen, ενώ στα άμεσα σχέδια της μπάντας είναι και ένα promo tour σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

se2

 

Εδώ σε live εμφάνισή τους

sed3

Έχετε κάποια σχέδια για συνεργασία ή περιοδεία αυτό το καιρό;
Μετά από δύο πολύ επιτυχημένα release parties του A new disease σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο 2016, προγραμματίζουμε gigs στις δυο αυτές πόλεις προκειμένου να συναντηθούμε μια ακόμη φορά με το κοινό μας. Στα πλάνα μας είναι επίσης η παρουσίαση του A new disease και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, ήδη η μπάντα βρίσκεται σε φάση σύνθεσης νέων τραγουδιών.

Τέλος, θα θέλαμε να δώσετε ένα μήνυμα προς τους ακροατές του Black Velvet.
Θα επαναλάβω την φράση που χρησιμοποίησα νωρίτερα: MUSIC is thee message!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ !

 

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1