listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Skelters: «Καλά τραγούδια υπάρχουν σε όλα τα είδη της μουσικής, όμως οι άνθρωποι που είναι εκεί για να τα προωθήσουν, προτιμούν το κέρδος και πολλές φορές όχι την ποιότητα.»

Νέα εικόνα

Είναι ένα από τα συγκροτήματα που τόσα χρόνια ξεχωρίζει στην εγχώρια μουσική σκηνή, τόσο με τους πολύ καλούς του δίσκους όσο και με τις live εμφανίσεις (και με τις μεγάλες συνεργασίες όπως θα δείτε παρακάτω).

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “Revive” και αφού είναι και το πρώτο συγκρότημα που μας κάνει την τιμή και μας παραχωρεί τη συνέντευξη για τον σταθμό μας, πάμε να δούμε τι μας είπαν!

 

Καλώς ορίσατε στον Black Velvet!
-ANGEL: Καλώς σας βρήκαμε!

 

Επειδή είμαστε νέος σταθμός και επειδή είστε το πρώτο συγκρότημα που μας κάνει το «ποδαρικό» στις συνεντεύξεις, θα θέλαμε τις ευχές σας.
-Σας ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και μακάρι να γίνεται ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της εποχής μας!


Να γνωριστούμε… Ποιοι είναι οι Skelters;
-ANGEL: Οι Skelters αυτή την περίοδο είμαστε ο Angel (Άγγελος Χαραβιτσίδης) Φωνή, Κιθάρα, Πιάνο, ο Daniel (Δανιήλ Χαραβιτσίδης) drums, κρουστά, φωνητικά, ο Teo ( Θοδωρής Νικολάου) και στα live στην lead κιθάρα και φωνητικά ο Κωστής Βογιατζόγλου. Από το 1999 και κυρίως από το 2001 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 στην lead κιθάρα και φωνητικά βρισκόταν ο Σταύρος Αμανατίδης ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έφυγε από την χώρα μας και πήγε στην Αμερική.

 

Από όσο διαβάζω στο βιογραφικό σας ξεκινήσατε το 1997. Πριν από αυτό το έτος, υπήρχε κάτι άλλο μουσικά;
-ANGEL: Όχι, ξεκινήσαμε τον Δεκέμβριο του 1996 όταν οι γονείς μας αγόρασαν το πρώτο drum set του Daniel. Ήμασταν ντουέτο (κιθάρα-φωνή, drums-φωνή) μέχρι το 1998. Όμως εγώ ήδη από το 1994 ήμουν στο Δημοτικό ωδείο της Θέρμης και μάθαινα κλασική κιθάρα έτσι με παρότρυνση δική μου αδελφός μου γράφτηκε το 1996 στο ωδείο για να μάθει κρουστά/drums. Σιγά σιγά παίζοντας στο υπόγειο του σπιτιού μας δημιουργήσαμε ένα home studio και με την πάροδο του χρόνου ενώ παίζαμε και κάναμε συνέχεια πρόβες οι δυο μας επιλέγαμε και άλλα παιδιά για να μπουν στο συγκρότημα.

 

Ποιες ήταν οι κύριες μουσικές επιρροές που συνέβαλλαν για να δημιουργήσουν τους Skelters;
-ANGEL: Ο John Lennon και οι Beatles, χωρίς αυτούς δεν νομίζω να ήθελα να φτιάξω συγκρότημα για να γίνω σαν αυτούς ήταν και είναι το Α και το Ω για εμάς και για εμένα προσωπικά, αν και όταν ήμουν πολύ μικρός μπορεί 4-5 χρονών έβλεπα στην tv τον Bruce Springsteen έπαιρνα την σκούπα την έκανα κιθάρα έβαζα και ένα μαντήλι και χτυπιόμουν κάνοντας τον Bruce! Σίγουρα υπήρχε τάση από μικρός προς την μουσική αφού και οι γονείς μας άκουγαν Rock και γενικά ξένη μουσική! Μετέπειτα στην εφηβεία μας οι U2 αποτέλεσαν την δεύτερη βασική επιρροή μας με πιο κάτω τους Rolling Stones και Oasis.

 

Νέα εικόνα 1
Έχουμε διαβάσει πως έχετε κάνει κάποια αφιερώματα σε μεγάλoυς καλλιτέχνες όπως Beatles, Elvis Presley και Queen. Μήπως γιατί όλα τα μεγάλα συγκροτήματα ξεκίνησαν κάνοντας διασκευές γνωστών τραγουδιών και μετά έδειξαν την προσωπική τους δουλειά; Όπως πχ . The Beatles, Rolling Stones κλπ.

-DANIEL: Σίγουρα όταν μία μπάντα ξεκινάει να παίζει, τα πρώτα τραγούδια που προβάρει είναι διασκευές τραγουδιών των αγαπημένων συγκροτημάτων της. Αργότερα, αφού δέσει η μπάντα είναι που αρχίζει να συνθέτει τα δικά της τραγούδια.

 


Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;
-ANGEL: Αυτή την περίοδο κάνουμε live, κλείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες σε περισσότερες πόλεις για την προώθηση του πρόσφατου album μας “Revive”. Επίσης έχουμε σχεδόν έτοιμο το νέο μας video στο καλύτερο για εμάς τραγούδι του δίσκου το “What I’m Gonna Do” το οποίο ανυπομονώ να δει και ο κόσμος μόλις τελειώσουμε με το μοντάζ γιατί εμένα μου αρέσει πολύ!

 

Άκουσα το άλμπουμ σας "Revive", όχι μια αλλά αρκετές φορές και ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισα είναι το "Stay with me tonight". Ισχύει το ίδιο και για σας, ή υπάρχει κάποιο άλλο που ξεχωρίζετε;
-ANGEL: Για εμάς όλα τα κομμάτια είναι πάρα πολύ καλά και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο, το καθένα έχει την δικό του στυλ, επίσης ο κόσμος που έχει ακούσει όλα τα τραγούδια του album μας έχει μπερδέψει γιατί όλα τα κομμάτια είναι πάντα μέσα στις επιλογές του κοινού , δηλαδή άλλος θα πει: μου άρεσε όλο το album αλλά κόλλησα παραπάνω με το Nothing At All, Υou Showed Me, Win This Fight, άλλος θα πει τα Living Like I’m Dying, What I’m Gonna Do, Another Chance κτλ.. δεν μπορέσαμε να πούμε ότι ο κόσμος διαλέγει ένα ή δυο κομμάτια! Απλά διαλέγει το album σαν σύνολο και σίγουρα 3-4 tracks που του άρεσαν περισσότερο! Αυτό είναι και η ουσία να μην κάνεις ένα album με 1 καλό κομμάτι μόνο!
Όσον αφορά το Stay With Me Tonight είναι ένα κομμάτι το οποίο παίζουμε σε κάθε live εμφάνιση μας εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια , προτού καν κυκλοφορήσει το album και ο κόσμος το είχε ήδη αγαπήσει από τις live εμφανίσεις μας!

 

«O John Lennon, οι Beatles, oι U2, οι Oasis και ίσως ο David Bowie είναι οι επιρροές του “Revive” »


Στο τραγούδι σας ''Α Dream" διέκρινα πως ο ήχος σας, παραπέμπει στην αγγλική alternative rock σκηνή του Manchester. Αυτό οφείλετε στην ωριμότητα των Skelters ή σε αλλαγή φιλοσοφίας του ήχου σας ;

-ANGEL:Tα συγκροτήματα του Manchester όπως οι Oasis (που είναι επιρροή μας σε αυτό το album λίγο παραπάνω από το προηγούμενο) είναι σαφώς επηρεασμένα κατά 90% από Beatles όπως και εμείς, οπότε δεν μπορώ να πω ότι σκεφτήκαμε να πάμε σε εκείνο τον “ήχο” απλά να γίνουμε ίσως λίγο ίσως πιο σύγχρονοι ηχητικά και γενικά και να επιδείξουμε σε αυτό το album πιο πολύ τις επιρροές μας, σε σχέση με το πρώτο μας album που ήταν λίγο πιο “σκληρό”. O John Lennon, οι Beatles, oι U2, οι Oasis και ίσως ο David Bowie είναι οι επιρροές του “Revive”.

 

Υπάρχει κάποιο δισκογραφικό νέο το οποίο έχετε στα σκαριά;
-ANGEL: Υπάρχουν μερικά τραγούδια μου που δεν δουλέψαμε για να μπουν στο πρόσφατο album μας η που απορρίψαμε για διάφορους λόγους αλλά αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε για νέο δίσκο αλλά να προωθήσουμε ήδη αυτόν που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

 

Θα αφήνατε ποτέ τη ζωή σας εδώ για μια ευκαιρία στο εξωτερικό; Και αν ναι, σε ποια χώρα;
-ANGEL: Ναι, αν μας δινόταν η ευκαιρία να πάμε στην Αγγλία η στην Νέα Υόρκη θα το κάναμε!

Προσωπικά σαν συγκρότημα έχετε κάνει support σε συναυλίες με πασίγνωστα ονόματα όπως τους ZZ Top, Pavlov’s Dog, τον Louisiana Red, Don Dokken, Puressence, Paul Di Anno, Iron Butterfly, καθώς και ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδας όπως τους Blues Wire, George Gakis. Ποια από αυτά θα ξανακάνατε άμεσα; Με ποιά από αυτά το απολαύσατε περισσότερο οι ίδιοι;
-ANGEL: Δεν νομίζω να μας ενδιέφερε να ξανασυνεργαστούμε με κάποιον από τους παραπάνω καλλιτέχνες και μπάντες εάν και με το Γιώργο Γάκη συχνά βρισκόμαστε πάνω στην σκηνή σε συναυλίες του η δικές μας καθώς είμαστε φιλαράκια, με τους Blues Wire όταν ξεκινούσαμε ήμασταν για χρόνια οι opening band, τους αγαπάμε κ τους εκτιμάμε αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι να επιδείξουμε πάνω στην σκηνή εκτός εάν είναι κάποιο jam, δισκογραφικά ναι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε το βρίσκω πιο ωφέλιμο! Η συναυλία την οποία απολαύσαμε περισσότερο ήταν το live μας στην Αθήνα το 2009 με τους ZZTOP μας έχει χαραχτεί στην μνήμη η θερμή αποδοχή του κοινού, δεν είναι και εύκολο να ξεσηκώνεις 10 χιλιάδες κόσμου και να σε αποθεώνει! Η συναυλία με τους Iron Butterfly το 2008 ήταν πολύ καλή αν και βγήκαμε και παίξαμε τρίο στα παρασκήνια με έπιασαν οι ίδιοι και μου είπαν ότι είμαστε φοβεροί κ.α. δεν το πίστευα αυτό που άκουγα αλλά όταν στο λένε τέτοιες μπάντες κ μουσικοί νομίζω είναι πολύ σημαντικό! Ο Don Dokken είχε έρθει σε live μας το 2006 μαζί με τον Gus G και ανέβηκε και τραγούδησε μαζί μας το “Yesterday” των Beatles ήταν απρόσμενο περιστατικό αλλά μας άρεσε! Από την άλλη είχαν έρθει σε live μας και οι Puressence οι οποίοι ήταν φοβεροί σαν κοινό γούσταραν όλα τα κομμάτια που παίζαμε γνώριζαν μάλιστα από την πρώτη συγχορδία ποιο κομμάτι θα παίξουμε, μας έκανε τρομερή εντύπωση διότι δύσκολα βρίσκεις τέτοιο κοινό και μάλιστα ανέβηκαν μετά και έπαιξαν και αυτή πάνω στην σκηνή! Live που μας άρεσαν είναι αυτό που παίξαμε το 2011 στο Principal στην Θεσσαλονίκη με τον Steve Harley & Cockney Rebel, εξαιρετικός άνθρωπος γνωριστήκαμε στα παρασκήνια, επίσης πολύ καλή εμφάνιση κάναμε και το 2010 στο Club του Μύλου πριν τους Pavlov’s Dog.

“Για μένα
ο Lennon ήταν ένας
Ιησούς του 20ού αιώνα”

 

34
Θέλουμε δυο λόγια για την προσωπικότητα John Lennon και όχι
τόσο για την μουσική του η οποία είναι πασίγνωστη.
ANGEL: Ο John Lennon έλεγε τα πράματα όπως ήταν και δεν φοβόταν τις συνέπειες αυτό άλλωστε το πλήρωσε με το να τον δολοφονήσει ο δήθεν “τρελός” fan του. Είναι τραγικό… ο άνθρωπος που μιλούσε για Αγάπη και Ειρήνη να σκοτωθεί από όπλο. Αδιανόητο. Για μένα ο Lennon ήταν ένας Ιησούς του 20ού αιώνα, ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης που πάτησε ποτέ σε αυτή την Γη όπως έχει πει και ο Ozzy Osbourne.

 

Με ποια ελληνικά γκρουπ θα θέλατε να συνεργαστείτε στη σκηνή?

-ANGEL: Μμμ.. επί σκηνής δεν μου έρχεται κανένα έτσι που να πω ότι τρελαίνομαι ίσως με τους Brothers και τους Beggars από Αθήνα.

 

Είναι κάποια που έχετε ξεχωρίσει, είτε ελληνόφωνα είτε αγγλόφωνα?
-ANGEL: Μας αρέσουν αρκετά αγγλόφωνα συγκροτήματα αλλά εάν αρχίσουμε να λέμε σίγουρα θα ξεχάσουμε κάποια, για ελληνόφωνα δεν μπορώ να πω γιατί δεν ακούω ελληνικά. Μου άρεσαν στο παρελθόν κάποια τραγούδια των Matisse με τον Alex Kavvadia όμως σαν τραγουδιστή, επίσης τα τραγούδια απo τον cover δίσκο του Vassilikou από Raining Pleasure, οι Blues Wire, άλλωστε ο Ηλίας Zάικος μας έχει χαρίσει αρκετά από τα album τους και σε κάποια φάση άκουγα συνεχώς τους δίσκους τους, ο φίλος μου ο Γιώργος Γάκης αν και θα ήθελα να τον ακούσω σε δικά του κομμάτια σε πιο classic rock, rock and roll στυλ παρά σε 80s, τα φιλαράκια μου οι W.A.N.T.E.D, οι Beggars από Αθήνα και οι Brothers (In Plugs) σίγουρα ξεχνάω αρκετούς.

Είστε υπέρ της μουσικής τεχνολογίας , παραγωγής και αναπαραγωγής της μουσικής (μουσικές πλατφόρμες Spotify Youtube κλπ) ή θα θέλατε να ήμασταν στην εποχή του βινυλίου και των cd?
-ANGEL: Εμείς ζήσαμε την εποχή της κασέτας και των cd, νομίζω ότι τότε ήταν πολύ πιο καλά τα πράματα, λαχταρούσες να πας στο δισκοπωλείο να αγοράσεις ένα δίσκο, εμένα για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει το Spotify, το Youtube από την άλλη, ο ρόλος του ήταν να ανεβάζεις video και αυτό κάναμε και εμείς ήδη από το 2006 που φτιάξαμε το δικό μας κανάλι (ίσως να είμαστε και η πρώτη ή από τις πρώτες μπάντες που το έκαναν αυτό στην Ελλάδα) και ανεβάζουμε από τότε μέχρι τώρα video μας. Δεν έχουμε ζήσει την εποχή του βινυλίου αλλά θα θέλαμε να βρεθούμε ξανά στην εποχή εκείνη!

«Η ελληνική μουσική βιομηχανία προωθεί και πάντα προωθούσε αυτό που είναι “ελληνικό”, δηλαδή αυτό που θεωρεί ότι θα πουλήσει περισσότερο»


Ποιο είναι το φταίξιμο για σας και η ελληνική μουσική βιομηχανία κωλύεται στα σοβαρά της αντικείμενα και προωθεί αυτά που είναι τα ίδια;
- DANIEL: Η ελληνική μουσική βιομηχανία προωθεί και πάντα προωθούσε αυτό που είναι “ελληνικό”, δηλαδή αυτό που θεωρεί ότι θα πουλήσει περισσότερο. Καλά τραγούδια υπάρχουν σε όλα τα είδη της μουσικής, όμως οι άνθρωποι που είναι εκεί για να τα προωθήσουν, προτιμούν το κέρδος και πολλές φορές όχι την ποιότητα.

 

Υπάρχει πλάνο για καλοκαιρινή περιοδεία;
-ANGEL: Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να έχει κλειστεί για το καλοκαίρι άλλωστε είναι ακόμη νωρίς , προέχουν οι ημερομηνίες που ήδη έχουμε κλείσει και αναμένουμε και νέες. Μπορεί ο κόσμος να μπαίνει στο fan page μας στο Facebook στις εκδηλώσεις για να ενημερώνετε. Μέχρι τότε oι εμφανίσεις που έχουν κλειστεί μέχρι αυτή την στιγμή είναι 24 Μαρτίου: Irish Rain Pub – Κατερίνη, 31 Μαρτίου: Otto Dix - Θεσσαλονίκη acoustic duet, 16 Aπριλίου: Corso – Πολύγυρος Χαλκιδικής, 22 Απριλίου: Barrel Beer – Θεσσαλονίκη acoustic duet.

 Νέα εικόνα 2

Τέλος, θα θέλαμε ένα μήνυμα προς όλους τους ακροατές μας.
Keep on Rock N Rolling!

 

 


Find The Skelters on Facebook

 

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!


Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1