listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη με τους Countown για το νέο τους album και τις βλέψεις τους …

counttown15

Καλώς ορίσατε στον Black Velvet !

Καλώς σας βρήκαμε

Θα θέλαμε μία αρχική παρουσίαση για το ποιοι είστε …

Είμαστε τέσσερα παιδιά που μας αρέσει η μουσική, η γκρούβα η μελωδία και ο βαρύς ήχος, δεν έχουμε σπουδάσει πάνω στη μουσική, λίγα χρόνια σε ωδείο άντε κ με κανα δάσκαλο λίγα πράγματα αλλά το αγαπάμε και με αυτό τον τρόπο εκφραζόμαστε, εγώ ο Γιώργος γράφω τη μουσική τους στίχους τραγουδάω και παίζω κιθάρα μαζί μου ο Σπύρος παίζει επίσης κιθάρα, ο Κυριάκος παίζει μπάσο και κάνει δεύτερες φωνές και τέλος ο Σάκης στα τύμπανα, όλοι μαζί είμαστε οι COUNTOWN

 counttown12

Αρχικά βλέπουμε στις πληροφορίες σας για τα είδη που εκπροσωπείτε (Νu Μetal & Rap Core) , μία σχετικά δύσκολη σύνδεση. Τι σας ώθησε σε αυτή;

Ισχύει, αυτό εκπροσωπούμε σαν βάση, αλλά θα βρεις πολλές επιρροές στα κομμάτια μας και από άλλα είδη «παντρεμένα» με τον τρόπο μας πάντα, στο να βγει αυτό που ακούτε στα δύο μας άλμπουμ. Ήταν πάντα όνειρο μου μια τέτοια μπάντα μιας και αυτά άκουγα από μικρός και μια μέρα πίσω στο 2008 είπα θα γράψω μουσική Nu Metal με ελληνικό στίχο και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου μόνος τότε μέχρι εδώ που είμαστε σήμερα με τα παιδιά. Δεν θα έλεγα δύσκολη σύνδεση μιας και μου βγήκε χωρίς να το προσπαθήσω. Με ώθησαν τα βιώματα μου αλλά και γενικότερα εμπειρίες μου και εμπειρίες φίλων μου και διάφορα γεγονότα που έτυχε να μαι παρόν και σε όλα πάντα με βοηθούσε η μουσική να τα βγάλω από μέσα μου .


Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε τις επιρροές σας, τουλάχιστον ως προς τη σύνδεση αυτών των δύο ειδών (καθώς βλέπουμε τα συγκροτήματα των System of a Down, Slipknot κλπ). Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ή ήταν κάτι που πειραματιστήκατε;

Σίγουρα αυτές οι μπάντες που αναφέρεις πρόσθεσε και korn, Limp Bizkit, Staind, Static X, POD και πολλά άλλα της ένδοξης γεννιάς του 98’ μέχρι το 2004 και όχι μόνο είναι επιρροές μας αλλά η μουσική δεν έχει όρια απλά είχαμε γερές βάσεις και πειραματιζόμαστε πάντα, φαίνεται και στα δύο μας άλμπουμ αυτοί οι πειραματισμοί και η εξέλιξή μας.

 counttown13

H Rap ήταν ανέκαθεν ένα είδος εκτόνωσης της προσωπικότητας του ακροατή και ένας ακόμα τρόπος μετάδοσης μηνυμάτων (κοινωνικών κατά κύριο λόγο) . Ισχύει και σε εσάς αυτό;

Ναι και βέβαια αν και έχουμε πάρει πέρα του Rap και τα στοιχεία της metal που επίσης έχει έναν χαρακτήρα εκτόνωσης και είναι μέσο να πεις πράγματα άλλοτε τραγουδιστά άλλοτε με στυλ Rap οπότε συνδυάζοντας τα έχεις ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα, ταυτόχρονα ίσως και πιο μελωδικό.


Πρώτος δίσκος ως συγκρότημα (αν και προϋπήρχατε) , το 2015 με τίτλο «Μουσική Πορνεία» . Τι ακριβώς σημαίνει; Υπάρχει κάτι το οποίο εννοείται χωρίς να αναφέρεται στα τραγούδια σας;

Πέρασε καιρός για να βγει τελικά αυτός ο δίσκος και αυτό γιατί δεν έβρισκα σωστούς συνεργάτες να δουλέψω, πέρασε πολλά κύματα αυτό το συγκρότημα και γνώρισα πολλούς επίδοξους και καλούς μουσικούς μεν αλλά με άλλες βλέψεις και άλλα θέλω σε σχέση με την ιδέα που είχα ήδη δημιουργήσει στο προσωπικό αυτό αρχικά project. Γνώρισα και κόσμο που ήθελε να γίνουμε σαν πολλές σημερινές μπάντες που σίγουρα ακούς κομμάτια τους στο ράδιο και στην τηλεόραση και ξέρεις ότι είναι μπάντες της σειράς με μουσική καθαρά προϊόν, λοιπόν το μήνυμα είναι ξεκάθαρα πως δεν κάνουμε αυτό, δηλαδή δεν έχουμε τη μουσική σαν προϊόν αλλά σαν τέχνη όπως και είναι, με στίχο βιωματικό, από πραγματικά γεγονότα και με θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και όχι μόνο ποιός απάτησε ποιόν.

counttown4

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το νέο σας άλμπουμ με τίτλο «Αέναος Κύκλος» . Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό…

Ο Αέναος Κύκλος όπως και να ακουστεί είναι ένας κύκλος γεγονότων που έκλεισε και ας έρχεται σε αντιπαράθεση με την έννοια του σαν λέξη. Όλα είναι αισθήματα πραγματικά, όλα έχουν σημασία, υπάρχει concept, συνδέονται όλα τα κομμάτια μεταξύ τους και όλα καταλήγουν να επαναλαμβάνονται σε έναν Αέναο Κύκλο μέχρι που με την κυκλοφορία του σταμάτησε να είναι, σκέψου το κάτι σαν να κλείνεις ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου και να προχωράς. Θα τον ακούσετε ζωντανά την Κυριακή στις 11/2 στο Temple (ex.Kookoo) στο Γκάζι μαζί με πολλές guest εμφανίσεις φίλων μουσικών και είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε, σύντομα θα τα ανακοινώσουμε όλα.

Ενδιαφέροντες ονομασίες, με ωραίο λεξιλόγιο. Είναι επιτηδευμένο;

Είναι αυτό που είναι όπως δημιουργήθηκε, δεν υπήρχε σκοπός

counttown14

Όσον αφορά με τις συνεργασίες, βλέπουμε αρκετά ονόματα του χώρου. Είναι κάποιο που θα θέλατε να κάνετε και ακόμα δεν το έχετε;

Θα θέλαμε στο release party μας στις 11/2 όπως ανέφερα να πούμε ζωντανά το «Θάλασσα μου» μαζί με τον δημιουργό του τον Νίκο Πορτοκάλογλου όπως και έχει συμφωνηθεί μαζί του απλά σε περίπτωση που βρίσκεται εκτός μουσικών υποχρεώσεων θα μπορέσει να είναι εκεί και αυτό θα είναι τεράστια τιμή για μας σαν μπάντα και για μένα σαν μουσικός, επίσης θα έχουμε την τιμή να έχουμε στην σκηνή μαζί μας εκείνη την βραδιά την Τζώρτζια Κεφαλά από τους Μπλε και θα ακούσετε κάτι που δεν έχει ξανα γίνει και ανυπομονούμε γι’ αυτό. Θα είναι μαζί μας και ο Σέξπυρ να πούμε την «Αυθυποβολή» που έχουμε κάνει μαζί και υπάρχει βίντεο στο YouTube αλλά και άλλα ωραία πράγματα. Όσον αφορά νέες συνεργασίες είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση για κάτι ιδιαίτερο.

 

Κάποιο ιδιαίτερο Festival-Εvent που θα θέλατε να συμμετάσχετε;

Ζούμε για τις ζωντανές εμφανίσεις, αυτό είναι το «τυράκι» στην μπάντα οπότε κάθε event και festival είναι κάτι που θέλουμε να πάρουμε μέρος.


Άμεσες live εμφανίσεις;

Όπως και βιάστηκα πρίν θα παρουσιάσουμε το νέο μας δίσκο μαζί με πολλές εκπλήξεις την Κυριακή 11/2 στο Temple(ex.KooKoo) στο Γκάζι και μετά σκεφτόμαστε να πάμε Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας χωρίς όμως να έχουμε κλείσει κάτι άλλο ακόμη, μείνετε κοντά μας στο countownofficial.com η στη σελίδα μας στο Facebook για νέες ημερομηνίες και περιοχές .

Τέλος, θα θέλαμε ένα προσωπικό μήνυμα για τους αναγνώστες της συνέντευξης…

Η ζωή είναι όμορφη απλή αλλά δύσκολη, να αγαπάτε χωρίς αντάλλαγμα τους ανθρώπους και να κάνετε πράγματα να ευχαριστείτε αυτούς που σας αγαπούν, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την δοτική αγάπη. Η μουσική πρέπει να συνοδεύει τις δραστηριότητες σας γιατί με αυτό τον τρόπο αγαλιάζει η ψυχή. Όπως και να ακούγονται αυτά εμένα με βοήθησαν, οπότε γιατί όχι και κάποιους άλλους! Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Είστε καλεσμένοι στο Release Party μας .

counttown1

Καλή επιτυχία ! Θα είμαστε εκεί !

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Επιμέλεια συνέντευξης : Peppy Panou – Stelios Kamoutsis (Radioman)

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1