listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη με τους Zero Gravitation - Ένα συγκρότημα που ασχολείται και με τα ανθρώπινα προβλήματα και που θέλει ο κόσμος τους να περνάει όμορφα !

gravitation1

Πολλές φορές το να γράψεις ένα εισαγωγικό κείμενο, είναι περιττό. Για αυτό τον λόγο σας παρουσιάζουμε τους Zero Gravitation σε φωτογραφικό υλικό, με τα τραγούδια τους και με την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησαν η οποία είναι ουσιαστική !


gravitation2

gravitation3

Οι  στοίχοι μας συνήθως  ασχολούνται  με τα ανθρώπινα  προβλήματα  και συχνά παροτρύνουμε  τον κόσμο  να τραγουδάει  μαζί   μας και να περνά  όμορφα !

Σας παρακολουθούμε στενά τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά νομίζουμε ότι είναι η ώρα να συστηθείτε στο Ελληνικό κοινό με τον τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε.

Γεια σας Black Velvet Radio. Είμαστε οι Zero Gravitation ένα alternative pop rock συγκρότημα από την Γερμάνια. Το συγκρότημα αποτελείται από έναν τραγουδιστή και κιθαρίστα τον Marc Mevissen και την ντράμερ Dana Dohmen. Έχοντας ένα background από εμφανίσεις σε κλασικό ροκ αποφασίσαμε να γίνουμε μπάντα το 2016.
Συνδυάζουμε την alternative rock με στοιχεία από electronica και pop.
Οι στοίχοι μας συνήθως ασχολούνται με τα ανθρώπινα προβλήματα και συχνά παροτρύνουμε τον κόσμο να τραγουδάει μαζί μας και να περνά όμορφα !
Τα τελευταία χρόνια έχουμε παίξει ζωντανά σε πάνω από εκατό φεστιβάλ στην Γερμανία και στην Ευρώπη γενικά και δίπλα σε πολύ γνωστά Γερμανικά συγκροτήματα όπως οι Revolverheld και οι Wirtz.

Μετά την νίκη σας στο School jam Sonderpreis (το δικό μας school wave) είχατε την απαραίτητη ώθηση για να ανοίξετε τα φτερά σας ;

Μετά την νίκη μας στο Schooljam του 2011(το δικό μας school wave) παίξαμε σε πολλά φεστιβάλ και shows. Αυτό μας παρείχε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Γερμανία. Δυστυχώς με κάποια μέλη του συγκροτήματος χώρισαν οι δρόμοι μας σχεδόν αμέσως μετά γιατί όλοι μας τελειώναμε το (δικό μας ) Λύκειο και κάποιοι ήθελαν να πάνε σε άλλες πόλεις (για σπουδές) η ήθελαν να κάνουν άλλα πράγματα.
Πάραυτα προσαρμόσαμε τον ήχο μας, γράψαμε νέα τραγούδια και πήραμε νέα μέλη.

Στο πρώτο σας LP (State of Emergency) το 2010 έχετε ήχους όπως post punk (mind of a scarlet) η post rock (Jump) η ακόμα και reggae (rainy mornings). Στην δεύτερη προσπάθεια σας το EP Rule Τhe World είχατε πιο pop ήχο αλλά σίγουρα πιο ώριμο. Τι έγινε στο ενδιάμεσο και αλλάξατε την μουσική σας κατεύθυνση ;

Αυτό έγινε το 2011 με τίτλο State of Emergency. Το πρώτο μας LP State of Emergency γράφτηκε όταν ήμασταν 15 και 16 χρονών και ηχογραφήθηκε όταν ήμασταν 17. Ο ήχος μας τότε ήταν πολύ επηρεασμένος από τις pop punk μπάντες που ακούγαμε τότε όπως Green Day, Blink 182 και οι Paramore. Μετά την πρώτη μας αλλαγή στην σύνθεση το 2012 αποφασίσαμε να δουλέψουμε πιο σκληρά και να φτιάξουμε νέα τραγούδια. Πλέον οι δύο μας κάναμε τρία χρόνια να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ήταν αυτό το στυλ μουσικής που θέλαμε. Αυτό μας πήγε στη πρώτη μας εμφάνιση ως τρίο και ηχογραφήσαμε το «Rule The World» το 2016.


Το νέο σας τραγούδι λέγεται «One Man Show» και είναι πιο σκοτεινό από ποτέ. Πείτε μας λίγα για αυτό το τραγούδι ;

Έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του Rule The World στις αρχές του 2016 έπρεπε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον τελευταίο κιθαρίστα μας και αποφασίσαμε να μείνουμε ντουέτο. Συνεχίσαμε τις εμφανίσεις μας , είμαστε τρεις, αλλά ήδη είχαμε αρχίσει να διαμορφώνουμε τον ήχο μας για προσαρμοστούμε στην νέα κατάσταση. Το «One Man Show» ήταν το πρώτο τραγούδι που γράψαμε σαν ντουέτο πια και αφού έφυγε ο κιθαρίστας μας είπαμε να αφήσουμε τις κιθάρες στην άκρη για πρώτη φορά σε ένα τραγούδι μας. Δεν ξέραμε τι ακριβώς θέλαμε και τζαμάραμε και το «One Man Show» φτιάχτηκε σε λιγότερο από μια ώρα!
Οι σκοτεινές μελωδίες είναι αποτέλεσμα όλων αυτών που περάσαμε τα τελευταία χρόνια. Λάθος φίλοι, διεφθαρμένη μουσική βιομηχανία και οι αναπροσαρμογή της μουσικής μας κάθε φορά που ένα μέλος έφευγε από το γκρουπ ,μας κούρασαν πάρα πολύ . Ιδιαίτερα η αναπάντεχη αποχώρηση του βασικού μας κιθαρίστα αμέσως μετά από την ηχογράφηση του «Rule The World» μας στοίχισε πολύ και δεν ξέραμε πως να συνεχίσουμε με το γκρουπ μας. Όμως αφού είμασταν πια ντουέτο συνεργαστήκαμε πολύ καλυτέρα μιας και το αγαπάμε πάρα πολύ αυτό οπότε περάσαμε όλους τους παλαιότερους φόβους μας στην μουσική μας!

Είχατε μια πολύ όμορφη ιδέα να κάνετε το βίντεο κλιπ του «My Hero» με αγόρια και κορίτσια από όλο τον κόσμο. Πείτε μας για το τραγούδι αρχικά αλλά και για την ιδέα του βίντεο κλιπ?

Το «My Hero» ήταν ήδη ηχογραφημένο στο «Rule Τhe World» αλλά δεν έδενε καθόλου με το στυλ των υπόλοιπων τραγουδιών του άλμπουμ. Γι αυτό αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε ως single . Θέλαμε οι άνθρωποι να δουν την πιο pop πλευρά μας και όχι την πιο "βαριά μας". Το videoclip ήταν ένα είδος πειράματος που θέλαμε να δούμε αν θα μαζεύαμε αρκετούς ανθρώπους για να συμμετείχαν σε αυτό. Στο τέλος βγήκε πολύ καλό και όλοι οι άνθρωποι που συμμετείχαν αγάπησαν και το video και την ιδέα!


Έχετε πάνω από 100 live shows , ποιο ήταν το καλύτερο από όλα ;

Έχουμε παίξει σε πάρα πολλά shows στην Γερμανία, αλλά το καλύτερο με διαφορά ήταν μια μίνι περιοδεία στην Ουγγαρία το 2013. Ήμασταν για πρώτη φορά εκεί και δεν περιμέναμε να μας γνωρίζουν, όμως το πλήθος μας ήξερε και τραγουδούσε μαζί μας τους στοίχους των τραγουδιών μας. Είναι τέλειο να πηγαίνεις σε μια ξένη χώρα και να σε καλοδέχονται έτσι !

gravitation4

Με ποιον θα θέλατε να μοιραστείτε την σκηνή μαζί ;

Μοιραστήκαμε την σκηνή δυο φόρες με τους Wirtz. Είναι καταπληκτικοί τύποι, πολλοί προσγειωμένοι ,κατάγονται από την γενέτειρα μας και παλεύουν για χρόνια να μπουν στην μουσική βιομηχανία. Τώρα πια είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Γερμανίας! Είναι πάντα χαρά μας να συμμετέχουμε μαζί τους στην σκηνή και ανταλλάσουμε εμπειρίες κάθε φορά που συναντιόμαστε. Είναι σίγουρα μια έμπνευση για εμάς για να μην τα παρατήσουμε ποτέ και προχωράμε μπροστά. Θα θέλαμε πολύ να μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους ξανά στο μέλλον.

Ο καλλιτέχνης η το συγκρότημα που θα ήταν το ''όνειρό σας γίνεται πραγματικότητα'' να μοιραστείτε την σκηνή μαζί του ;

Παίρνουμε έμπνευση στην μουσική μας από τα συγκροτήματα που αγαπάμε να ακούμε όπως οι PVRIS, 30 Seconds To Mars, Twenty One Pilots και οι Bring Me The Horizon . Μπορείτε να καταλάβετε σίγουρα την επιρροή που έχουν αυτά τα συγκροτήματα στον ήχο μας και θα ήταν τιμή μας να βρεθούμε μαζί τους κάποια στιγμή στην σκηνή.

Τα επόμενα μουσικά βήματα σας ;

Είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε ένα EP αυτό το φθινόπωρο με έξι τραγούδια που θα λέγεται «Ocean». Το «One Man Show» ήταν το πρώτο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει και ένα ακόμα που θα συνοδεύεται και με video clip τον Σεπτέμβρη. Όμως παρότι αφήσαμε στην άκρη τις κιθάρες μας στο «One Man Show» αποφασίσαμε να τις συμπεριλάβουμε στο υπόλοιπο ΕΡ. Αυτό σημαίνει ότι ο Marc θα παίζει κιθάρα στα live shows οπότε θα είναι πιο heavy sound αλλά γενικά έχουμε επικεντρωθεί περισσότερο στον ηλεκτρονικό ήχο.
Θα παίξουμε σε κάποια shows στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη και από εκεί θα αρχίσουμε να διαφημίζουμε το ΕΡ μας το φθινόπωρο . Ήδη σχεδιάζουμε κάποια shows στη Γερμανία μέχρι το τέλος του χρόνου. Βόρεια Αμερική είναι στην λίστα μας για το 2018.

Έχετε σχεδιάσει να επισκεφτείτε την Ελλάδα για ζωντανές εμφανίσεις η έστω ως τουρίστες ;

Έχουμε έρθει μόνο σαν τουρίστες μέχρι τώρα αλλά να έρθουμε για ζωντανές εμφανίσεις είναι σίγουρα στα σχέδια μας. Θέλουμε πολύ να έρθουμε.

Ευχόμαστε σε όλους τους ακροατές ''Να παραμείνετε αληθινοί και να κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά.. Όποιος κι αν είσαι, είσαι ελεύθερος.. σε αγαπούν και αξίζεις ..Μην φοβηθείς ποτέ να μιλήσεις ελεύθερα και να υποστηρίζεις τις ιδέες σου…
Το πιο σημαντικό είναι.. να είσαι καλός με τους άλλους γιατί όλοι είμαστε ίσοι ! "
Ευχαριστούμε ZG


Facebook Page: https://www.facebook.com/zerogravitation/?fref=ts
Youtube Channel https://www.youtube.com/user/ZeroGravitationTube
Official Website: http://zero-gravitation.com/

 

Black Velvet Radio

www.blackvelvetradio.gr Όταν όλα τα χρώματα γίνονται… Μουσική

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1