listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη με τους The Rockin’ Dead μία παρέα που ζει και αναπνέει για τη μουσική

the rocking dead

Δεν ξεχωρίζει εύκολα κανείς αν πρόκειται για Ελληνικό συγκρότημα και αυτό διότι οι μουσικές επιρροές όλων ποικίλουν. Επομένως αυτό έχει ως αποτέλεσμα τραγούδια-μίγματα ειδών , άρτια συνδεδεμένα και καλοδουλεμένα.

Έχουμε ξαναπεί στον Black Velvet πως αν ψάξει κανείς (ναι, ακόμα και στη χώρα μας) , βρίσκει αξιόλογους καλλιτέχνες. Μουσικούς με άποψη και με θέληση να δώσουν στη μουσική. Χωρίς πάντα να θέλουν «αντάλλαγμα» !

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τους The Rockin’ Dead !


H μάλλον τετριμμένη πρώτη ερώτηση που όμως μας δίνει την έναρξη της συζήτησης ...Ποιοι είναι οι Rockin' Dead και αν ξεπεράσουμε το alternative, που θα θεωρούσατε ότι σας αρέσει να κινήστε περισσότερο μουσικά?

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους τους συντελεστές και ακροατές του Black Velvet Radio! Please allow to introduce our selves… We are The Rockin’ Dead!

Είμαστε μια παρέα ανθρώπων που ζει και αναπνέει για τη μουσική… και στο σύνολο μας αποτελούμε ένα Rock συγκρότημα!

Όσον αφορά το ύφος μας, έχουμε ένα Moto που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε:

“…Our music is raw, even bleak at moments, yet soft and aching, made of melodies and lyrics that will rock your souls and tear your hearts open!”

Μας είναι αδύνατον να βάλουμε πιο συγκεκριμένες ταμπέλες και να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος στο οποίο κινούμαστε… Πρόκειται για ένα κράμα ειδών… και κάπως έτσι προκύπτει ο χαρακτηρισμός “Rock / Alternative”.

Και η δεύτερη ερώτηση είναι μάλλον αναμενόμενη ,επιρροές και μεγάλες μουσικές αγάπες?

Οι επιρροές μας είναι τόσες πολλές και κυμαίνονται από κλασσικά συγκροτήματα μέχρι πιο σύγχρονα, από Heavy Metal μέχρι Hip Hop! Ακούμε πολύ μουσική, πολλά και διαφορετικά είδη… οπότε υπάρχουν πολλά στοιχεία αναμιγμένα που ενσωματώνονται στον ήχο μας, η βάση ωστόσο είναι το Rock. Όποιος έχει ακούσει τα τραγούδια μας το καταλαβαίνει αμέσως!

Από συγκροτήματα που μας αρέσουν και τα οποία μας επηρεάζουν, θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά τους Rolling Stones, Guns And Roses, Sixx AM, Linkin Park, Nirvana, Tool, Hollywood undead, Therapy?, Manic Street Preachers, GreenDay, Marilyn Manson, Leonard Cohen,Eminem, Kid Rock… and the list can go on forever!


Η ιστορία σας ξεκάνει σαν project με τον Κώστα και τον Πάνο και το City of Sin να κάνει αίσθηση και να σκαρφαλώνει στους πέντε φιναλίστ του American Songwriting Awards competition το 2015 στην κατηγορία Rock. Τι σήμαινε για εσάς αυτό και αν τελικά σας έδωσε δύναμη και θάρρος για να προχωρήσετε.

Από την αρχή της διαδικασίας της σύνθεσης του City Of Sin, στόχος ήταν να γραφτεί ένα τραγούδι που να μπορεί σταθεί αξιοπρεπώς στο εξωτερικό! Όταν το γράψαμε, αισθανθήκαμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό και πολύ ιδιαίτερο! Στη συνέχεια η διάκριση αυτή ήρθε να επισφραγίσει αυτά που πιστεύαμε, και μας έδωσε αυτοπεποίθηση και ώθηση να προχωρήσουμε άμεσα στην σύνθεση ενός ολοκληρωμένου δίσκου!

Βέβαια, η διάκριση αυτή μας δημιούργησε και ένα άγχος - έπρεπε τα υπόλοιπα τραγούδια που θα απαρτίζουν τον δίσκο να είναι εξίσου καλά…

rockingdead2

Δεν ξέρω αν τελικά έπρεπε να προσπαθήσετε στην Ελλάδα αλλά με τόσο ταλέντο το έχετε μετανιώσει που μείνατε εδώ και παλεύετε σε μια χώρα που ίσως να μην σας "χωράει" τελικά?

Καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ - η ερώτηση σου μας τιμά πολύ!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που καλώς ή κακώς έχει ένα σχετικά χαμηλό Plafond που σε περιορίζει σε ότι κάνεις – και αυτό ισχύει γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Πόσο μάλλον στον μουσικό χώρο όπου δεν υφίσταται καν μουσική βιομηχανία… αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια δύσκολα μπορεί να πετύχει! Το τι μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, είναι και αυτό προς συζήτηση…

Δεν μετανιώνουμε για κάτι – αγαπάμε την χώρα μας και θέλουμε η μουσική μας να γίνει ένα Ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν! Θα είμαστε πολύ περήφανοι αν το καταφέρουμε!

Άρα ναι στόχος μας είναι το εξωτερικό, ωστόσο για να ξέρουμε και που πατάμε, έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα, πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά επίπεδα πρώτα! Έχουμε δηλαδή να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα εντός Ελλάδας!


Μετά την προσθήκη των παιδιών δηλαδή της Άννας, του Τεο, του Πέτρου και του Άκη ο ήχος άλλαξε?

Τα τραγούδια του δίσκου είχαν γραφτεί πριν την έλευση των υπόλοιπων παιδιών. Από κει και πέρα ο καθένας πάτησε πάνω στην βάση κάθε σύνθεσης, έβαλε το δικό του input, τον προσωπικό του χαρακτήρα και δυναμική. Προφανώς και έγιναν κάποια Minor adjustments για να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Τι σημαίνει Rock για εσάς?

Rock για εμάς είναι ένα State Of Mind βάσει του οποίου προσπαθούμε να ζούμε τις ζωές μας. Νομίζω ότι η πιο κατάλληλη φράση για να το περιγράψεις είναι η αρχαία Ελληνική φράση “Κατά τον Δαίμων Εαυτού” που είναι σκαλισμένη και στον τάφο του Jim Morrison και σημαίνει να πράττεις κατά συνείδηση και όχι όπως επιτάσσουν άλλοι.


Αυτά τα ''διπλά'' φωνητικά αλληλοσυμπληρώνουν ή αναδεικνύουν μοναδικότητα?

Τα διπλά φωνητικά αποτελούν πλέον ένα από τα trademarks των The Rockin’ Dead! Στα τραγούδια μας, με την Άννα ουσιαστικά αναλαμβάνουμε ρόλους και κάνουμε διάλογο, να υπάρχει δηλαδή στιχομυθία. Ταυτόχρονα αντρικά και γυναικεία αλληλοσυμπληρώνονται και αναδεικνύουν και μοναδικότητα – μιλώντας πάντα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Είναι κάτι που μας αρέσει πολύ να γίνεται, είναι πιο ιδιαίτερο ηχητικά και πιο ζωντανό οπτικά στα Live. Ωστόσο θέλει πολύ προσοχή στις συνθέσεις και ιδιαίτερα στον στίχο για να δέσει αρμονικά το όλο αποτέλεσμα και να γίνονται σωστά οι εναλλαγές.


Εντυπώσεις και ατμόσφαιρα από το ZMAK CHAMPIONS!

Το Zmak Champions ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμάς! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συγκεκριμένη συνεργασία με το Promotion του Πέτρου Πολυχρονίδη γιατί πρώτον προέκυψε ένα πολύ καλό τραγούδι, το Fighter’s Anthem και δεύτερον η όλη φάση ήταν κάτι το εντελώς καινούργιο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα και θεωρούμε ότι συμβάλλαμε και εμείς με τον τρόπο μας στο να εξελιχθεί και να μεγαλώσει το φαινόμενο του wrestling στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την εμφάνιση μας στο συγκεκριμένο event, υπήρχε καταπληκτική ατμόσφαιρα και ενθουσιαστήκαμε που βλέπαμε αρκετό κόσμο να γνωρίζει και να τραγουδάει το τραγούδι μας. Simply Awesome!


Συγκροτήματα που θα θέλατε να μοιραστείτε την σκηνή ή ακόμα συγκροτήματα που θα ήταν "όνειρο που γίνεται πραγματικότητα";

Θα ήταν πράγματι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να περιοδεύσουμε με ένα μεγάλο συγκρότημα στο εξωτερικό ή να συνεργαστούμε με ένα μεγάλο παγκόσμιο όνομα σε κάποιο τραγούδι!

Δεν θέλουμε να αναφέρουμε συγκεκριμένα ονόματα διότι κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να διαβάσουν την συνέντευξη και να χαλαστούν που δεν τους αναφέραμε… και να στραβώσουν και να μην μας πάρουν μαζί στην παγκόσμια Τουρνέ τους… Ξέρουν ποιοι είναι και περιμένουμε μήνυμα τους στο Inbox…


Future plans σε άπταιστα ελληνικά...

Φέτος είναι θα είναι μια έντονη για εμάς χρονιά, κατά την διάρκεια της οποίας έχουμε προγραμματίσει να γίνουν πολλά σημαντικά πράγματα, τα οποία όμως θα ανακοινωθούν στην πορεία… Νο spoilers ahead.

Σε κάθε περίπτωση θα κοιτάξουμε να εντατικοποιήσουμε τις live εμφανίσεις μας και να κυκλοφορήσουμε μερικά video clips ακόμα από το υπάρχον υλικό. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε να γράφουμε τον επόμενο μας δίσκο – υπάρχει άφθονο υλικό που περιμένει ανυπόμονα να βγει παραέξω!


Ένα μήνυμα για τους fans σας και τώρα πια και τους fans του Black Velvet radio?

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές του Black Velvet Radio που χαράμισαν τον χρόνο τους για να ασχοληθούν μαζί μας και φυσικά όλους τους φίλους και φανς που μας ακολουθούν και στηρίζουν στην προσπάθεια μας! Ελπίζουμε η μουσική μας να καταφέρνει να σας αγγίζει…

 rockingdead3

Facebook Page: https://www.facebook.com/rockindeadofficial/?fref=ts
Website: www.rockindead.com

 

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1