listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Perfect Faith | “Critical Diversity”

perfectfaithinterview1

 

Λίγο πριν το live τους την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου  στην Αρχιτεκτονική Ζωγράφου οι Perfect Faith μίλησαν μαζί μας για το άλμπουμ τους, την αγάπη τους για τη μουσική και το πως βλέπουν όλα όσα γίνονται γύρω μας.

 

 

Καλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που θα μας διαθέσετε. Τι σημαίνει για σας το όνομα “Perfect Faith”;

Καλησπέρα κι από εμάς και σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία. Σημαίνει στον πυρήνα του αγάπη. Αγάπη σε κάτι που σε εκφράζει, που σου δίνει την δύναμη να υπερβαίνεις τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τους φόβους σου και να προχωράς να παλεύεις να αγωνίζεσαι να εξελίσσεσαι.

 

 

 

Μέσα σε όλα όσα γίνονται στη κοινωνία μας έχει χώρο η μουσική να ανθίσει;

Ναι βέβαια, αυτή είναι νομίζω και η ομορφιά της μουσικής και της τέχνης γενικότερα, το ότι αποτελεί κοινωνικό αντίσωμα κατά των όσων γίνονται, οπότε πάντα θα ανθίζει ως ο πιο όμορφος τρόπος έκφρασης των ανθρώπων.

 

 

Αλήθεια, τι πρεσβεύει η μουσική για εσάς;

Η μουσική εκπαιδεύει και βοηθάει πάρα πολύ τον άνθρωπο να αναπτύσσει συναισθηματική νοημοσύνη άρα και καλύτερη αντίληψη και άποψη για τον κόσμο. Τον βοηθάει να εκφράζει τα συναισθήματα του τις σκέψεις του τις αγωνίες του είτε ως πομπός είτε ως δέκτης. Οπότε θα έλεγα ότι είναι το πιο όμορφο μέσο επικοινωνίας και εξέλιξης του ανθρώπου. Αν πρεσβεύει κάτι συνολικά η μουσική, για εμάς νομίζω ότι αυτό είναι, την καλή - την εξημερωμένη πλευρά του ανθρώπου.

 

perfectfaithinterview33

 

Τι σας ωθεί στη συγγραφή ενός τραγουδιού, ενός άλμπουμ γενικότερα;

Όλοι οι άνθρωποι που κάνουν το οτιδήποτε σε αυτό τον κόσμο έχουν μια κινητήριο δύναμη , ένα καύσιμο το οποίο χρησιμοποιούν.
Υπάρχουν άνθρωποι που φαινομενικά παράγουν το ίδιο πράγμα , όμως το καύσιμο που τους κινητοποιεί διαφέρει κι αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό του αντίκτυπο.
Εμάς το καύσιμο μας είναι η αγάπη μας για τη δημιουργία και τον πειραματισμό στην μουσική, σε συνδυασμό με την ανάγκη έκφρασης κι επικοινωνίας των προβληματισμών μας μέσα από αυτή τη δημιουργικότητα.
Μια εσωτερική ανάγκη έκφρασης που ίσως τη νιώθουμε και σαν κοινωνική ευθύνη.
Να μπορέσουμε κι εμείς να ανταποδώσουμε έστω και λίγα από αυτά που μας έχει προσφέρει η μουσική στη ζωή μας.

 

 

 


Είναι εύκολο σε αυτούς τους καιρούς να είναι κανείς μουσικός; Πόσος κόπος και ψυχική δύναμη χρειάζονται για αν επιβιώσεις σε αυτό το στερέωμα;

Θα έλεγα ότι η χώρα μας είναι ένας ακόμη πιο δύσκολος παράγοντας από τους ομολογουμένως δύσκολους καιρούς για τους μουσικούς, ( ειδικά για εμάς του Αγγλόφωνου ) ωστόσο οι άνθρωποι που ασχολούνται κι αφιερώνονται σε κάτι που αγαπούν δεν προσμετρούν την δυσκολία, γιατί η εσωτερική τους ανάγκη είναι τέτοια, που φαντάζει πολύ πιο δύσκολο να ζουν τελικά χωρίς αυτό που αγαπούν.
Επίσης πιστεύω ότι οι δυσκολίες που περνάμε στην διαδρομή μας, δίνουν παραπάνω αξία σε οτιδήποτε κάνουμε. Οπότε πόσος;; πολύς κόπος, πέφτεις ξανά σηκώνεσαι και προχωράς… γιατί άλλωστε that’s perfect faith.

 

 

Τι γνώμη έχετε για τα κοινωνικά δίκτυα; Αναγκαίο κακό ή ένα πολυδύναμο εργαλείο στα χέρια ενός καλλιτέχνη;

Νομίζω η τεχνολογία κι η επιστήμη είναι πάντα προς όφελος του ανθρώπου, απλά σε λάθος χέρια μπορούν να γίνουν κι αυτά επικίνδυνα. Ειδικά μέχρι να δοκιμαστούν και να θωρακιστούμε απέναντι σε παιδικές τους ασθένειες.
Είναι ένα εργαλείο που σίγουρα φέρνει όλον τον κόσμο πιο κοντά, έχει μια πρωτοφανή αμεσότητα και βοηθάει να επικοινωνήσεις αλλά με προσοχή.
Αυτή η ευκολία μπορεί στην περίπτωση της μουσικής να αυξάνει τον όγκο της πληροφορίας και να κάνει το φιλτράρισμα της πιο δύσκολο , κάτι όμως που ψιλό πάντα υπήρχε, η δυσκολία να ξεδιαλέξεις και η χαρά εντέλει της μουσικής ανακάλυψης.
Περισσότερο πιστεύω ότι υπάρχει κρίση στα παραδοσιακά media που θα μπορούσαν να βοηθούν στο να φιλτράρουν τον όγκο της πληροφορίας , αναδεικνύοντας καλό και ποιοτικό καινούργιο υλικό που υπάρχει εκεί έξω.
Όπως πχ. οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που έχουν καταντήσει δυστυχώς μουσικές κονσέρβες.

 

 

Στις 18 Νοεμβρίου θα βρίσκεστε στη σκηνή του Architecture Rock Cafe παρέα με τους “The illusion fades” και τους νεοσύστατους “Revengeless” ποιος είχε την ιδέα αυτού του live; Τι σας συνδέει με αυτές τις δυο μπάντες;

Την παρακίνηση για αυτό το Λάιβ την κάναμε εμείς, που θέλαμε συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την ψηφιακή κυκλοφορία του τρίτου μας δίσκου, να το γιορτάσουμε με μια ξεχωριστή ζωντανή εμφάνιση.
Από πέρσι είχαμε συζητήσει με τους illusion fades το ενδεχόμενο να βρεθούμε μαζί επί σκηνής, και τώρα είχαν ωριμάσει επιτέλους οι συνθήκες για αυτό.
Με τα παιδιά γνωριστήκαμε στα Αθηναϊκά jam nights που επισκεπτόμαστε κατά καιρούς και έχουμε την χαρά να έρθουμε σε επαφή με εξαιρετικούς μουσικούς και εξαιρετικούς ανθρώπους.
Εκεί γνωριστήκαμε και με τους νεαρούς μας φίλους τους Revengeless. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν έδωσαν άλλο αέρα στην μουσική μας παρέα, μας γέμισαν χαρά κι ελπίδα και είπαμε γιατί όχι αυτόν τον αέρα να τον φέρουν και σε μια ζωντανή μας εμφάνιση. Είναι υποχρέωση μας άλλωστε να δίνουμε ώθηση και βήμα και να ενθαρρύνουμε τις νέες γενιές που ξεκινούν τώρα τη μουσική τους πορεία.
Περιμένουμε οπότε με μεγάλη χαρά να βρεθούμε στη σκηνή της Αρχιτεκτονικής και με τους Illusion fades αυτή την ιστορική Αθηναϊκή μπάντα που έχει πάνω από 3 δεκαετίες μουσικής πορείας, αλλά και τους νέους κι ωραίους the Revengeless!

perfectfaithinterview22

 

Τι να περιμένει το κοινό αυτή τη βραδιά;

Το κοινό να περιμένει κατάθεση ψυχής από όλους μας, σε ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό μουσικό βράδυ!

 

 

 

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Κι εμείς !

 

 

 

Perfect Faith / One-year “Critical Diversity” Live

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου
Architecture Live Stage, Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου, 2107472907
Οι πόρτες ανοίγουν: 22:00
Έναρξη:22:30
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

 

 

 

 

 

Chris Mouskos

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1