listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Dynazty | Nils Molin

dynaztyinterview1

 

Φέτος οι Dynazty ανέβησαν τον πήχη. Το άλμπουμ τους “Final Advent” πήρε την  υψηλότερη θέση στις καρδιές μας. Μπορεί να μην έχει κλείσει η χρονιά αλλά βρίσκεται στα πέντε καλύτερα άλμπουμ αυτής. Ευχαριστούμε τη Mona που μας έφερε σε επαφή με τον υπέροχο Nils Molin.

 

Συγχαρητήρια για το νέο άλμπουμ. Είναι το καλύτερο άλμπουμ σας μέχρι τώρα. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

- Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που το ακούω. Θα είμαι ειλικρινής, δεν είσαι το πρώτο άτομο που μου το λέει. Σχεδόν στο ενενήντα τοις εκατό των συνεντεύξεων ακούω ακριβώς αυτό. Και εμείς έχουμε την ίδια γνώμη.

 

Θα έλεγες ότι είστε πιο ώριμοι σε αυτό το άλμπουμ;

- Ναι, είμαστε και πιο έμπειροι από πριν. Σε κάθε άλμπουμ που κάνουμε μαθαίνουμε πράγματα για τη σύνθεση τραγουδιών κλπ και είναι φυσικό να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

 

Πώς δουλέψατε για αυτό το άλμπουμ;

- Κινηθήκαμε όπως και στα τελευταία άλμπουμ. Γράφουμε, κάνουμε demo τα τραγούδια, δοκιμάζοντας διαφορετικές διασκευές, τελειοποιούμε τα τραγούδια όταν νιώθουμε ότι έχουμε οριστικοποιήσει τη δομή. Όταν νιώσουμε ότι έχουμε ένα άλμπουμ αρκετά δυνατό τότε σκεφτόμαστε τη διαδικασία της ηχογράφησης στο στούντιο. Κάναμε πολλά πράγματα μόνοι μας. Ηχογραφήσαμε drums στη Δανία στα Hansen Studios. Η μίξη και το mastering έγιναν από το sound icon Jacob Hansen. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το άλμπουμ πριν από περίπου δύο χρόνια, τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας. Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν μόνη ενέργεια που μπορούσαμε να κάνουμε εκείνο τον καιρό. Η κατάσταση μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε λίγη ελευθερία να δουλέψουμε περισσότερο με αυτό το άλμπουμ.

 

 

 Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη μουσική και τους στίχους;

- Εγώ και οι κιθαρίστες Love και Michael. O Jonathan πήρε μέρος σ ένα τραγούδι. Στίχους γράφω πάντα εγώ.

 

 

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις και η όλη διαδικασία μίξης και mastering;

- Τραβήξαμε τη διαδικασία γιατί είχαμε χρόνο στα χέρια μας αλλά ήταν η πιο γρήγορη δημιουργία άλμπουμ. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2020 και τελειώσαμε τον Μάρτιο του 2021.

 

 

Όταν δημιουργείς ή ηχογραφείς, θα έλεγες ότι το συναίσθημα είναι το ίδιο όπως όταν παίζεις ζωντανά; Ποιο προτιμάς?

- Όχι, είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες. Στο γράψιμο δοκιμάζεις διαφορετικές ιδέες, διαφορετικές προσεγγίσεις. Στην ηχογράφηση προσπαθείς να βρεις την καλύτερη δυαντή απόδοση για κάθε τραγούδι. Το live είναι κάτι εντελώς άλλο. Συνδέεσαι με το κοινό, περνάς υπέροχα. Όλα αυτά είναι διαφορετικές πτυχές του να είσαι σε μια μπάντα. Είναι σαν να κάνεις έναν πλήρη κύκλο όταν βγαίνεις ζωντανά. Πρώτα κάνεις τα τραγούδια, μετά τα ηχογραφείς και τελικά τα παίζεις ζωντανά μπροστά σε κοινό.

 

 

Nils, πώς μπορείς να περιγράψεις τον εαυτό σου; Ποιες πτυχές σου απεικονίζονται στα τραγούδια σας;

- Σκέφτομαι πολύ. Έχει να κάνει πάντα με το τι σε επηρεάζει εκείνη τη στιγμή. Είναι μια απόδειξη για το πού βρίσκεσαι τη στιγμή που γράφεις ένα άλμπουμ. Έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον όταν επιστρέφεις και ακούς ένα παλιότερο άλμπουμ όπου βλέπεις εκείνες τις πτυχές της ζωής σου τότε. Πάντα αφήνεις τα ίχνη σου στη μουσική που δημιουργείς.

 dynaztyinterview2

 

Ποιο τραγούδι του τελευταίου σου άλμπουμ είναι το αγαπημένο σου;

- Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα τραγούδια. Είχαμε αυτό το άλμπουμ πολύ καιρό μαζί μας και η γνώμη του αγαπημένου αλλάζει κάθε τόσο. Αν έπρεπε να διαλέξω αυτή τη στιγμή θα ήταν το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ “Power Of Will”. Κρατάει ένα μήνυμα να ζεις τη στιγμή, να μην σκέφτεσαι το μέλλον.

 

 

Δεκατέσσερα χρόνια με τους Dynazty. Πώς περιγράφεις αυτό το ταξίδι;

- Όταν ηχογραφούσαμε το πρώτο μας άλμπουμ, ήμασταν έφηβοι. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι. Ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση. Μεγαλώσαμε μαζί σαν μπάντα. Γνωριζόμαστε από παιδιά. Θα συνεχίσει το ταξίδι μας να είναι όμορφο. Δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτό.

 

 

Όταν μπήκες στους Amaranthe, πολλοί θαυμαστές πίστεψαν ότι θα φύγεις από τους Dynazty. Φυσικά, έκαναν λάθος, αλλά είμαι περίεργη, γιατί επέλεξες να είσαι και σε άλλη μπάντα;

- Εκείνη την εποχή ένιωθα ότι είχα πολύ περισσότερα να δώσω. Είχα ενέργεια, είχα χρόνο. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα γιατί μου άρεσε να κάνω αυτά τα πράγματα και με τις δύο μπάντες. Μου έδωσε μεγάλη ελευθερία όλο αυτό. Έμαθα πολλά.

 

 

Άκουσα το τραγούδι Inferno από τους Orden Ogan, στο οποίο εμφανίζεσαι. Πως έγινε αυτό? Είσαι κοντά με το συγκρότημα;

- Μοιραζόμαστε την ίδια δισκογραφική και έλαβα ένα αίτημα να δανείσω τη φωνή μου σε ένα από τα τραγούδια. Το άκουσα και μου αρέσει το τραγούδι και είπα «Θα το
κάνω».

 

 

Προτιμάς μικρά κλαμπ ή υπαίθρια φεστιβάλ και γιατί;

- Αγαπώ και τα δυο το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο.Τα ανοιχτά φεστιβάλ είναι υπέροχα. Μεγάλο κοινό, πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Φτάνεις σε πολύ κόσμο. Λατρεύω ένα γεμάτο κλαμπ γιατί η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά έντονη. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα που δεν μπορείς να το βιώσεις σε ένα ανοιχτό φεστιβάλ. Δεν θα πω ότι θα θέλαμε να σας δούμε στην Ελλάδα, το ξέρετε ήδη.

 

 

Έδωσα στον εαυτό μου μια υπόσχεση το 2023 να έρθω να σας δω ζωντανά όπου κι αν παίζετε.

- Είναι πολύ ωραίο να το ακούς. Ίσως υπάρχει περίπτωση να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος, αλλά είναι κάτι στα σκαριά.

 

 

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που μας αφιερώσες και ελπίζω να έχουμε τη χαρά να σας δούμε σύντομα στην Αθήνα.

- Σε ευχαριστώ και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα.

 

 dynaztyinterview3

 

 

 

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1