listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Michael Schenker | M.S.G

michael schenker1400x1050 1024x768final

 

BVR
Μάικλ, πρώτον, το νέο άλμπουμ των from Michael Schenker Group και ο τίτλος "Universal". Πώς νιώθεις γι' αυτό;

Michael
Ω, είναι υπέροχο ξέρεις. Μου αρέσει το "immortal" (προηγούμενο άλμπουμ) καθώς και τα δύο γράφτηκαν στην πανδημία και τα δύο αποδείχθηκαν εξαιρετικά.

 

 

 

BVR
Ω πολύ καλό πολύ καλό. Το νέο άλμπουμ "Universal" βρίσκεται ήδη στα ράφια από τις 27 Μαΐου, μέσω της Atomic Fire Records. Τι θα ακούσουμε από σένα Μάικλ αυτή τη φορά;

Michael
Κάναμε ένα άλμπουμ που βγήκε από την Atomic Fire και βγήκε στις 27 του μηνός όπως ήδη ανάφερες και πάει καλά.

 

 

 

BVR
πολλοί προσκεκλημένοι μουσικοί σε αυτό το νέο Άλμπουμ. Από τον Michael Kiske των Helloween, τον Ralf Scheepers από τους Primal Fear και από τον Bob Daisley στον Simon Phillips. Οπότε ο τίτλος “Universal” θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι δικαιολογημέναα σωστός;

Michael
Δεν είμαι σίγουρος αν έχει σχέση με τους προσκεκλημένους τραγουδιστές, αλλά το παγκόσμιο βασικά είναι η μουσική που μπορεί να γίνει κατανοητή. οποιοσδήποτε που έχει αυτιά ή μπορεί να ακούσει χωρίς αυτιά μπορεί να καταλάβει τη μουσική και αυτό είναι παγκόσμιο.

 

 

 

BVR
Με τόσους πολλούς μεγάλους μουσικούς με τα δικά τους πολυάσχολα προγράμματα αντιμετωπίσατε δυσκολίες με τις ηχογραφήσεις? είχατε δυσκολίες να κάνετε το άλμπουμ ή περισσότερο με κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι;

Michael
Δεν υπήρχαν δυσκολίες απλά σκεφτόμασταν τι να κάνουμε με τα τραγούδια καθώς τα χτίζαμε σιγά σιγά. Μερικές φορές τα πράγματα έρχονται σαν ιδέες. Ο Michael Voss (Producer) κάνει μουσική και αφού έχω γράψει τη μουσική Michael Voss γράφει τους στίχους και στη συνέχεια μου το παίζει φωνητικά. Για παράδειγμα με το τραγούδι "A King Has Gone" ο Michael μου είπε "τι λες να πάρουμε τα παιδιά από τους rainbow να μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα φόρο τιμής στον James Dio, δεδομένου ότι αυτό το τραγούδι είναι για τον Ronnie James Dio. Kαι έτσι πήραμε τον Nelly και τον Bob Daisley και τον Tony Carey και τον Marcus Tiger από Nuclear Blast. Μου είπε όπως "το αγαπώ αυτό το τραγούδι θα πήγαινε για τον Michael Kiske και έτσι είπαμε ας το δοκιμάσουμε και πήγε φανταστικά φωνητικά. και έτσι καταλήξαμε με τον Michael Kiske να το τραγουδάει, και τους μουσικούς των Rainbow από τη δεκαετία του '70 να έχουν τον Bobby Robinelli να παίζει ντραμς Bob βασικά μπάσο και Tony Carey keyboards και τον Michael Kiske να τραγουδάει και εμένα να παίζω.

 

 

 

BVR
αυτό ήταν ένα πολύ όμορφο τραγούδι, ένα από τα αγαπημένα μου από το άλμπουμ kai ένα πολύ όμορφο άλμπουμ στα αυτιά μου. Το νέο cover για το άλμπουμ είναι από τη Sofia Dankova ένα διαφορετικό σκηνικό από τον προκάτοχό του το "Immortal", αλλά με την ίδια παλέτα χρωμάτων. όπως διάβασα από το δελτίο Τύπου το έργο ήταν η έμπνευσή σου. Θέλω να ακούσω την ιστορία πίσω από αυτό.

Michael
Ναι , είχα την ιδέα όταν έκανα το πρώτο μου άλμπουμ Michael Schenker Temple of Rock όταν ο William Shatner ο καπετάνιος Kirk από το Star Trek τραγουδούσε, μιλούσα για την εισαγωγή σε εκείνο το άλμπουμ, το 2012 νομίζω ότι κυκλοφόρησε, και επειδή ήταν ο captain Kirk από το star trek είχα την ιδέα ότι ίσως έκανα ένα σκίτσο, Μετά το έδωσα στον τύπο που φτιάχνει την ιστοσελίδα μου. Αλλά δεν κόλλαγε εκείνο τον καιρό. Ήθελαν να κάνουν το θέμα με την πυραμίδα και έτσι το έβαλα στην άκρη. Αλλά για αυτό το άλμπουμ ήρθε η στιγμή του. Θυμάμαι ότι το σκίτσο το έβγαλα και το έδειξα στον Marcus και είπε ναι αυτό είναι υπέροχο και εργάστηκε σε αυτό με το κορίτσι που το ζωγράφιζε και μου το έδειξε αν μου άρεσε και είπα "ναι, αυτό είναι υπέροχο" και έτσι έγινε. Ήταν απλά η κατάλληλη στιγμή να το κάνουμε και φυσικά μετά το "Immortal" το "Universal" είναι το επόμενο βήμα. Και κοιτάζοντας το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι προφανές ότι το "Universal" θα ήταν ο κατάλληλος τίτλος άλμπουμ.

 

 

 

BVR
όπως είπαμε πριν από ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια είναι το "A King Has Gone" και η εισαγωγή "Call Baal". Eνα τραγούδι όπως είπες αφιερωμένο στον μεγάλο Ronnie James Dio κάνοντας φόρο τιμής, αλλά με έναν συγκεκριμένο τρόπο στο μυαλό σου, όπως διάβασα από το δελτίο Τύπου.

Michael
Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο είναι απλά άκουσα το τραγούδι "Long Live Rock and Roll" και ήταν φανταστικό και ο Ronnie είναι ο καλύτερος rock τραγουδιστής.

 

 

 


BVR
Εντάξει, ας μιλήσουμε για τα βίντεο. Το πρώτο βίντεο για την προώθηση του άλμπουμ το βίντεο για το "Emergency". Ακολούθησε στη συνέχεια το Lyric βίντεο για το "A King Has Gone" και στη συνέχεια το δεύτερο Lyric βίντεο πρόσφατα το "Under Attack" τι σας έκανε να επιλέξεις αυτά τα συγκεκριμένα τραγούδια για τα βίντεο μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα βίντεο;

Michael
όταν κάναμε το άλμπουμ ο Michael Steiger είπε αμέσως "Ω, αυτό θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα που θα είναι το πρώτο τραγούδι" ("Emergency"). Και τότε το "A King Has Gone" Προφανώς, είναι ένα υπέροχο τραγούδι που έπρεπε να είναι ένα, έτσι έγινε το δεύτερο single και στη συνέχεια το "Under Attack" ήταν επίσης μια ομαδική προσπάθεια να καταλήξει το συγκεκριμένο τραγούδι ως τρίτο single.

 

 

 

BVR
Μια ερώτηση που μου αρέσει να ρωτάω, πιστεύεις ότι η πανδημία άθελά της έδωσε έναν νέο τρόπο δημιουργικότητας για τους καλλιτέχνες; Με τόσες συνεργασίες και τραγούδια "Καραντίνας" όλα αυτά τα δυόμισι χρόνια;

Michael
Όχι, πάντα γράφω με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία απλά συμβαίνει ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπόρεσα να κάνω. Ενώ η πανδημία συνεχιζόταν ήταν να γράφω. Πάντα γράφω με τον ίδιο τρόπο που πάντα γράφω ξέρεις από τότε που ήμουν 15 χρονών και τώρα είμαι 67. Ακόμα γράφω με τον ίδιο τρόπο σε κάθε περίπτωση που δεν είχε ποτέ επίδραση σε μένα.

 

 

 

BVR
Από το 2018 έχεις δημιουργήσει τέσσερα άλμπουμ σε τέσσερα χρόνια «Resurrection» και «Revelation» με το Michael Schenker Fest και το «Universal» και το «Immortal» με τον Michael Schenker Group. αυτό είναι εντυπωσιακό. Τι κάνει τον Michael Schenker τόσο παραγωγικό.

Michael
Το κάνω αυτό από τότε που άρχισα να γράφω όταν ήμουν 15. Έκανα έξι άλμπουμ σε έξι χρόνια με UFO και μερικές φορές με τον Michael Schenker Group. Έχω κάνει δύο ή τρία άλμπουμ σε ένα χρόνο, οπότε αυτός είναι ο τρόπος του Michael Schenker να κάνει πράγματα, ώστε να είμαι δημιουργικός καλλιτέχνης, και έχω πολλές ιδέες για το πώς να γράψω και τι να εκφράσω.

 

 

 

BVR
Η πανδημία τελείωσε κατά κάποιο τρόπο. Ποια είναι τα σχέδια για περιοδείες έχετε σχέδια να βγείτε στο δρόμο πάλι;

Michael
Ναι θα παίξουμε στο Hellfest στη Γαλλία, Graspop στο Βέλγιο τον Ιούνιο και στη συνέχεια τον Ιούλιο κάνουμε μερικά φεστιβάλ μερικές παραστάσεις και τον Αύγουστο και στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο τον Οκτώβριο, του Νοέμβριο παίζουμε στις πολιτείες (ΗΠΑ) με τον Eric Martin από τους Mr. Big ανοίγοντας εμάς και παίζουμε στη Φλόριντα με W.A.S.P. και στη συνέχεια πηγαίνουμε στην Ιαπωνία και στη συνέχεια ελπίζουμε να πάμε στο βόρεια και νότια Αμερική και Αυστραλία.

 

 

 

BVR
Michael, έχεις επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποια συγκροτήματα πιστεύεις ότι σε επηρέασαν;

Michael
Φυσικά ξεκίνησα από τότε που ήμουν 9 από τις μπάντες που άκουσα στο ραδιόφωνο το "Hit Parade. τους Rolling Stones, Beetles και όλες τις μπάντες που έπαιζαν εκείνες τις μέρες στο ραδιόφωνο . Αργότερα, όταν ήμουν 14 ετών ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος από τους ήχους των Black Sabbath και της ροκ μουσικής. Led Zeppelin με αυτόν τον καταπληκτικό ντράμερ John Bonham και στη συνέχεια Deep Purple και Rory Gallagher και όλους αυτούς στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τις αρχές της δεκαετίας του '70 κιθαρίστες που είχαν. Ήταν διασκεδαστικό για μένα. Όλοι είχαν το δικό τους στυλ και πάντα ανυπομονούσα να πάω στο φεστιβάλ για να πάω σε ένα "καθαριστικό κυνήγι". Μου άρεσε να ακούω κιθαρίστες που δεν είχα ξανακούσει και έτσι η αρχή μου παίζοντας κιθάρα από εννέα ετών μέχρι τα 11 μου με τον πρώτο μου φίλο και μετά 13, το δεύτερο συγκρότημα. αλλά όταν ήμουν 14 είχα ένα συγκρότημα με τον Klaus Meine και στη συνέχεια 15 ήμουν με τους Scorpions και στη συνέχεια γύρω στα 18 Χρόνια σταμάτησα να ακούω μουσική. Μέχρι τότε είχα ακούσει αρκετά και αποφάσισα να κάνω μια καθαρή αυτοέκφραση ή τουλάχιστον να ξεφύγω από κάποια πράγματα από τον εσωτερικό μου εαυτό, για να εκφράσω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ πριν, επειδή Είμαστε όλοι μοναδικοί και αν εκφράσουμε μέσα μας ότι απελευθερώνουμε κάτι, ανοίγουμε, αφήνουμε κάτι που οι άνθρωποι δεν έχουν ξανακούσει.

 

 

 

BVR
Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλες μπάντες που ακούς αυτό το καιρό;

Michael
Δεν ακούω μουσική για πάνω από 50 χρόνια γιατί κάνω καθαρή αυτοέκφραση. Αν άκουγα μουσική όλα αυτά τα χρόνια δεν θα μπορούσα να κάνω καθαρή αυτοέκφραση, επειδή ο εγκέφαλος επηρεάζεται αυτόματα. Υποσυνείδητα αντιγράφουμε πράγματα και έτσι το γνώριζα πολύ καλά αυτό. Δεν ήθελα να αντιγράψω τίποτα ούτε καν υποσυνείδητα, πήρα την απόφαση να μην ακούω μουσική και να μην αντιγράφω άλλους κιθαρίστες για να κάνω αυτό στο οποίο είμαι αφοσιωμένος, το οποίο διαδίδει τη χαρά της μουσικής από ένα μέρος καθαρής αυτοέκφρασης.

 

 

 

BVR
Καμία ανάμνηση από την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή;

Michael
Ναι είχα όταν ήμουν 11 χρονών θυμάμαι εκείνο το σόου, αλλά εκείνες τις μέρες ήταν περισσότερο σαν χορευτική μουσική ξέρεις, μουσική από το "Hit Parade". Είχα ένα σόου στην ηλικία των 11 με τους Scorpions ήδη και έπαιξα ένα jam μαζί τους και έπαιξα ένα τραγούδι Shadow μαζί τους νομίζω ότι ήταν το FBI ή το Apache και Rory Gallagher και Black Sabbath και μετά Ζeppelin.

 

 

 

BVR
Αναμνήσεις από το χειρότερο ή το καλύτερο σόου που είχες; κάποιες αστείες στιγμές;

Michael
Δεν ξέρω, έκανα τόσες πολλές συναυλίες και είναι πάντα περισσότερο με βάση το πόσο καλά έπαιξα, αλλά δεν θυμάμαι να υπάρχουν πάρα πολλές συναυλίες που δεν μπορώ να θυμηθώ καμία από αυτές σε λεπτομέρειες.

 

 

 


BVR
Αναμνήσεις όταν έπαιξες Ελλάδα; Υπάρχουν αναμνήσεις εκεί;

Michael
Νομίζω ότι υπάρχει ένα όπου πήγα στο στάδιο όταν βοηθούσα τους Scorpions. Νομίζω ότι παίξαμε το γήπεδο που ήταν πολύ εντυπωσιακό και ήμουν με πατερίτσες (Γέλια). Επειδή κλώτσησα κάτι και έσπασα τo μικρό δαχτυλάκι του ποδιού μου. Ήταν η πρώτη μου παράσταση το 93 με τους σκορπιούς και έπρεπε να έρθω στη σκηνή με πατερίτσες.

 

 

 

BVR
κάτι που μπορεί να μετανιώσεις σε όλη σου την καριέρα;

Michael
όλα πρέπει να γίνουν με τον τρόπο που συνέβη για να είμαι εδώ που είμαι σήμερα, οπότε δεν θέλω να αφήσω τίποτα απ' έξω.

 

 

 

BVR
τελευταίο μήνυμα στους θαυμαστές σου;

Michael
Keep on walking

 

 

 

BVR
Σe ευχαριστώ πολύ Michael για το χρόνο σου. ένα πολύ όμορφο άλμπουμ που πραγματικά το απόλαυσα ευχαριστώ πολύ.

Michael
Σας ευχαριστώ πολύ να προσέχετε αντίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Chris Mouskos, Tasos Zervoudakis

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1