listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη Running Wild (Rolf Kasparek) | ''Blood on Blood''

runningwildinterview

 

 • Γεια σου Rolf τι κάνεις; Το όνομά μου είναι Τάσος από Black Velvet Radio. Πρώτα από 'όλα είναι τιμή μου να μιλάω μαζί σου για το νέο άλμπουμ. Καινούριο στούντιο για τους Running Wild "Blood on Blood", πώς αισθάνεσαι εσύ και το συγκρότημα;

Ναι, είμαστε περήφανοι για αυτό που καταφέραμε με το άλμπουμ, ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσαμε να κάνουμε, οπότε όλα εξελίχθηκαν καλά.

 

 

 • Καινούριο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου από την Steamhammer. μοιραστείτε μαζί μας μερικές σκέψεις για το νέο Running Wild άλμπουμ.

Ήταν μια μακρά πορεία στην παραγωγή του άλμπουμ με πολλά διαλείμματα μεταξύ τους ξέρετε, κάπου λόγω των φεστιβάλ που παίξαμε, δεν μπορούσα να δουλέψω στο άλμπουμ επειδή έπρεπε να κάνω τις πρόβες και τέτοια πράγματα, μερικές ασθένειες μεταξύ ξέρετε και αυτό με πήγε μακριά για μερικούς μήνες. Οπότε ήταν μια μακρά πορεία, και όταν το άλμπουμ είχε τελειώσει, ο άνθρωποι από την δισκογραφική εταιρεία με κάλεσαν και είπαν "εντάξει θέλουμενα προωθήσουμε το άλμπουμ για δύο μήνες, να βγει δύο μήνες αργότερα" για διάφορους λόγους, και είπα " Ωραία, έτσι έχω πολύ χρόνο για να κάνω αυτό το τελευταίο πέντε τοις εκατό ξέρετε για να κάνεις το άλμπουμ τέλειο κατά κάποιο τρόπο. Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ειδικά με την παραγωγή καταρχάς, επειδή είναι η καλύτερη παραγωγή που τα λεφτά μπορούν να δώσουν, και τα τραγούδια είναι πραγματικά υπέροχα, είναι εντελώς διαφορετικά, αυτό ήταν το σχέδιό μου από την αρχή, για να δημιουργήσω ένα άλμπουμ με πολλές περισσότερες όψεις που αρχικά κανονικά έχουμε σε ένα άλμπουμ. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

 

 

 • Ζουμε σε δυσκολες εποχες. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και το συγκρότημα να φτιάξετε αυτό το άλμπουμ. Δυσκολίες που μπορεί να συναντήσατε στην ηχογράφηση του άλμπουμ για τεχνικούς λόγους ή λόγω κορωνοϊού?

δεν ήταν πρόβλημα για εμάς, ευτυχώς. Τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις τυμπάνων πριν από το πρώτο lockdown στη Γερμανία, οπότε αυτό ήταν καλό, οπότε όλα έγιναν, τα τραγούδια επιλέχθηκαν, και στη συνέχεια θα μπορούσα να ξεκινήσω με την εργασία για την αναπαραγωγή στο στούντιο μου. Ο PJ είχε ένα παλιό στούντιο που ηχογράφησε τις κιθάρες του και το μέρος του, τα φωνητικά των χορωδιών στο στούντιό του και το στείλαμε με drop box και κάτι τέτοιο., αυτό ήταν μεγαλη υποθεση και απλά δούλευα με αυτό, τίποτα δεν άλλαξε πραγματικά για μένα. Από ότι ξέρετε ότι η μπάντα είναι μισθωμένα όπλα έτσι έχουν κάνει τη δουλειά τους ξέρετε. Ο PJ έχει κάνει τη δουλειά του, ο Mike έχει κάνει τη δουλειά του, έπαιξα το μπασο ο ίδιος, έτσι ήταν για μένα η κανονική κατάσταση για να είναι ειλικρινής οσον αφορα τους Running Wild. Το μόνο πράγμα που ήταν πολύ λυπηρό είναι ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε για τους οπαδούς.

 

 runningwildinterview3

 

 • Αν αποκλείσουμε την περίοδο του covid το τελευταίο άλμπουμ ήταν πολύ πίσω στο 2016. Το "Rapid Foray" αν θυμάμαι καλά. Μια διαφορά που είχες σε αυτό το άλμπουμ σε σύγκριση με το "Blood and blood";

Οταν αρχισα να φτιαχνω το "Rapid Foray" δημιουργήσαμε το στούντιό μου ως στούντιο για project και όταν έκανα το δίσκο, έπρεπε να μάθω πώς λειτουργεί το στούντιο ακριβώς την ίδια στιγμή που δούλευα στο άλμπουμ. Γράφοντας τα τραγούδια, και ηχογραφώντας τα πάντα έτσι, υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα. Τώρα το "Blood on Blood" είναι ο τρίτος δίσκος που κάνω στο στούντιο. Ανακαινίσαμε το στούντιο με πολλές περισσότερες δυνατότητες, με περισσότερα plug-ins και τέτοια πράγματα έτσι, , υπάρχουν πολλά πράγματα που αλλάξανε, αλλά είναι το ίδιο σύστημα, είναι η ίδια ιστορία και έτσι, ετσι πλεον επικεντρωνομαι στο reproduction και όχι στο πως να το κανω. Έχω περισσότερες δυνατότητες και είχα περισσότερο χρόνο να το δοκιμάσω, και μέχρι να έχω το επιθυμητο αποτέλεσμα.

 

 

 

 • Κοιταζοντας το artwork του "Blood on Blood" συνειδητοποίησα ότι απο το θρυλικό "Under Jolly Roger" του 1987 ο Adrian ή Captain Adrian σας συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια. Τι σημαίνει αυτη η μορφη για σας, για τους οπαδούς, για εσενα ειδικα, και τι συμβολίζει ο Adrian για το "Blood στο Blood"?

Είναι το σήμα κατατεθέν μας κατά κάποιο τρόπο. Είναι η μασκότ κατά καιρούς, δεν είναι σε όλα τα εξώφυλλά μας, αλλά τον χρησιμοποιούμε. Το 1987 μετατράπηκε σε πειρατή (γέλια). Απο γιο του Σατανά, μετατράπηκε σε πειρατή και έτσι, ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν μας και το χρησιμοποιήσαμε για αυτο, για αυτό που αντιπροσωπεύει η μπάντα, για την επιθετικότητα και τη δύναμη, το να είστε αποφασισμένοι, να κάνετε πράγματα που θέλετε να κάνετε και αυτό είναι ό, τι αντιπροσωπεύει η φιγούρα. Επισης είναι ένα καλό σύμβολο για τους πειρατέςμαζι με σταυρωτα κοκκαλα,το χρησιμοποιούμε πάντα αυτο, Και με σταυρωτά σπαθια επισης που αντιπροσωπεύουν το ίδιο, αυτό το Artwork (Blood on Blood) είναι ένα είδος υβριδίου μεταξύ των σωματοφύλακων και το πειρατικου θεματικού, κατι σαν ‘’ένα για όλους, όλοι για έναν’’. Οχι μόνο αντιπροσωπεύει τους σωματοφύλακες αντιπροσωπεύει επίσης και τους πειρατές επειδή έζησαν με αυτόν τον τρόπο, διαφορετικά, δεν θα επιβίωναν. Το σταυρό τον εκανα μόνος μου, τον έχω στο δωμάτιό μου, 90 επι 90 εκατοστά, και έκανα μια εικόνα από αυτό και στη συνέχεια προσπάθησα να τον ξαναδουλέψω για το εξώφυλλο για να το κάνω να μοιάζει με ελαιογραφία ή να βεβαιωθω τουλαχιστον ότι ταιριάζει στο στυλ της εποχής.

 

 

 • Κατά την άποψή σου, ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια από το άλμπουμ, μια ιστορία για τη δημιουργία του δισκου, κάτι που αξίζει να θυμάσε, κάνοντας αυτό το άλμπουμ;

Είναι πολύ δύσκολο να πω. Αγαπώ και τα δέκα τραγούδια, αλλά, ήξερα όταν έγραφα το "Blood on Blood"(Το τραγούδι) θα ήταν κλασικό. Έγραψα το τραγούδι σε πέντε λεπτά... κάτι τέτοιο ξέρετε (γέλια), και ηχογράφησα το demo γι 'αυτό και ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι. Ήταν το σημείο εκκίνησης για το άλμπουμ, και όλα ήρθαν γύρω απο αυτο, το εξώφυλλο, την concept και τα πάντα. Tο αστείο είναι ότι ηχογράφησα τα φωνητικά και χρησιμοποίησα τα φωνητικά για την παραγωγή και επειδή έχουν ηχογραφηθει με αυτoν το τροπο, ξέρετε, του τσαγανου (σ.σ. balls) και της ενέργειας και τα πάντα, επειδή ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για το πώς έχω γράψει έτσι απλά ενα τετοιο κομματι το άφησα να μείνει ετσι ακόμη και με μερικές μικρές ατελειες σε σημεια αλλά, δεν με ένοιαζε. Το συναίσθημα ήταν σωστό έτσι ώστε να το κρατήσω, και νομίζω ότι αυτό το τραγούδι είναι πολύ ιδιαίτερο, νομίζω ότι θα γίνει κλασικό και είναι το ίδιο με το "Τhe Ιron Τimes" (το τραγούδι) που είναι ένα πολύ μακρύ τραγούδι πολύ περίπλοκο και τα πάντα, αλλά έχει αυτή τη θλιβερή και τραγική διάθεση στο riff και τη μελωδία και νομίζω είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω γράψει ποτέ.

 

 

 • Οι συνέπειες του Covid-19 από τις αρχές του 2020 στη μουσική βιομηχανία και όχι μόνο, επηρέασε πολλές μπάντες, δισκογραφικές και κυκλοφορίες. Ποια είναι τα σχέδιά σας για την προωθηση του "Blood και Blood";

Λοιπόν, μας προταθηκαν δύο-τέσσερα φεστιβάλ που πρέπει να παίξουμε το 2020 και αναβληθηκαν για το 2021 και τώρα έχουν αναβληθει για το 2022. Ακόμα δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τα παίξουμε γιατί είναι πραγματικά μεγάλα φεστιβάλ. Μας προσφεραν συμβόλαια για "Hellfest" και "Metal Fest" και "Pilgrim" και ένα φεστιβάλ στη Βουλγαρία και ένα άλλο ένα τέταρτο που ήταν "Rockhard Festival" στη Γερμανία. Ελπίζω να παίξουμε τα σόου, αλλά δεν ξέρω. Δεν μπορώ να προβλέψω λόγω της κατάστασης COVID . Παντως αν δεν μπορεσουμε να παίξουμε τις παραστάσεις θα συνεχίσω με το επομενο άλμπουμ. Το αστείο με αυτο είναι οτι όταν έκανα τις τελευταίες εβδομάδες για το "Blood on Blood" έγραψα το κομμάτι τίτλου για το επόμενο άλμπουμ.

 

 

 

 • Πιστεύεις ότι η πανδημία άθελά της εδωσε έναν νέο τρόπο δημιουργικότητας για τους καλλιτέχνες; Είδαμε πολλές συνεργασίες και «τραγούδια καραντίνας» αυτά τα δύο χρόνια;

Ναι, έγραψα πολλά περισσότερα τραγούδια από ό,τι στο άλμπουμ σίγουρα. Όπως είπα και πριν διαλεξα αυτά τα 10 τραγούδια, που είναι στο άλμπουμ, και τα δύο κομμάτια που ήταν στο single "Crossing the Blades" ως μπόνους ήταν επίσης στην ‘’δεξαμενη’’ με τα κομματια. Υπηρχε πολλή δημιουργικότητα και μέχρι να πω "εντάξει αυτά τα 10 τραγούδια θα πρέπει να είναι στο άλμπουμ", ήμουν απλά απασχολημένος με το να τα κάνω πραγματικό άλμπουμ, εργάζομουν στα δέκα κομμάτια ηδη. Υπήρχαν και πολλές άλλες ιδέες που κατέγραψα για να μην τις ξεχάσω για το επόμενο άλμπουμ.

 

 

 

 • Το αγαπημένο μου τραγούδι από το άλμπουμ είναι το "Iron Times", το τελευταίο τραγούδι του δισκου. Στις 29 (Οκτώβριος) οι οπαδοι θα ακούσουν αυτό το όμορφο τραγούδι. Καθώς εψάχνα τι σημαίνει αυτό τις "Iron Times" και εμαθα για τον τριαντακονταετη πόλεμο. Τι σημαίνει για σένα αυτό το τραγούδι; Γιατί έγραψες αυτό το τραγούδι τι σημαίνει για σένα.

Είχα την ιδέα να κάνω ένα τραγούδι για εκείνη την εποχη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πραγματικά ποτέ δεν είχα τη σωστή μελωδία για να τη μεταφέρω σε τραγούδι και να πω μια ιστορία μουσικά. Οταν βρηκα αυτή τη μελωδία που ειχε αυτή η θλίψη και τραγωδία και δράμα σε μεσα σε αυτην. Ετσι ήξερα ότι θα μπορούσα να βασιστώ σε αυτην για το τραγούδι και πραγματικά πηγε καλα. Ο Τριαντακονταετης πόλεμος ξεκινησε ως θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ των Καθολικών και των προντεσταντων και μετά από δύο ή τρία χρόνια εκεί υπήρχαν οι στρατοί που χτίστηκαν από πλούσιους ανθρώπους και δοθηκαν στους βασιλιάδες και στις ομάδες μάχης. Λίγο πολύ σε τρία χρόνια, καθολικοί στρατιώτες πολεμούσαν την προτεσταντική πλευρά και το αντίστροφο, δεν υπηρχε κανένα νόημα και στο τέλος του πολέμου όλα ήταν ενα λάθος και όλα χάθηκαν και τίποτα δεν έιχε αλλάξει. Το μόνο πράγμα που άλλαξε τα πάντα ήταν η εξαθλιωση και ο χαμος. Γερμανια απαριθμουσε 12 εκατομμύρια άνθρωπους πριν από τον πόλεμο και μετά τον πόλεμο υπήρχαν τέσσερα εκατομμύρια, το 60% των ανθρώπων ήταν νεκροί. Πολλοί άνθρωποι γεννήθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και πέθαναν ως νέοι στον πόλεμο χωρίς να δουν τίποτα παρα μονο αυτόν τον πόλεμο και είναι καταστροφικό. Αυτος είναι ο λόγος που ήθελα να κάνω ένα τραγούδι για αυτό ξέρετε και να το πω συναισθηματικά μέσα από τις μελωδίες και τα πάντα. Οταν ακους όλα αυτά τα μέρη του τραγουδιού, όλα αυτά τα μέρη λένε μια ιστορία μεσα στην ιστορια του πολεμου. Επειδή δεν θέλω να γράψω ένα τραγούδι για τις ημερομηνίες, τι έχει συμβεί, πότε και ποιος συμμετείχε, ενδιαφερομουν περισσότερο να δειξω την άποψη των ανθρώπων που είχαν επηρεαστεί από τον πόλεμο, ειχαν υποφερει από τον πόλεμο, ποια ήταν τα συναισθήματά τους, πώς ένιωθαν εκεί και πώς ένιωθαν οι στρατιώτες. Έπρεπε να παλεύουν κάθε μέρα για τη ζωή τους ξέρεις, πάντα πεινασμένοι,παγωμένοι και όλα αυτά τα πράγματα. Κανεις μπορούσε να βρει φαγητό, ολα ειχαν αδειασει, επειδή όλοι οι στρατοί πήγαιναν πέρα-δωθε σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ευρώπη, επομενως δεν ειχε μεινει άλλο φαγητό για τους ανθρώπους, όχι μονο φαγητό για τους στρατιώτες,για αυτο ονομαστηκε η εποχη αλλα και το κομματι ΄΄The Iron Times΄΄.


 

 

 • Οταν όλος αυτός ο εφιάλτης υποχωρησει με την πανδημία, υπαρχουν σκέψεις να ερθετε στην Ελλάδα για Live; Σχεδον σας είχαμε σε ένα φεστιβάλ, αλλά την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε έτσι, μας λείπετε παιδιά.

Ναι, όπως είπα πριν εχουν αναβληθεί (τα φεστιβάλ) από 2020 σε 2021 και στη συνέχεια από 2021 σε 2022. Και ξερουμε προς το παρον τίποτα δεν θα αλλάξει, επειδή είμαστε όλοι σε όλες αυτές τις παραστάσεις σε φεστιβάλ με Guns and Roses και Iron Maiden και είναι λυπηρο για τους οπαδούς επειδή δεν μπορούμε να παίξουμε. Η κατάσταση τώρα είναι ότι δεν ξέρω αν μπορούμε να παίξουμε την επόμενη χρονιά ακόμα κι αν υπάρχει ένα φεστιβάλ σαν το "HellFest" με εκατό χιλιάδες ανθρώπους από τους οποίους προέρχονται από όλο τον κόσμο τα συγκρότηματα έρχονται από όλο τον κόσμο. Πραγματικά δεν μπορώ να δω πώς πρέπει να το χειριστούν αυτό, πώς πρέπει να γινει αυτό.

 

 

 • Ποιά είναι η άποψη σου για τις μικρότερες μπάντες που βιώνουν όλο αυτό με την πανδημία.

Ναι, υπάρχουν πολλές μικρότερες μπάντες που έχουν πραγματικά μεγάλα προβλήματα, ξέρετε δεν μπορούν να προωθησουν τους δίσκους τους επειδή δεν μπορούν να πάνε σε περιοδεία για να το προωθήσουν, έτσι δεν μπορούν να αναδείξουν τα άλμπουμ. Εμεις είμαστε τυχεροί. Δεν έχει σημασία αν παίζουμε ζωντανά ή όταν παίζουμε για να προωθησουμε το άλμπουμ που πουλάει σαν κόλαση, είναι επειδή έχουμε αυτον τον θρύλο πίσω μας, είμαστε περισσότερα από 35 χρόνια χρόνια συγκροτημα, σίγουρα αυτό είναι διαφορετικό. Εχει μεγάλη επίδραση σε αλλες μικρότερες μπάντες που έπρεπε να παίξουν τις περιοδείες, κλαμπ και τα πάντα, ώστε να μην μπορούν να εργαστούν καθόλου, είναι δύσκολο για τις δισκογραφικές εταιρείες, είναι δύσκολο για περιοδείες, πρακτορεία, για όλα τα παιδιά που εργάζονται για το συγκρότημα ή τους τεχνικούς, και τα πάντα. Ολοι αυτοί οι τύποι πρέπει να ψάξουν για νέες θέσεις εργασίας υπάρχουν πολλοί τεχνικοί που θα είναι γύρω όταν COVID έχει τελειώσει θα έχουν διαφορετική δουλειά. Έτσι θα είναι μια πρόκληση για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

 

 

 • Πες μας μία ανάμνηση από την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή;

Πρώτη φορά που έπαιξα ποτέ ήταν με το συγκρότημά μου Granite Heart που αργότερα έγινε Running Wild. υπήρχε όταν τελειώσαμε το σχολείο πισω στο 78' παίξαμε παράσταση για πέντε τραγούδια ή κάτι τέτοιο με κανονικο πραγματικό εξοπλισμό, με ενισχυτες marshal και τα πάντα, παιζαμε αρκετά δυνατά,(γέλια), αλλά όλα τα παιδιά στο σχολείο πραγματικά εκτίμησαν ότι υπήρχε μια πραγματική μπάντα που έπαιζε ζωντανα, δεν ειμασταν ένας τύπος που παίζει διασκευες κάτι σαν AC/DC ή κάτι τέτοιο, παίξαμε τα δικά μας πράγματα και τώρα αυτό ήταν μεγαλη υποθεση.

 

 • Κάποια ανάμνηση από το χειρότερο ή το καλύτερο σόου όπου είχες κάποιες αστείες στιγμές;

Αστειες στιγμές ήταν πολλες ξέρετε... Κάποτε είχαμε μια μεγάλη γραμμή φωτιάς μπροστά από το ανυψωμενο βαθρο των τυμπανων. Το τελευταίο τραγούδι που θέλαμε να παίξουμε ήταν το "Prisoner του Our Time" και Hasche ήταν ο ντράμερ τοτε και είχε αυτό το δερμάτινο σακάκι όλα τα είδη με μπιχλιμπιδια πανω του και στα χέρια του.στην αρχή του τραγουδιού θα αρχιζαν οι φωτιες και στο τέλος της παράστασης θα στεκοταν πανω στα τυμπανα του κρατώντας τα χέρια του ψηλά ,ταυτοχρονα με την τελευταια «ομοβροντια» της φωτιας ως αποτέλεσμα. Καθως ξατεβαινε απο τη θεση του το υδραυλικο βαθρο των τυμπανων και το κομματι εφτανε στο τελος του, οι οπαδοί είχαν τρελαθεί πραγματικά. Ξέρετε, τελευταίο τραγούδι και είπα αντίο και τα πάντα, και μετα γυρισα πισω να δω... έπρεπε να γελάσω... Ο Hasche ευτυχως δεν επαθε τιποτα, αλλά έπρεπε να γελάσω. Ειδα δύο τύπους της ασφαλείας να μεταφέρουν τον Hasche λίγο πολύ όπως σε μια ταινία του Buster Keaton (κωμικός). Με μεγάλες τρύπες στο παντελόνι του και ένα μαύρο πρόσωπο και από εκείνη την ημέρα ξέρετε ότι ήταν πάντα αυτό η ίδια υποθεση οπως στην ταινια Spina Tap. Mας μιλούν πάντα για ton Drummer Που ανατιναχτηκε… Πανω κατω εμεις το κάναμε στ' αλήθεια (γελια)

 runningwildinterview2

 

 • Αναμνησεις απο την Ελλαδα; έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Αν θυμάμαι καλά ναι.

Αν παρουμε μια προσφορα απο Ελλαδα ναι. Είχαμε μερικές προσφορές από άλλες χώρες για φεστιβάλ, αλλά τις απορριπτω μέχρι στιγμής μέχρι να παρουμε πραγματικά το πράσινο φως ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τις παραστάσεις επειδή δεν θέλω να απογοητεύσω τους οπαδούς, να ανακοινώθει μια παράσταση που δεν θα μπορεσουμε να παίξουμε τελικα. Δεν έχει νόημα, έτσι όταν όλα επανελθουν στο φυσιολογικό, νομίζω ότι θα μπορούμε να μιλήσουμε επι του θεματος παλι.

 

 

 • Μετανιώνεις κατι στην καριέρα σου; υπάρχει κάτι;

Επειδή είναι όλα βήματα με τον εναν η τον αλλον τρόπο που μας εφεραν μεχρι εδώ σήμερα ξέρεις. Ολας ειναι μέρος του τρόπου που κυλαει και λειτουργει ο κόσμος. Ακόμη και τα λάθη που κάναμε ή έκανα είναι μεσα στο παιχνιδι.

 

 

 • Κατι τελευταιο για τους οπαδους σου;

Ελπίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να παίξουμε του χρόνου κάποια σόου για σας παιδιά, αλλά όλοι πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ολοι ειμαστε στην ίδια κατάσταση.

 

 

 

 • Σε ευχαριστώ πολύ Rolf Ηταν τιμή μου μιλώντας μαζί σου, σε ευχαριστώ πολύ να έχεις μια ωραία νύχτα

Κανένα πρόβλημα, εγώ ευχαριστώ.

 

 

 

 

 

 

Chris Mouskos, Tasos Zervoudakis

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1