listen live button  mytunerlogo3

Συνέντευξη με τους The Randen, οι οποίοι προσπαθούν να καθιστούν δυνατή την επικοινωνία μέσω της μουσικής !

randen11

Με το debut album τους «Strange Times» και αφού συνυπάρχουν από τον Μάιο του 2014, το συγκρότημα των Randen είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση, όλες οι μουσικές μεταξύ των μελών τους, μπορούν να συνυπάρξουν.

Αυτό διότι και οι τρεις τους έχουν διάφορα ακούσματα και όπως θα δείτε και παρακάτω στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν, μπορούν και τα συνδυάζουν και έτσι βγαίνει ένα αποτέλεσμα και άρτιο αλλά και δημιουργικό, με τη δική τους υπογραφή.
Σας τους προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα.
Θα το καταλάβετε και μόνοι σας, διαβάζοντας την ουσιώδη συνέντευξη που έδωσαν για τον σταθμό μας. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε τα καλύτερα !

 

randen22

 

Να δώσουμε μια μικρή ιστορία στον κόσμο που δεν σας γνωρίζει? Ποιοι είναι οι The Randen?

Μέσα από κάποια παλαιότερα, solo ακουστικά demo, γεννήθηκε η ιδέα να παιχτούν πολλά από αυτά ηλεκτρικά και έτσι στήθηκε το σχήμα, με καθαρά rock n roll κατεύθυνση και με στόχο να έχει την δική του μουσική προσωπικότητα, ακέραιη καλλιτεχνική υπόσταση και δημιουργική ανεξαρτησία.

Οι The Randen είναι οι
Βασίλης Μαντζάνας (aka Bill Randen) : Songwriting, κιθάρα, φωνή & φυσαρμόνικα (μερικές φορές)
Βασίλης Αυγερινός: Μπάσο & θετικά vibes
Κώστας Κουμπρίδης: Drums & percussion

 


randen33

 

“Strange Times”...θεωρείτε ότι όντως ζούμε σε μουσικά "παράξενους καιρούς";

Δυστυχώς ναι. Οι έννοιες και οι αξίες έχουν διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε και η επικοινωνία μέσω της μουσικής καθίσταται αδύνατη αρκετά συχνά. Μέσα σε αυτή την κατάσταση θριαμβεύουν η επιδειξιομανία και το ανούσιο. Ίσως όταν η μουσική επικοινωνία ξαναγίνει επιτακτική ανάγκη, να επανέλθουμε σε μια πιο ουσιαστική τραγουδοποιία.


Ήχος μεστός ,γεμάτος που μου φέρνει αναμνήσεις από τα τέλη των 60'ς και την αγγλική σκηνή των 90'ς.Μουσικοι ήρωες και επιρροές που έχετε και ως πυξίδα για την συνεχεία (που νομίζουμε ότι θα είναι λαμπρή και σας το ευχόμαστε) .

Neil Young & Crazy Horse, Bob Dylan, John Lennon, The Who, Rolling Stones, Peter Green’s Fleetwood Mac, Pink Floyd, Queen, The Police, Tom Petty & The Heartbrakers, R.E.M., Screaming Trees, Stone Temple Pilots, The White Stripes, είναι μόνο μερικές απο τις επιρροές μας. Πάντοτε όμως δουλεύουμε την εξέλιξη του δικού μας ήχου χωρίς να μιμούμαστε τις μόδες της κάθε εποχής.
Ευχαριστούμε για την ευχή!

Τι σημαίνει rock για εσάς;

Το Rock n Roll είναι η απόλυτη μορφή ελευθερίας στην μουσική. Μπορείς να κινηθείς σε πάμπολες κατευθύνσεις συνεχίζοντας να διατηρείς τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί σε άλλα μουσικά είδη. Επίσης η Rock μουσική έχει συνδεθεί με τον κοινωνικό σχολιασμό κάτι που όμως απουσιάζει και χρειάζεται οπωσδήποτε να επανέλθει στις μέρες μας.

Τι μπορεί να σας εμπνεύσει σαν μπάντα;

Ένας καλός δίσκος, ένας κλασσικός δίσκος, ένας τραγουδοποιός που καταλαβαίνεις ότι έχει δουλέψει τόσο τον στίχο όσο και την μουσική και πραγματικά έχει κάτι να πεί, ένα δυνατό live, καλός ήχος επάνω στην σκηνή ή στην πρόβα, θετική ενέργεια, αρνητική ενέργεια ενίοτε.


Θα αφήνατε την Ελλάδα με μια ριψοκίνδυνη πρόταση για tour στο εξωτερικό;

Ναι. Θα πηγαίναμε να παίξουμε όπου υπάρχει κόσμος που θέλει να μας δει και να μας ακούσει live. Μετά θα επιστρέφαμε.

 

Ακούτε μόνο rock στην καθημερινότητα σας η σας αρέσουν οι "κόντρα μουσικοί ρόλοι" ακούγοντας πράγματα που δεν θα παίζατε σε καμία περίπτωση;

Δεν ακούμε μόνο Rock. Ο καθένας μας ακούει πολλά και διάφορα. Σε όλα τα μουσικά είδη υπάρχουν αξιόλογα πράγματα. Από την κλασσική μουσική μέχρι την pop, από την folk μέχρι το blues.


Live εμφανίσεις σε μικρά μέρη ή stages με πολύ κόσμο από κάτω;

Έχουμε “εκπαιδευτεί” να παίζουμε σε όλους τους χώρους, ανεξαρτήτως χωρητικότητας και ήχου. Το κοινό καθώς και ο βαθμός συμμετοχής του, είναι οι παράγοντες που μπορούν να απογειώσουν ένα live. Αν υπάρχει αυτό το ενεργειακό πάρε-δώσε, δεν μας ενδιαφέρει ο αρθμός του κόσμου.


Την δυναμική των live την φέρνετε και στις studio ηχογραφήσεις;

Επιχειρούμε να κρατάμε την ισορροπία μεταξύ δίσκου και live προσπαθώντας να μειώσουμε την απόσταση αυτών των δύο. Δεν θέλουμε να γίνει ένας δίσκος overproduced και μετά να έχουμε δυσκολία στο να τον αποδώσουμε ζωντανά. Επίσης προσέχουμε να διατηρήσουμε την δύναμη που έχει το live, μέσα σε μια ηχογράφηση.


Με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε από Ελλάδα και εξωτερικό κάνοντας μαζί μια live εμφάνιση;

Με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που να μας εμπνεύσουν και να τους εμπνεύσουμε αντίστοιχα έτσι ώστε μέσα από την συνεργασία να βγεί κάτι αξιόλογο. Θα μπορούσαν να είναι από το χώρο της rock μουσικής ή θα μπορούσαν να είναι από ένα μουσικό είδος εντελώς αντιδιαμετρικό. Αν το αποτέλεσμα έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, τότε το επιζητούμε.


Ποια ζωντανή εμφάνιση σας έχει μείνει στο μυαλό και γιατί;

Η τελευταία μας στο Mo Better. Υπήρξε πολύ καλή ενέργεια και ο κόσμος έδειχνε να του αρέσουν τα κομμάτια που παίξαμε, καθόλη τη διάρκεια.


Η σχέση σας με τα ηλεκτρονικά media και τις μουσικές πλατφόρμες (Jumping Fish, Κλπ.) .

Δεν έχουμε και πολύ μεγάλη σχέση εκτός από την σελίδα που έχουμε στο Facebook. Είναι ένας αναγκαίος τρόπος, τώρα πια, για να προμοτάρει κανείς τη μουσική του και τη δουλειά του. Προτιμάμε την παλαιομοδίτικη προσέγγιση του να κερδίζουμε το κοινό μέσω των live εμφανίσεών μας.

 

 

 randen4

 

 

Σχέδια μετά το «Strange Times»;

Υπάρχει καινούριο υλικό, για ένα δεύτερο album, που δουλεύουμε και αφήνουμε να ωριμάσει. Έχουμε έτοιμο ένα ακουστικό set και θέλουμε απο τη νέα σαιζόν να κάνουμε τόσο ηλεκτρικές όσο και ακουστικές εμφανίσεις, σε ανάλογους χώρους, για να προωθήσουμε το ντεμπούτο μας Strange Times. Επίσης σκεφτόμαστε να εμφανιστούμε και εκτός Αθηνών.


Ένα μήνυμα για τους ακροατές του σταθμού και βέβαια για τους fan σας …

Ένας στίχος απο το κομμάτι μας Brother :
“Don’t let the glitter and the glamour thrown in your eyes to blind you”.


Facebook Page : https://www.facebook.com/TheRanden/

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCuL8snHSZf06N6nR7mu78zg


Black Velvet Radio

www.blackvelvetradio.gr Όταν όλα τα χρώματα γίνονται…Μουσική.

 

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1