listen live button  mytunerlogo3

Babel Trio - The Martyr | Παρουσίαση

babeltrioparousiasi1


Αυτή την φορά, επέλεξα να στείλω αυτούσιο το δελτίο τύπου και να μην βαθμολογήσω το άλμπουμ. Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι ότι θέλω να δείξω πως ένα συγκρότημα ελληνικό, συμπεριφέρεται επαγγελματικά και στέλνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την δουλειά του όπως ΚΑΙ βιογραφικό , χωρίς να αναγκάζει τον συντάκτη να ψάχνει δεξιά και αριστερά για αυτά και στο τέλος μπορεί την κριτική τους να την τρώει η μαρμάγκα. Αυτό ας το λάβουν υπ’ όψιν τους όλα τα σχήματα που θέλουν να τους γίνει κριτική γιατί από εδώ και πέρα, όσοι δεν στέλνουν ότι χρειάζεται για να γίνει κριτική, όπως και τα τραγούδια για κατέβασμα και ακρόαση (όχι online ακρόαση) δεν θα τους γίνεται καμία προβολή από εμένα.

Επίσης δεν το βαθμολόγησα γιατί θεωρώ πως αποτελεί το κάτι διαφορετικό και θα ήταν άδικο να βαθμολογηθεί χωρίς πρώτα να το ακούσει ο κόσμος και να διακρίνει μονάχος του αν είναι καλό ή όχι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Για αυτό και δεν πήρα θέση.

Αυτούσιο λοιπόν το δελτίο τύπου όπως το στείλανε. Εύγε μάγκες!

 

Καλλιτέχνης: Babel Trio
Album: The Martyr
Label: Labyrinth οf Thoughts
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου, 2020
Είδος: Stoner / Metal

 

Περιγραφή:

Οι Babel Trio μας χαιρετούν από τα βουνά της Κρήτης και επανέρχονται στη δισκογραφία με το τρίτο τους album "The Martyr". Η μουσική τους βάση παραμένει η ίδια. Ηλεκτρικό λαούτο (Δημήτρης Σιδέρης), μπάσο (Μιχάλης Αυλωνίτης) και ντραμς (Γιώργος Ζαμπακάς - aka Trikalero). Αυτή τη φορά το ηχοτοπίο τους γίνεται ακόμα πιο βαρύ. Παραμορφωμένες παραδοσιακές μελωδίες με ψυχεδελικά μέρη και progressive αναφορές. Με μια μικρή δόση υπερβολής θα μπορούσαμε να πούμε πως αν οι Sabbath ήταν από την Κρήτη και όχι από το Birningham, κάπως έτσι θα έπαιζαν. Ο στίχος παραμένει πάντα ελληνικός και βασισμένος σε παραδοσιακές μαντινάδες του νησιού.

Επιρροές:

Black Sabbath, Tool, Melvins, Lord Vicar, King Crimson

 

Βιο:

Οι Babel Trio αποτελούνται από τρία μέλη, τον Δημήτρη (ηλεκτρικό λαούτο), τον Τρικαλέρο (ντραμς) και τον Μιχάλη (ηλεκτρικό μπάσο). Τα μέλη του, προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που συγκεντρώνουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές επιρροές της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κρήτη, ο Τρικαλέρο από την Θεσσαλία και ο Μιχάλης από τα Ιόνια Νησιά, ασχολήθηκαν με τη μουσική από πολύ νωρίς, με επιρροές από παραδοσιακή, κλασσική, τζαζ, στόουνερ ροκ και μέταλ μουσική. Μεγαλώνοντας σε μικρά χωριά από τα πρώτα χρόνια βίωσαν μεγάλες παραδοσιακές μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ που περιελάμβαναν και μεγάλους κυκλικούς χορούς. Όλες αυτές τις επιρροές από το παραδοσιακό τους υπόβαθρο, τις έβαλαν μέσα σ' ένα βαρύ ροκ μπλέντερ , πρόσθεσαν την προσωπική τους ηλεκτρική πινελιά και δημιούργησαν ένα μοναδικά αναμεμιγμένο ήχο, ο οποίος μοιάζει με τον κλασικό Κρητικό λυράρη Σκορδάλο ο οποίος έχει δαιμονιστεί από τους Melvins.
Ο στόχος των Babel Trio είναι να παράγει μουσική που κραυγάζει τον Πολιτιστικό, Οικονομικό και Κοινωνικό αγώνα των Ελλήνων σήμερα, μέσα από ένταση, θυμό και ρομαντισμό. Αυτά τα συναισθήματα εκφράζονται με μαντινάδες, εκρηκτικά τύμπανα και παραμορφωμένες παραδοσιακές μελωδίες που παίζονται από το ηλεκτρικό λαούτο και το ηλεκτρικό μπάσο και μιλούν υπό έναν progressive παραδοσιακό ροκ κώδικα, ψυχεδελικής μουσικής, που έχει τις ρίζες του στο νησί της Κρήτης και στα νησιά του Αιγαίου. Παρόλο που η μουσική του προέρχεται κυρίως από την παραδοσιακή μουσική του Αιγαίου και της Κρήτης, έχει έναν διεθνή χαρακτήρα με στόχο να μεταφέρει το μήνυμά της πέρα από τα ελληνικά σύνορα.
Discography:

 

"The Martyr" (LP / CD - Labyrinth Of Thoughts – 2020) "The Island Of Cretal" (CD – Labyrinth Of Thoughts - 2018) "Roots Electrified" (Digital - 2017)

 

Line-Up:
Δημήτρης Σιδέρης – Ηλεκτρικό λαούτο
Trikalero - Ντραμς
Μιχάλης Αυλωνίτης – Ηλεκτρικό μπάσο

 

Αlbum Track Listing:
1. Birth Of The Martyr
2. Wings Of Stray
3. Lady Spring
4. Up In The Sky
5. Guillotine
6. Black Sea
7. Mother Of Death
8. Martyr's End

 

VIDEO
"Mother of Death" video: https://youtu.be/YO8YuDt7HBE
"Wings of Stray" video: https://youtu.be/-2BFdRKcOYc

 

OFFICIAL LINKS
Store: https://labyrinthofthoughts.gr/mailorder/
Label: https://labyrinthofthoughts.gr/
Babel Trio: https://babeltrio.com/
Bandcamp: https://babeltrio.bandcamp.com/
"Mother of Death" video: https://youtu.be/YO8YuDt7HBE
"Wings of Stray" video: https://youtu.be/-2BFdRKcOYc

 

 

Γιώργος Βαλιμίτης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1