listen live button  mytunerlogo3

Black Magic Tree - Through The Grapevine | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Black Magic Tree1

 

Μουσική για να “στρεβλώσετε” το μυαλό σας κάτω από έναν καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Αυτό είναι οι Black Magic Tree. Ψυχεδέλεια, μπλουζ, ένα ηχητικό banshee πίσω από το μικρόφωνο, δύο riffομηχνές στην εξάχορδη και ένα rhythm section αρκετά σφιχτό ώστε να φέρει στο μυαλό το δίδυμο John Bonham / John Paul Jones (Led Zeppelin). Βαριά παρομοίωση, αλλά μιλάμε για έναν ήχο που κινείται στην εποχή του 1960-1970, οπότε αναπόφευκτα μιας και εκεί ήταν και είναι πρωτοπόροι, αποτελούν ορόσημο και μέτρο σύγκρισης.

Πάμε παρακάτω τώρα. Ιδρύθηκαν το 2018 με έδρα το Βερολίνο. Η BMT κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP, "Of Animals And Men" λίγο αργότερα το 2019 και έτσι τους έβαλε επίσημα στον μουσικό κόσμο. Το συγκρότημα προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην ηχογράφηση του ντεμπούτου τους“Through The Grapevine”, το οποίο στάθηκε η αφορμή να μιλήσουμε για αυτούς. Το σχήμα απαρτίζουν οι Alessandro Monte (φωνητικά), Christian Reuter (κιθάρα), Max Milan-Bergrath (κιθάρα), Nils Geiser (μπάσο) και Michael Hupp (τύμπανα). Με αυτή την σύνθεση έκαναν το επόμενο βήμα μπαίνοντας στο Big Snuff στούντιο στα τέλη του 2019 υπό την καθοδήγηση των Richard Behrens και Nene Baratto, οι οποίοι ανέλαβαν την μίξη και το mastering του άλμπουμ.

Κάθε κομμάτι αποδίδει φόρο τιμής στις μπάντες του ροκ της δεκαετίας του 1970, αλλά παρακάμπτει ταυτόχρονα τις προσδοκίες της εποχής, αντί να διατηρεί το μήκος των κομματιών γρήγορο, ενσωματώνει στοιχεία της σύγχρονης μουσικής, πλησιάζοντας τον stoner ήχο, χωρίς να είναι stoner με έναν πιο sabbathικό και απρόβλεπτο τρόπο. Το τελικό αποτέλεσμα: είναι λιτό, πιασάρικο, σύντομο, περιεκτικό, μαγευτικό, αψεγάδιαστο, χωρίς περιθώρια να κουράσει τον ακροατή και καθηλωτικό. Η διάρκεια του είναι 31 λεπτά και 42 δεύτερα η οποία ξετυλίγεται μέσα από τις επτά συνθέσεις που θα ακούσει κανείς. Με ροκ αποχρώσεις από CCR, Dio, Led Zeppelin, Grand Funk Railroad, Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath μέχρι τους σημερινούς Rival Sons, Wolfmother και κυρίως των Witchcraft.

Η ηχογράφησή και η παραγωγή του δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά να έχει γίνει ψηφιακά ή αναλογικά, αυτό μπορεί να φανεί ξεκάθαρα στην βινυλιακή έκδοση. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι κινείται σε υψηλά επίπεδα και με ευκρίνεια. Το εξώφυλλο του ψυχεδελικού άλμπουμ σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Martin Mei. Το “Through The Grapevine” είναι διαθέσιμο ήδη από τις 22/1/2021 σε ψηφιακή μορφή και σε βινύλιο από την Karma Conspiracy Records.
Όσοι επομένως αγαπάτε την ψυχεδέλεια και τον ροκ ήχο της δεκαετίας 1970 και μπάντες όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν έχετε απλά να τους υποστηρίξετε αγοράζοντας αυτό το λεύκωμα , εμπλουτίζοντας όμορφα την δισκοθήκη σας.

Προσωπικά το θεωρώ διαμάντι και πιστεύω θα εκτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου κατακτώντας. Αν στην πορεία προσθέσουν και πλήκτρα ώστε να χρωματίζουν το υποβόσκον υπόστρωμα, διατηρώντας την έμπνευση τους, θα το πάνε στο μέγιστο επίπεδο και αυτή μπάντα θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο φτάνοντας ακόμα πιο ψηλά, από τον ήδη υψηλό πήχη που έθεσαν με το καλημέρα σας!

 

Black Magic Tree2

 

Τα Τραγούδια Του

01 Mandala Lady
02 Beethoven
03 Spider's Web
04 Domo
05 Long Night
06 Inner Rest
07 Flower

 

Βαθμολογία:10/10

George Jorge Βαλιμίτης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1