listen live button  mytunerlogo3

Aeternitas - Haunted Minds | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

AeternitasHanuted Minds1

 

Ιδρύθηκαν το 1999 από την Anja και τον Alex Hunzinger, οι Aetrnitas κυκλοφόρησαν το πρώτο και πολύ καλοδεχούμενο concept άλμπουμ “Requiem” τον Αύγουστο του 2000, το οποίο συνδύαζε ποικιλία διαφορετικών στυλ (από κλασικά έως metal στοιχεία). Η επιτυχία αυτού του δίσκου ενθάρρυνε τους Anja και τον Alexander να φτιάξουν ένα συγκρότημα που θα χτίσουν τα δικά τους τραγούδια και θα τα παρουσιάζουν στη σκηνή. Το δεύτερο άλμπουμ "La Danse Macabre", κυκλοφόρησε το 2004, όπου ήταν μια ανάμιξη του σύγχρονου γοτθικού metal, με κλασική, ηλεκτρονική μουσική και θεατρικές επιρροές.

Η ιδέα του να πραγματοποιήσουν συναυλίες προήλθε και αναπτύχθηκε για να απολαύσουν οι θεατές μια θεατρική ζωντανή παράσταση και αυτό άνοιξε το δρόμο για την επόμενη δουλειά τους, το πρωτότυπο άλμπουμ "Rappacinis Tochter" («Rappaccini’s Daughter»). Ακολούθησαν οι δίσκοι House Of Usher το 2016 και Tales Of The Grotesque το 2018, όπου συνέχισαν την ανοδική πορεία και την εξέλιξη τους μουσικά, αποχτώντας περισσότερη συναυλιακή εμπειρία περιοδεύοντας με μπάντες όπως οι Jupiter (Ιαπωνία) και οι Lordi, ευρύνοντας έτσι το φάσμα των οπαδών τους στην Ευρώπη.

Εδώ μας απασχολούνε με το «Haunted Minds», το οποίο κινείται στα χνάρια των Rhapsody Of Fire, Helloween και Nightwish. Το γκρουπ αποτελείται από τους Julia Marou (φωνή), Alex Hunzinger (φωνή,κιθάρα), Anja Hunzinger (πλήκτρα), Daniel T. Lentz (κιθάρα), Rick Corbett (μπάσο) Και Frank Mölk (τύμπανα).

Στα σαράντα οχτώ του λεπτά, μας παρουσιάζουν έντεκα ολοκαίνουριες συνθέσεις πάνω στον ήχο του power symphonic orchestral metal. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Kurt Wörsdörfer, η παραγωγή, η ηχογράφηση, η μίξη και τα ορχηστρικά ανήκουν στον mastermind του σχήματος, Alex Hunzinger. Η παραγωγή όμως των φωνητικών έγινε από τον Henning Basse (Vocalbase) και το mastering από τον Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering). Τα αντρικά φωνητικά στο “The Unforgivable Sin” ανήκουν στον Henning Basse όπως και τα επιπρόσθετα φωνητικά στα "The Ring" και "The Beautiful", τέλος το κιθαριστικό σόλο στο “The Ring” παίχτηκε από τον Glen Drover (Eidolon, King Diamond, Megadeth, και Testament).

Το είδος που παίζουνε γενικά, είναι πολύ δύσκολο και ακόμη δυσκολότερο είναι να προσθέσεις ορχηστρικά στοιχεία, να κάνεις δηλαδή αυτό το πάντρεμα της κλασσικής μουσικής με την ροκ/μέταλ. Η εμπειρία τους μετά από πέντε δίσκους τους έχει βοηθήσει πολύ σίγουρα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτήν εδώ τη δουλειά. Πολλά κομμάτια του όπως το εναρκτήριο “Destiny”, το οποίο σε βουτάει κατευθείαν από τα μαλλιά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε soundtrack ταινίας με θέμα το φανταστικό. Σου δημιουργούν εικόνες και σε ταξιδεύουν. Η παραγωγή του είναι πάρα πολύ καλή, αφήνοντας χώρο να αναπνεόσουν όλα τα όργανα, χωρίς να πρωταγωνιστεί κάποιο και είναι απόλυτα ισορροπημένο. Κάποια περάσματα από αυξημένες και ελάσσονες κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά τον κύριο λόγο τον έχουν τα ματζόρε τα οποία δίνουν και παίρνουν. Τα φωνητικά της Julia είναι υπέροχα, θυμίζουν την Tarja με και χωρίς τα οπερετικά της σημεία όμως και εναρμονίζονται απόλυτα με αυτά του Alex Hunziger.

Για αυτό που πρεσβεύουν μουσικά, είναι καταπληκτικοί. Οι κιθάρες έχουν πολύ ωραία σόλο, τα ορχηστρικά από πίσω ζωγραφίζουν κυριολεκτικά όπως στο “The Ring” και οι ερμηνείες γενικότερα, έχουν μια θεατρικότητα η οποία σου επιτρέπει να κλείσεις τα μάτια και να ταξιδέψεις μέσα σε αυτά τα στοιχειωμένα μυαλά. Τα τύμπανα του Mölk είναι και αυτά πολύ καλά δεμένα με τις μπασογραμμές του Corbett, ενώ τα πλήκτρα της Anja Hunzinger, χρωματίζουν ανάλογα την τονικότητα βοηθώντας συνοδευτικά στις ερμηνείες των φωνών και συμμετέχοντας στον θεατρινισμό μαζί με τα ορχηστρικά. Άρτιο συνολικά και αψεγάδιαστο, αδυνατώντας να αφήσει χώρο για αρνητικά.

Είναι ένα διαμάντι που περιμένει να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να το κάνει δικό του. Φυσικά όλα αυτά, αν το ύφος της μουσικής αυτής σας αρέσει και σας ταιριάζει. Από εκεί και πέρα δηλαδή είναι θέμα καθαρά γούστου. Προσωπικά, με μάγεψαν.

Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 20/11/2020 μέσω της Wormholedeath / The Orchard / Aural Music Group παγκοσμίως και είναι από αυτούς που θα θέλατε να έχετε στη δισκοθήκη σας!


Τα Τραγούδια του:
01 Destiny
02 Fountain Of Youth
03 The Unforgivable Sin (feat. Henning Basse)
04 The Birthmark
05 Castles In The Air
06 Fallen Innocence
07 The Ring (feat. Glen Drover)
08 Another Day
09 The Beautiful
10 The Final Path
11 My Haunted Mind

 

 

Βαθμολογία:10/10
George Jorge Βαλιμίτης

 

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1