listen live button  mytunerlogo3

Greybeard - Oracle | Δισκοκριτική

oraclereview1

 

Γεννημένοι κάτω από τις τεράστιες σκιές των καναδικών βραχώδη βουνών, τέσσερις φίλοι μπήκαν σε μια σύναξη το 2018 εξ αιτίας της αγάπης τους για όλο το φάσμα του heavy metal. Αυτή η παρέα που αποτελεί τους Greybeard είναι οι Ross Andersen (φωνή, κιθάρα), Casey Rogers (τύμπανα), Amada Bourdon (μπάσο, φωνή) και Guy Onraet (κιθάρα).

Μετά από εμφανίσεις σε κλαμπ και φεστιβάλ στην τοπική σκηνή, και ανοίγοντας τα φτερά τους με τρεις κυκλοφορίες EP, το ντεμπούτο άλμπουμ των Greybeard ,είναι έτοιμο για ένα νέο κύμα ακουστικής έκστασης για το 2020. Η ονομασία του; Oracle.

Ακολουθεί απόσπασμα από το δελτίο τύπου:

«Μια βροντερή μηχανή, που αντλεί groove τόσο από την παλιά σχολή όσο και την σύγχρονη μουσική, οι Greybeard υφαίνουν βρυχηθμούς από riffs και σόλο που γλιστρούν, ενώ εκπέμπουν παραμύθια τυράννων και τραγωδιών. Οι συναυλίες της μπάντας ξεκινούν με head banging, γροθιές χτυπούν το κοινό σε έναν αφρό χορευτικών δαιμόνων καθώς οι Greybeard αποκαλύπτουν αρμονικά ηχητικά τοπία που αψηφούν το είδος μέσω μιας metal ραχοκοκαλιάς.

Στις συναυλίες, τα μέλη του κοινού δεν μπορούν να μη λησμονούν τους Greybeard καθώς έρχονται αντιμέτωποι με φόρο τιμής στις επιρροές που πηγάζουν από τους Opeth στους Mastodon και στους Black Sabbath».

Το Oracle πραγματεύεται οχτώ συνθέσεις των σαράντα εννέα λεπτών, κυμαίνεται κυρίως σε δρόμους που χάραξε το death doom, μπολιασμένο με «βρώμικα» αλλά και καθαρά φωνητικά, ξερά riff, μελωδίες και ήχους που σου δημιουργούν τοπία.

Στο παραπάνω απόσπασμα, από τις σπάνιες φορές σε δελτία τύπου, συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Δεν περνούν απαρατήρητοι σε καμία περίπτωση, έχουν λυρικότητα και ερμηνεία που όντως μπορούν να σου μεταφέρουν αυτά που αναφέρουν και να δημιουργήσουν εικόνες αν τους αφήσεις να σε παρασύρουν στον κόσμο τους.

Για ντεμπούτο άλμπουμ δεν είναι καθόλου άσχημο, ενώ σου περνούν του μήνυμα πως έχουν δυνατότητες να το εξελίξουνε και να το πάνε ένα βήμα παρακάτω. Μου έφεραν επίσης στο μυαλό τους Carcass, Morbid Angel, Dismember αλλά πιο πολύ από όλους, τους Celtic Frost. Τα δε τύμπανα σε πολλά σημεία θυμίζουν το παίξιμο του Nicholas Barker (Cradle Of Filth). Δισολίες από τους δασκάλους Adrian Smith/Dave Murray των θεών Iron Maiden (πχ στο Heiress Of The Night) αλλά και doomy σαμπαθικές στιγμές φυσικά. Όταν ακούς μια μπάντα και σου φέρνει στο μυαλό τέτοια σχήματα, σίγουρα κάτι καλό έχει συμβεί εδώ.

Μπορείτε να τους τσεκάρετε εδώ: greybeard.bandcamp.com, facebook.com/Greybeard, youtube.com/Greybeard και εδώ instagram.com/greybeard.metal

Το αρνητικό στην όλη ιστορία, είναι οι συνθέσεις, σαν έμπνευση. Αισθάνομαι ότι κάτι λείπει για να απογειωθεί και αυτό με κρατάει πίσω από το μια καλύτερη βαθμολόγηση. Πολύ καλή παραγωγή επίσης, αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω από ποιον έγινε. Άφησα για το τέλος το εξώφυλλο το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως είναι από τα πιο ωραία που έχω δει φέτος και έχει γίνει σίγουρα φοβερή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, αποδίδοντας επακριβώς τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν!

Όσο για εμένα, μου έχουν δημιουργήσει την διάθεση να τους ξανακούσω και σίγουρα μετά από κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να το προτείνω για ακρόαση.


Track List
1. Vision
2. Unspeakable
3. Craven
4. Truth
5. Solitude
6. Eternal
7. Vengeance
8. Heiress of the Night

 

Βαθμολόγια: 7,8

Γιώργος Jorge Βαλιμίτης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1