listen live button  mytunerlogo3

Boys From Heaven - The Great Discovery | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Boys From Heaven1

 

Αν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω με μια πρόταση τους Boys From Heaven, αυτή θα ήταν: “το πνεύμα της μεγάλης δεκαετίας του '80, είναι ζωντανό μέσα από το «The Great Discovery»!”
Πριν ξεκινήσω να γράφω για να γνωρίσουμε την μπάντα, θα αρχίσω εντελώς ανάποδα, με την παρατήρηση στο εξώφυλλο, το οποίο σε παραπέμπει απευθείας στη δεκαετία του 1980 και αυτό ήταν το πρώτο θετικό δείγμα για το τι θα επακολουθήσει.
Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει και ένα Ep το 2017, το οποίο τους έβαλε στον μουσικό χάρτη το 2017 (το “No Way! But Anyway”) και αποκτώντας σταδιακά συναυλιακή εμπειρία παίζοντας σε venues διαφόρων τύπων και φεστιβάλ, οι Mads Noyé (πλήκτρα), Mads Schaumann (κιθαρα, φωνή), Søren Viig (τύμπανα), Chris Catton (φωνή), Esben Christensen (κιθάρα), Jonas Klintström Larsen (σαξόφωνο) και Andreas Valentin Berg (μπάσο, φωνή), έρχονται από τα παγωμένα μέρη της Δανίας, επαναφέροντας το μελωδικό κλασικό ροκ / AOR από τη δεκαετία του 1980 στο σήμερα, θέτοντας τον πήχη στα ύψη με το καλημέρα σας. Η χρονομηχανή τους, λέγεται Boyd From Heaven.

Γοητευμένοι από τον ήχο συγκροτημάτων όπως οι Toto, οι Journey, the Who, Eagles και άλλων σχημάτων των δεκαετιών 70-80, δημιούργησαν το δικό τους συγκρότημα αφιερωμένο σε αυτή την εποχή. Σκοπός τους να γράφουν, να ηχογραφούν και να εκτελούν επική και μεγαλοπρεπή ροκ μουσική με όπλα τους, τις πλούσιες φωνητικές αρμονίες, το ευρύ πιάνο και synths, τα φλογερά σόλο κιθάρας και ένα πολύ ωραίο άλτο σαξόφωνο. Αλλά η έμπνευση των αγοριών δεν περιορίζεται μόνο στην εποχή των αντηχών και των Ray Ban γυαλιών, αλλά σε όλους τους παράγοντες που έκανα δημοφιλή αυτή την μουσική εκείνη την εποχή. Ιχνηλατούν στον κλασικό ροκ ήχο ο οποίος έχει περάσει στο DNA τους σεπτέτου.

Η μπάντα αποφάσισε να κάνει την παραγωγή στο άλμπουμ οι ίδιοι, με τον τραγουδιστής Chris Catton να ηγείται της διαδικασίας σαν μηχανικός μίξης και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: ένας ήχος με το θράσος ενός δίσκου που γράφτηκε στη δεκαετία του 1980, και την δυναμικότητα ενός λευκώματος που παράχθηκε το 2020. Οι Boys From Heaven το καταφέρνουν αυτό στο απόλυτο όπως επίσης και το να σε μπερδεύουν θετικά για το σε ποια δεκαετία βρίσκεσαι. Ιδιότροπο και πνευματώδες, αλλά τεχνικά εξειδικευμένο ροκ από όλες τις απόψεις παραδίδοντας μαθήματα στα νέα συγκροτήματα που σήμερα έχουν ξεχάσει πως παιζόταν η μουσική τότε και όχι μόνο.

Πραγματικά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό, από όλες τις απόψεις: παραγωγή, ενορχήστρωση, έμπνευση, μουσικότητα, δημιουργικότητα, εξώφυλλο, στίχοι, εύπεπτο, ευκολοάκουστο, ΟΛΑ πραγματικά είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ! Δεν έχω ακούσει ειλικρινά αυτή την μουσική να παίζεται ΕΤΣΙ σήμερα από καμία άλλη μπάντα εγχώρια ή μη. Κερδίζουν τον ακροατή με τις πρώτες νότες που θα ακουστούν. Είναι ένας άρτιος και τέλειος δίσκος σε ανησυχητικό επίπεδο γιατί έχουν καταφέρνουν να έχουν υψηλές προσδοκίες από τον κόσμο με την πρώτη και οι απαιτήσεις ανέβηκαν επικίνδυνα.

Το 2020 και μετά από μια κυρίαρχη παράσταση στο Φεστιβάλ Nordic Noise 2020 - Streaming For Vengeance όπου τράβηξαν τα βλέμματα και κέρδισαν τις εντυπώσεις, οι Boys From Heaven εξασφάλισαν μια δισκογραφική συμφωνία με την Target Records, για την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το "The Great Discovery" κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, σε CD και βινύλιο από την Target Records (Mike Tramp, The Savage Rose) στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Φίλοι αναγνώστες, έχοντας ακούσει πάρα πολύ νέα μουσική, με τα δεδομένα που έχω, μπορώ να πω ότι τους ανήκει η πρωτιά στα καλύτερα άλμπουμ της φετινής χρονιάς με διαφορά από το δεύτερο και χωρίς ανταγωνισμό, χαιρετά από την κορυφή. ΜΗΝ το αφήσετε ΕΚΤΟΣ της δισκογραφικής σας συλλογής, θα χάσετε ότι πιο ωραίο έχει βγάλει η AOR σήμερα!

 

HATS OFF!!!!

 

Boys From Heaven2

 

 


Τα τραγούδια του:

1.The Ascent
2. Green Fields
3. Sunshine Soul
4. Burning Like A Flame
5. A Fool's Hope
6. Keep On Movin’
7. Memory
8. Only Child
9. Convictions
10. Old Days
11. Don't You Cry
12. Worlds Apart
13. Smile

 

 

 

 

Βαθμολογία:10/10

George Jorge Βαλιμίτης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1