listen live button  mytunerlogo3

Harmonize - Warrior In The Night | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

harmonizereview1

 

Οι Harmonize μας έρχονται από την Κύπρο Τα χρονικά τους ξεκινάνε το 2012 από τον Γιώργο Κωνσταντίνου, με τις ρίζες τους αρχικά να είναι στο thrash metal αλλά με την πάροδο των χρόνων πρόσθεσαν κάποια πιο power αλλά και dark στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τον ήχο τους μέχρι και σήμερα.

Το πρώτο τους demo είδε την δημοσιότητα το 2014 με τίτλο «The Astonishing End» με πολύ καλές κριτικές και τίτλους από διάφορα περιοδικά και webzines του χώρου σε Κύπρο αλλά και εξωτερικό. Το γκρουπ, δραστηριοποιήθηκε στην Κύπρο και έκανε αρκετές εμφανίσεις από την περίοδο ίδρυσης τους μέχρι και σήμερα, καθώς μοιράστηκε την σκηνή και με γνωστές μπάντες όπως Bonfire, Wotan, Blaze Bayley (ex-Iron Maiden).

Η παρθενική τους full length δουλειά, κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 2020 και ονομάζεται «Warrior In The Night». Η μπάντα έχει μια αυθεντική θεματολογία καθώς βασίζεται σε μια ιστορία που γράφουν οι Γιώργος Κωνσταντίνου & Νικολίνα Παπάς. Εδώ αναφέρονται σε έναν από τους κύριους χαρακτήρες της ιστορίας αυτής.

To άλμπουμ, αποτελείται από εννέα συνθέσεις οι οποίες διαρκούν σαράντα πέντε λεπτά και τριάντα δεύτερα ακριβώς! . Στις δύο από αυτές, παρουσιάζονται οι Ανδρέας Παράσχος (Blynd) και η Νικολίνα Παπάς η οποία έγραψε και εκτέλεσε την αφήγηση για το τελευταίο κομμάτι (όγδοο) που είναι και το κλείσιμο του άλμπουμ. Ναι σωστά διαβάσατε εννέα συνθέσεις είναι, αλλά μας έρχεται με ένα extra bonus καλούδι, την ακουστική εκτέλεση του «Angel».

Τα artworks του δίσκου έγιναν από τον Γιάννη Νάκο (Remedy Art Design) και τα χρέη της παραγωγής ανελήφθησαν στον Κυριάκο Λορέντζο (Rhythm Power Studio). Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιώργο Κωνσταντίνου στην ρυθμική κιθάρα, Λάμπρο Απουσιάνα στην lead κιθάρα, Σώζο Μιχαήλ στα φωνητικά, Χάρη Περατίκα στα τύμπανα και τον Παναγιώτη Τακκίδη στο μπάσο.

Η παραγωγή είναι κάπως «ωμή», μη καλογυαλισμένη και φαίνεται σαν να έχει γίνει αναλογικά και όχι ψηφιακά. Αυτό αφήνει ένα άκουσμα «παλιακού», κάτι που μου αρέσει επίσης και δυστυχώς δεν το κάνουν πολλοί σήμερα αφού αρέσκονται στα γυαλίσματα χάνοντας την ουσία. Θετικό σημάδι για να ξεκινήσει κανείς την ακρόαση.

Το δεύτερο που μου τράβηξε την προσοχή είναι το rhythm section τυμπάνων και μπάσου πόσο καλά συνοδεύει το ένα το άλλο. Ο ήχος στο μπάσο είναι πολύ ωραίος ενώ τα δε τύμπανα φοβερά, με πολλά progressive περάσματα, σωστά γυρίσματα, χρονικά άρτια και γενικότερα ήταν αυτό που μου εξίταρε το ενδιαφέρον περισσότερο από όλα.

Η lead κιθάρα με χάλασε κάπως ο ήχος της και τα solo που παίζει είναι αυτά που για εμένα χρειάζονται παραπάνω δουλειά ή και αλλαγή καθώς δεν τα βρήκα τόσο ενδιαφέροντα.

Φωνητικά στέκεται σωστά των περιστάσεων ο Μιχαήλ αλλά.. Μου έλειψαν κάποια περάσματα σε ψηλότερες συχνότητες και αυτό είναι το δεύτερο αρνητικό που βρήκα, καθώς παρουσιάζουν ένα project στο ύφος του heavy/power και αυτό από όσο γνωρίζω, είναι και σήμα κατατεθέν αυτού του στυλ μουσικής.

Η ρυθμική κιθάρα , είναι μια χαρά, οπότε δεν έχω κάτι να σχολιάσω εδώ.

Πολύ αξιόλογη προσπάθεια για ντεμπούτο δίσκο και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Αν προσέξουν στις λεπτομέρειες, έχουν όλα τα φόντα να προχωρήσουνε στο ταξίδι αυτό που επέλεξαν. Αποτελεί μια καλή πρόταση για τους ακροατές σχημάτων όπως οι White Wizard, Helloween, Iron Maiden, Judas Priest, Blaze Bayley, HammerFall.
Ο δίσκος είναι διαθέσιμος σε Cd και σε όλα τα κύρια digital platforms.

Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν περισσότερα για αυτούς και να αποκτήσουν το Warrior In The Night μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους www.harmonizeofficial.com.

Τα Τραγούδια του:
01 Warriors In Line (Intro)
02 Never Back Down
03 Warrior In The Night
04 Angel
05 The Astonishing End
06 Tonight
07 Crawling Among Shadows
08 Beyond Darkness (Outro)
09 Angel (Acoustic Version)

 

 

Βαθμολογία: 7,5/10
Γιώργος Jorge Βαλιμίτης

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1