listen live button  mytunerlogo3

Badd Kharma - On Fire | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

baddkharmadiskokritikh1

 

Οι Bad Kharma, είναι ένα νέο σχήμα και όπως σε κάθε καινούρια μπάντα στον χώρο, έτσι και σε αυτούς θα αφιερώσουμε λίγες γραμμές προκειμένου να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή ώστε να γνωρίσουμε το σχήμα και να εξετάσουμε παρακάτω τον δίσκο που στάθηκε η αφορμή να μας απασχολήσουν…

Οι Badd Kharma είναι ένα μελωδικό hard rock συγκρότημα από την Αθήνα (Ελλάδα), το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 από τον Νίκο Συράκο (φωνητικά, Steamroller Assault), τον Γρηγόρη Γιαρέλη (κιθάρα) και τον Γιώργο Παπάζογλου (ντραμς, πρώην King Dragon). Ως τρίο άρχισαν να δουλεύουν τα δικά τους τραγούδια και μετά από ένα χρόνο πρόβας και σύνθεσης υλικού, ο Τάσος Ιωαννίδης (μπάσο, πρώην Phase Reverse), ο Μανώλης Τσίγκος (κιθάρα, Innerwish) και ο Δημήτρης Μαρίνης (πλήκτρα, Airged L’Amh) προστέθηκαν στο σχήμα, ολοκληρώνοντας την σύνθεση των Badd Kharma.

Σαν σεξτέτο, άρχισαν να δουλεύουν σε νέα τραγούδια και να επαναπροσδιορίζουν τα παλαιότερα μέχρι να τους δώσουν την τελική τους μορφή. Το 2017, το συγκρότημα μπήκε στο Orfeas Music Studios (Αθήνα,) με τον Τάσο Ιωαννίδη ως μηχανικό ήχου και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους άλμπουμ, "On Fire" το οποίο θα αναλύσουμε παρακάτω.

Στην ουσία τώρα, που είναι και η παρουσίαση του δίσκου. Όπως ήδη καταλάβατε με τα παραπάνω αλλά και.. με τον τίτλο του κειμένου, το άλμπουμ λέγεται “On Fire” και αποτελείται από δεκατρείς συνθέσεις με την συνολική του διάρκεια να φτάνει στην μία ώρα. Για τους φίλους μας όμως τους Ιάπωνες, η διάρκειά του αυξάνεται κατά δέκα λεπτά αφού προστίθενται δύο επιπλέον συνθέσεις σαν bonus. Έχω αναφέρει μήπως ότι μου την δίνουν τα προνόμια των ιαπώνων και κινέζων;;;

Από τις πρώτες νότες καταλαβαίνει πολύ εύκολα κάποιος ότι είναι ένα δεμένο σχήμα, η παραγωγή έχει διαύγεια και καθαρότητα, όπως και η μίξη και το mastering είναι υψηλού επιπέδου και όλα αυτά είναι πολύ θετικό δείγμα για να ξεκινήσει κανείς την ακρόαση του, έτσι δεν είναι;

Προχωρώντας στα τραγούδια του, το πρώτο που μου έκανε θετικότατη εντύπωση είναι τα φωνητικά. Διάολε είναι έλληνας αυτός πίσω από το μικρόφωνο! Συνεχίζοντας στα μουσικά τμήματα, ο στακάτος ρυθμός, η μελωδικότητα, το groove, είναι τόσο μα τόσο υπέροχα. Όπως και τα τύμπανα, στα οποία μου αρέσουν τα καίρια γυρίσματα και ο τρόπος που εκτελούνται. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γιώργος γουστάρει αυτό που κάνει. Για το μπάσο τι να πω; Τον Τάσο τον έχω δει live πολλές φορές με τα σχήματα που είχε ή έχει και είδα από πρώτο.. μάτι τις δυνατότητες του ζωντανά. Μου άρεσε πάντα το παίξιμο του όπως και η φωνή του όταν τραγουδούσε. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο όμως και από τον Γρηγόρη (επίσης παλιός συνοδοιπόρος του Τάσου) στην κιθάρα που πραγματικά κεντάει ζωντανά και έχει δέσει πολύ ωραία με τον επίσης γνωστό και μη εξαιρετέο Μανώλη Τσίγκο. Καθαρός ήχος, δυνατά riffs, όμορφες δισολίες και εναλλαγές μεταξύ τους ή όταν αφήνουν χώρο για να γίνουν περάσματα από τα αλά Stratovarius πλήκτρα του Δημήτρη.

Σαν σύνολο είναι κάτι παραπάνω από άρτιο θα έλεγα. Πάρα πολύ καλοί και θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά με το καλημέρα σας. Μάγκες, προσέχετε τι κάνετε γιατί με αυτή την δουλειά, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες ανεβαίνουν κατακόρυφα, περισσότερο και από τον δείκτη του Dow Jones (όχι τον σημερινό ντε, σε αυτόν που έκανε τα limit up παλιά αναφέρομαι).
Οι επιρροές τους, είναι προφανείς. Θα συναντήσει κανείς τα ελίτ στοιχεία συγκροτημάτων όπως οι παλιοί κλασικοί Iron Maiden, κλασικοί Judas Priest, Dio, Stratovarius , Deep Pruple, Nightwish, White Wizard, Halford, Raw Silk. Αυτό που επίσης μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι πως ενώ έχουν μια γκάμα από διάφορες μπάντες σαν «μπούσουλα» δεν αντιγράφουν ούτε μιμούνται κανέναν όπως κάνουν άλλοι και άλλοι σήμερα και αυτό είναι υπέρ τους, εντυπωσιακό και πολύ αξιόλογο και δυσκολεύομαι να καταλάβω το πως.. …Θα γίνω γραφικός τώρα το ξέρω, αλλά... …Η μουσική έχει παιχτεί πραγματικά όλη αλλά η μαγκιά στην όλη ιστορία είναι να βγάλεις κάτι δικό σου, το οποίο αναγκαστικά θα έχει στοιχεία άλλων, αλλά θα έχει την δική σου ταυτότητα και δεν θα χαρακτηρίζεται ως απομίμηση ή αντιγραφή του/των τάδε σχήματος/α. Αυτό ακριβώς είναι που το πετυχαίνουν με την πρώτη. Βρήκαν την μαγική συνταγή και καταφέρνουν να ορίσουν τον ήχο τους, την ταυτότητά τους και πριν το καταλάβουμε, αν συνεχίσουν έτσι και αρπάξουν τις ευκαιρίες (γιατί τις προϋποθέσεις τις έχουν ήδη), θα φτάσουν πιο ψηλά από ότι και οι ίδιοι φανταζόντουσαν. Μπορούν άνετα αυτή τη στιγμή να κοιτάξουν κατάματα μπάντες μεγάλου βεληνεκούς!
Εύγε παιδιά, από όλα όσα έχω ακούσει φέτος, είσαστε η πρώτη μπάντα μετά τους Redeye Caravan που μου τραβάει την προσοχή και καταφέρνει να με κάνει οπαδό τους και δεν είμαι εύκολος ακροατής.
Κλείνοντας να αναφέρω ακόμα πως η μίξη και το mastering, έγιναν από τους Christian Schmid και R.D. Liapakis στα Prophecy Studios, (Kempten - Hegge, Γερμανία). Το εξώφυλλο, ο σχέδια και το λογότυπο της μπάντας δημιουργήθηκαν από τον Γιώργο Ζαχαρόγλου. Τα backing vocals έγιναν από την Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, τον Μιχάλη Καρασούλη και τον Μάνο Γαβαλά.

Απαραίτητη προσθήκη για μια δισκοθήκη που του αρέσει ο κλασικός heavy metal ήχος και για να είναι ενημερωμένη αλλά και για να κρατηθεί ζωντανή η μουσική που γουστάρουμε να ακούμε.
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Roar!rock Of Angels Records και είναι διαθέσιμο σε Jewel Case Cd και διπλό έγχρωμο βινύλιο (κόκκινο/ κίτρινο) στην πολύ περιορισμένη έκδοση των 250 κομματιών.

 

 

Τα Τραγούδια Του On Fire

01 Never Surrender
02 Land Of The Free
03 Devil In You
04 Still Our Man
05 Rise Of Fall
06 On The Edge
07 Light In The Dark
08 Break Free
09 Fools Parade
10 Burning Heart
11 Lost In Her Eyes
12 Still Unbroken
13 L.E.A.
14 Living Inside A Dream (Japanese Bonus)
15 I Walk Alone (Japanese Bonus)

 

baddkharmadiskokritikh2

 

 

 

George Jorge Valimitis

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1