listen live button  mytunerlogo3

Sense Of Fear - "As The Ages Passing By" | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

senseoffeardiskokritiki1

 

Οι Sense of Fear είναι μια πολύ παλιά μπάντα που τα χρονικά τους ξεκινάνε το 1998 στην Κοζάνη. Το είδος που υπηρετούν κινείται στο heavy/speed/power metal , θυμίζοντας σε ταχύτητες τους Venom, αλλά και τους πιο πρόσφατους Vicious Rumors, σε ένα κάπως σκοτεινό ύφος ας πούμε.

Έχουν περάσει πολλές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια, κρατώντας παράλληλα τις live δραστηριότητες ενεργές. Ο βασικός τους πυρήνας αποτελείται από τον Μάρκο Κική στα τύμπανα και τους Θέμη Ιακωβίδη/ Ιώαννη Κική στις κιθάρες, ενώ από το 2006 έχουν και σταθερή πλέον τη θέση του μπασίστα στο πρόσωπο του Δημήτρη Γκάτζιαρη. Το πρόβλημα κυρίως ήταν δηλαδή στα φωνητικά και το ποιος θα καθόταν πίσω από το μικρόφωνο για αυτό και ο λόγος που ενώ έχουν υλικό δεν κατάφεραν να ηχογραφήσουν νωρίτερα κάτι.

Το 2013, λύθηκε και αυτό καλύπτοντας την θέση του τραγουδιστή με τον Ηλία Κυτίδη. Έτσι ηχογράφησαν πολύ γρήγορα το πρώτο τους EP και το 2018 υπέγραψαν με την Rocksots Records για τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο που μας απασχολεί εδώ.

«As The Ages Passing By» είναι ο τίτλος του και συνολικά έχει δέκα συνθέσεις με συνολική διάρκεια τα 58 λεπτά. Το άλμπουμ ακούγεται πολύ εύκολα και χωρίς να απαιτούνται πολλές ακροάσεις, καθώς είναι άμεσο. Τα τραγούδια του σφύζουν από μουσική ωριμότητα , πράγμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς «έδεσε» ο βασικός κορμός , αποκτήσανε εμπειρία και δουλέψανε το υλικό τους ακόμα περισσότερο. Μερικές φορές ο χρόνος φέρεται καλά σε κάποιες μπάντες και ας αργήσει να αποδώσει τους καρπούς τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εδώ, αφού ο δίσκος είναι προσεγμένος, καλοδουλεμένος, με πολύ καλή παραγωγή, γυαλισμένη τόσο όσο χρειάζεται ώστε να αναδειχθεί χωρίς να υστερεί κάπου σε αυτόν τον τομέα.

Ακούγοντας τον σαν σύνολο, μπορώ να πω ότι μου άρεσε εξολοκλήρου. Ωραίες δισολίες κατά σημεία, δυνατές ρυθμικές κιθάρες, καθαρά τύμπανα και φωνητικά με στόφα - σε κάτι δηλαδή που οι περισσότερες ελληνικές μπάντες υστερούν, όχι όμως εδώ -. Πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις αντίστοιχες μπάντες της εγχώριας σκηνής αλλά και του εξωτερικού. Με λίγα λόγια επαγγελματική προσπάθεια με ότι συνεπάγεται αυτό. Η μοναδική μου ένσταση βρίσκεται στο ότι ενώ ο δίσκος σαν σύνολο ακούγεται υπέροχος και μπορώ να φανταστώ τα τραγούδια τους να ακούγονται στα κλαμπ, στο αυτοκίνητο, στο ραδιόφωνο, κατάφερα να ξεχωρίσω μόνο το «As The Ages Passing By…Time Still Runs Against Us» σαν αγαπημένο και να φανταστώ να γίνεται χαμός στα live, αυτό που λέμε είναι το «χιτ» του. Σε γενικές γραμμές πάντως, προτιμώ προσωπικά, να τον ακούσω ενιαίο και στο repeat. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού αφήνει το υλικό να αγαπηθεί συνολικά, ίσως κάποιος να μπορέσει να ξεχωρίσει και κάποιο άλλο τραγούδι. Το πρόβλημα (αν μπορεί να θεωρηθεί) ίσως να είναι στις συναυλίες που πιθανώς το κοινό να ζητά να ακούσει ολόκληρο το “As The Ages Passes By”. Αξίζει όπως και να έχει (και με το παραπάνω) σε κάθε περίπτωση να τους στηρίξετε αγοράζοντάς τον!

 

Για όποιον θέλει να πάρει μια ιδέα, παρακάτω μπορεί να μπει και αν παρακολουθήσει τα βίντεο κλιπ τους ή απλά να τα ακούσει :

 

 

 

 

 

 

Track List:
01 Molten Core
02 Slaughter Of Innocence
03 Black Hole
04 Angel Of Steel
05 The Song Of A Nightingale
06 Torture Of Mind
07 Lord Of The World
08 Unbreached Walls
09 Sense Of Fear
10 As The Ages Passing By…Time Still Runs Against Us

 

 

 

 

Γιώργος Jorge Βαλιμίτης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1