listen live button  mytunerlogo3

Validor - In Blood In Battle | Δισκοκριτική

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

validordiskokritiki1

 

Τέσσερα χρόνια μετά την τρίτη τους δουλειά το 2016 (HailToFire) οι underground cult Validor, επιστρέφουν και πάλι στην επικαιρότητα με μία όχι και τόσο εντελώς νέα κυκλοφορία, αλλά για μια περίπου επανακυκλοφορία. Εννοώντας περίπου, αναφέρομαι στο γεγονός ότι ναι μεν αφορά επανακυκλοφορία όπως ταυτόχρονα και επανηχογράφηση του ντεμπούτου τους, “In Blood In Battle”.

Το ύφος τους το γνωρίζουμε έτσι και αλλιώς, καθώς βρίσκονται περίπου δέκα χρόνια τον χώρο, αλλά για όσους δεν τους ξέρουν αρκεί να πούμε ότι κινούνται συνδυάζοντας την δύναμη των Manowar, τις καλπάζουσες κιθάρες των Iced Earth, τις δωρικές μελωδίες των Running Wild και Blind Guardian, την επική αφήγηση των Virgin Steel αλλά και περάσματα από thrash και speedmetal μονοπάτια.

Τι όμως τους οδήγησε στο να ηχογραφήσουν ξανά αυτό τον δίσκο; Η απάντηση βρίσκεται στην ανάγκη να έχουν στο ενεργητικό τους ένα τέτοιο άλμπουμ, με καλύτερη παραγωγή αφού το 2009, είχε γίνει με μικρό προϋπολογισμό και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που σήμερα θα ήθελαν.

Κράτησαν από τα αρχικά mastertapes τα φωνητικά και τα κιθαριστικά solo, με σκοπό να διατηρηθεί η ωμή ενέργεια και έγραψαν ξανά όλα τα μέρη από το rhythmsection (μπάσο και τύμπανα) αλλά και τις ρυθμικές κιθάρες.
Πίσω από την φωνή, τους στίχους και την μουσική θα συναντήσουμε τον Oli “Thunderer” Toutounis, στα τύμπανα και κρουστά τον ApolloGiannoulis, ενώ στο μπάσο, πλήκτρα και στα lead στις κιθάρες τον BobKatsionis. Η ηχογράφηση έλαβε τόπο στο Sound Symmetry Studio (Αθήνα) κατά το διάστημα του Ιανουαρίου-Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους. Ο Katsionis, ανέλαβε επίσης την παραγωγή και την μίξη ενώ το mastering ανήκει στον Νάσο Νομικό (VUProductions). Το artwork στον Κώστα Τσιάκο ενώ το Logo ανήκει στον Thunderer.

Η αρχική κυκλοφορία του το 2011, είχε γίνει από την Eat Metal Records, ενώ η επανακυκλοφορία του είναι διαθέσιμη πια μέσω της Symmetric Records.

Επί της ουσίας τώρα, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανης. Αρκεί να ακούσετε τον δίσκο ή κάποια αποσπάσματα του αν θέλετε, από την αρχική του κυκλοφορία εδώ:

 

 

και να συγκρίνετε και μόνοι σας με αυτό το κομμάτι από την νέα ηχογράφηση (που είναι και το single του δίσκου):

 

 

Ακούγοντας τα, μπορεί κανείς να παρατηρήσει το τι άλλαξε. Ας σταθούμε λίγο στο ότι είναι φοβερός δίσκος για το είδος του και αξίζει να τον ακούσει κανείς αλλά και να τον τοποθετήσει δίπλα σε δουλείες συγκροτημάτων όπως τα παραπάνω που ανέφερα. Αυτό που ίσως επιχειρούν με αυτή τη προσπάθεια είναι να φύγουν από τοv underground ήχο και να «εκμοντερνιστούνε» στο δυνατότερο σημείο που επιτρέπεται. Το ζητούμενο είναι το εξής για εμένα: έχεις δύο δίσκους με διαφορετική παραγωγή και μίξη. Με κοινά στοιχεία και διαφορετικά την ίδια στιγμή. Είσαι οπαδός του underground ή του πιο mainstream ήχου; Ποια από τις δύο δουλειές θα προτιμήσεις; Αυτό φυσικά είναι κάτι υποκειμενικό και προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός. Όπως και να έχει η τελικά επιλογή ανήκει καθαρά στον ακροατή.

Κλείνοντας, να σημειωθεί για όσους ενδιαφέρονται όπως αναφέρεται ρητά στο δελτίο τύπου ότι «δεν θα είναι διαθέσιμο μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας streaming (όπως Spotify ή iTunes κλπ.) και μπορεί μόνο να γίνει παραγγελία σε ψηφιακή μορφή απευθείας από την ιστοσελίδα του Bandcamp της Symmetric Records ή σε φυσική μορφή Deluxe Digipak CD με 8-σέλιδο booklet εδώ: https://validor.bandcamp.com/».

Ωστόσο, μείνετε συντονισμένοι καθώς δεν θα σταθούν σε αυτό μόνο, αφού ετοιμάζονται ήδη για την τέταρτη τους δουλειά, την οποία και αυτή τη στιγμή ηχογραφούν.

 

Για την παρουσίαση να αναφέρουμε ξανά τα κομμάτια του δίσκου:

1. The Riddle Of Steel
2. Sword Of Vengeance
3. The Last Emperor
4. Stealer Of Souls
5. Through The Storm
6. The Dark Tower
7. Stormbringer
8. Wrath Of Steel
9. In Blood In Battle

 

 

Γιώργος Jorge Βαλιμίτης

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1