listen live button ENED LIVE24 LOGO 300x150  radiogarden1 

Enslaved & Lucifer’s Child Live @ Fuzz Club - Review (10/05)

Enslaved Lucifers Child1

 

Από νωρίς βρέθηκε ο «Black Velvet Radio» στον συναυλιακό χώρο του «Fuzz Club», ένα πολύ προσεγμένο χώρο και ιδανικό για συναυλίες του βεληνεκούς των Νορβηγών «Enslaved». Από την αρχή ο κόσμος δεν ήταν λίγος και με μηδαμινές καθυστερήσεις το support συγκρότημα, οι «Lucifer’s Child» κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση επί σκηνής στην Αθήνα.

 

 

Lucifer’s Child

Μόνο με λίγα λεπτά καθυστέρησης, σε σχέση με το πρόγραμμα βγαίνουν στην σκηνή. Χωρίς συστάσεις και πολλές κουβέντες αρχίζουν κατευθείαν με την παράθεση τους δικού τους μείγματος Blackened Death Metal (σε σημεία ίσως και norsecore θα μπορούσε να πει κάποιος) με έντονα μελωδικά στίγματα.

 

Enslaved Lucifers Child2

 

Αν και ήξερα περίπου τι να περιμένω πάνω στην σκηνή ήταν αρκετά εντυπωσιακοί και σίγουρα καλοστημένοι με επαγγελματική νοοτροπία, χωρίς βέβαια να γίνονται ψυχροί «επαγγελματίες». Δεν χρειάστηκε πολύ για να ζεσταθεί ο κόσμος καθώς γρήγορα απέδωσαν στην μουσική με τον γνωστό τους τρόπο. Το set list τους που αποτελείτο από 7 τραγούδια ήταν ότι έπρεπε για να ετοιμάσει τον κόσμο για το τι θα ακολουθούσε και μετά τα ευχαριστήρια της μπάντας και την δυνατή τους εμφάνιση κατέβηκαν από την σκηνή για να δώσουν την σκυτάλη στους «Enslaved».

Το setlist των «Lucifer’s Child» ξεκίνησε με τα Haraya, Fall Of The Rebel Angels, Through Fire We Burn, συνέχισαν με το He Who Punishes And Slays, El Dragon & The Order για να κλείσουν την εμφάνιση τους με το Viva Morte.

 

Enslaved Lucifers Child3

 

 

Enslaved

Μετά από ένα τέταρτο της ώρας περίπου, τα πάντα είναι έτοιμα, ο χώρος γεμάτος και το κοινό ολοζώντανο, προσμένοντας την επικείμενη εμφάνιση των Νορβηγών, οι οποίοι 28 χρόνια μετά την αφετηρία της μουσικής τους καριέρας βρίσκονται στην χώρα μας για πρώτη φορά.

 

Enslaved Lucifers Child4

 

Ξεκινούν με μία μικρή εισαγωγή, συνοδευτική στο Ethica Odini («Axioma Ethica Odini») ως εναρκτήριο τραγούδι. Ήδη παρατηρείται ζωντάνια, χαρά και αυξάνεται η δυναμική του κοινού, οφειλόμενη στην δύναμη που έφεραν οι Enslaved μαζί τους. Πριν καλά καλά αντιληφθεί κανείς ότι το πρώτο τραγούδι τελείωσε ξεκινάει αμέσως το Roots Of The Mountain («RIITIIR») με το κοινό στο ρεφρέν να ακούγεται τόσο δυνατά όσο κι’ η μπάντα.
Η πρώτη παύση από τον άκρως μελωδικό και progressive ήχο των «Enslaved» φτάνει με την μορφή μιας πρώτης επαφής με το κοινό. Αμέσως μετά Ruun («Ruun») και πάλι το κοινό κάνει τον δικό του χαμό. Ακολουθεί το Ground («Vetrebrae») και με αυτή την επιλογή θεμελιώνεται στο live η ποικιλομορφία του ήχου και η δημιουργικότητα της μπάντας. Ύστερα ακολουθούν σε συνεχόμενη τριάδα τα Frost, Loke , Fenris & Isoders Dronning από τα παλαιότερα χρόνια της μπάντας, με το κοινό ν’ ακολουθεί τον ρυθμό της μπάντας. Συνέχισαν με το As Fire Swept Clean The Earth («Below The Lights») και εδώ συνέχισαν να αντλούν περιεχόμενο από το ίδιο δίσκο επιλέγοντας το Havenless, ένα κομμάτι δίχως μπάσο και με έντονη φωνητική παρουσία από τους Ivar & Grutle σε ένα πιο Progressive Folk τραγούδι. Η συνέχεια μας πήγε στον τελευταίο δίσκο τους, με τίτλο «E». Δύο κομμάτια παρουσίασαν από αυτόν τον δίσκο, το Storm Son και το εκπληκτικό Sacred Horse. Μετά από ένα πολύ ωραίο Drum Solo και την πολύ εύθυμη παρουσίαση της μπάντας (με πετυχημένα αστεία επιτέλους από μια μπάντα, έτσι για αλλαγή….),

 

Enslaved - Presentation & ISA

 

το κλείσιμο της εμφάνισης τους έρχεται με την μορφή των ISA («ISA») και Allfadr Odin («Yggdrasill»).

 

Enslaved Lucifers Child5

 

Enslaved Lucifers Child6

 

Μετά από δύο γεμάτες ώρες δυστυχώς το τέλος έφτασε. Υπήρξε σίγουρα μια καταπληκτική εμφάνιση και σημείο αναφοράς για την «μεταλλική» συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας, με μόνο παράπονο την έλλειψη έστω και μιας επιλογής από το «Monumension».

 

Enslaved Lucifers Child7

 

Μπορούμε να πούμε τελικά, ότι η εμφάνιση των «Enslaved» στην Ελλάδα ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, κάτι που φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου αλλά και από την πλευρά της μπάντας, με τους «Lucifer's Child» να κάνουν την καλύτερη αρχή.

 

Ανταπόκριση: Έκτορας Μπούρδος
Φωτογραφίες: Έκτορας Μπούρδος

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 livechat112211  mixcloud111

 

coolstreaminglogo15

 

Internet radio

 

liveradio logo high resolution

 

online radio box3