listen live button    

Ladies of Metal Festival vol. 2 @ HolyWood Stage (30/03) - Review

ladiesomf1

 

Ανταπόκριση: Ανδρέας Ζέης, Chris Mouskos
Γράφει ο Ανδρέας Ζέης

 

Το περασμένο Σάββατο βρεθήκαμε στο Holywood live stage για παρακολουθήσουμε το 2ο Ladies of Metal Fest, μία διοργάνωση που φαίνεται πως φιλοδοξεί να έχει συνέχεια και να μεγαλώσει σε απήχηση με το line up να απαρτίζεται από μπάντες ήδη γνωστές, μπάντες νεότερες με πολύ καλό υλικό και μία μπάντα από την γειτονική Ιταλία να ανοίγει το festival η βραδιά θα ήταν το λιγότερο ενδιαφέρουσα.

 

Τους Meden Agan και τους Dimlight τους γνώριζα ήδη, έμπειροι gigers με πολλά live στο ενεργητικό τους (και όχι μόνο με αυτά τα σχήματα οι περισσότεροι)και δισκογραφία. Το ενδιαφέρον φυσικά επικεντρώνεται στις νέες frontwoman και στις νέες δουλειές των μπαντών. Οι Project Renegade και οι Disillusive Play μου ήταν άγνωστοι αλλά είχα μάθει και ακούσει την δουλειά τους από όταν η Mora των Dimlight, η Μαριάννα των Project Renegade και η Αντιγόνη των Disillusive Play είχαν φιλοξενηθεί στο studio του Black Velvet Radio σε μία εκπομπή ειδικά για το Ladies of Metal, έχοντας ήδη μία πρώτη καλή εντύπωση για τις μπάντες αυτές περίμενα να τις δω και live.


Μπαίνοντας στον χώρο του Holywood το μάτι μου έπεσε σε έναν πολύ οργανωμένο πάγκο merch (τον οποίο επισκέφθηκα αργότερα) με μπόλικο υλικό από όλες σχεδόν τις μπάντες.

 

ladiesomf2

 

Την βραδιά άνοιξαν οι Ιταλοί Reasons Behind οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους ένα full length album με τίτλο "The Alpha Memory" και ένα ΕΡ με τίτλο "Ouverture".
Με την frontwoman Ely σε πολύ καλή διάθεση οι Reasons Behind με τα προηχογραφημένα samples τους, τις new metal καταβολές τους και μία πολύ καλή σκηνική παρουσία κατάφεραν να ζεστάνουν και με το παραπάνω ένα κοινό με το οποίο βρέθηκαν πρώτη φορά.

 

1.Intro
2.Fireflies in the wind
3.A Hidden Thread
4.Beyong The Black
5.Abraham’s daughter (Arcade fire cover)
6.Shades of Neon
7.Living A lie
8.Binary Stars

ladiesomf3

 

Σειρά έχουν οι Disillusive Play, έχουν αρκετά live και ένα album στο ενεργητικό τους με τίτλο "Open Arms". Δεμένο σχήμα με πολύ δυνατές hard rock, AOR και αρκετές heavy επιρροές στα πολύ καλά τους και την Αντιγόνη μπροστά με δυνατή και καθαρή φωνή να δίνει τον καλύτερο της εαυτό και παρά τα μικροτεχνικά θέματα που προέκυψαν ανά φάσεις κάνουν μία εξαιρετική εμφάνιση αφήνοντας μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων και μπόλικη ενέργεια πίσω τους!

 

1.White Dove
2.Alpha
3.In the blink of a life
4.Stealing you away
5.Open arms
6.Her lovely mind
7.Watered soil

 

 

Η βραδιά προχωράει και ο κόσμος αρχίζει να γεμίζει το Holywood (παιδιά το ξέρω ότι ψάχνετε καλή θέση αλλά μην σπρώχνετε τον τύπο με τον νάρθηκα, not cool!) οι μπάντες εναλλάσσονται πολύ γρήγορα στην σκηνή και πέραν της πολύ θετικής εντύπωσης που μου κάνει αυτό, κρατάει την ενέργεια του κοινού ψηλά.

 

ladiesomf4

 

Σειρά των Project Renegade, έχοντας μόνο ένα ΕΡ στο ενεργητικό τους με τίτλο "Cerebra" έχουν ήδη αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό και υποστηρίζουν πολύ καλά αυτό που κάνουν. Αlternative Metal με πολύ ωραίες επιρροές από όλο το φάσμα, εξαιρετικά δυναμική σκηνική παρουσία και προσεγμένη.
Με την σκηνή να είναι κυριολεκτικά παραδομένη στην Μαριάννα, την frontwoman των Project Renegade η οποία φώναζε και παρακινούσε το κοινό ανάμεσα και κατά την διάρκεια των τραγουδιών και με όλη την μπάντα να δίνει τον ίδιο ρυθμό και ενέργεια είχαν κατ' εμέ την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του φεστιβάλ.
Με το μικρότερο set της βραδιάς μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και έστρωσαν τον δρόμο πολύ όμορφα για τις επόμενες μπάντες.

 

1.Liber8
2.Pressure
3.Natural born killer
4.On of the crowd
5.New joker

 

ladiesomf5

 

Οι Dimlight νομίζω δεν χρειάζονται πλέον συστάσεις.Τέσσερα album και live εμφανίσεις με μπάντες όπως Arch Enemy, Lacuna Coil, Epica,Rotting Christ, The Haunted, Delain, Xandria,Sirenia και Annihilator είναι αρκετά για να τους έχει ξεχωρίσει κάποιος ανάμεσα στις Ελληνικές μπάντες. Έχοντας μυηθεί στο σύμπαν του φανταστικού χρόνια πριν, το “Kingdom of Horrors” με βάζει σε ένα mood "Ravenloft" και ξέροντας τι θα ακούσω περίμενα απλώς να το δω live, η Mora παίρνει την θέση της στην σκηνή, ξεσηκώνει το κοινό και δίνει μία πολύ καλή πρώτη εντύπωση σε όποιους δεν την έχουν ξαναδεί live με τους Dimlight (κι εμένα μαζί).

 

1.Red king
2.Invoking the hunter
3.Beryl eyes
4.Shattered Idols
5.Torrents Of Blood
6.Beyond the Gates of Horror
7.Clash of Immortals
8.Lapis Animae
9.We the Bones

 

ladiesomf6

 

Οι Meden Agan κλείνουν το 2ο Ladies of Metal Fest, με 3 album στο ενεργητικό τους και live με μπάντες όπως Epica, Tarja και Within Τemptation έρχονται και αυτοί με νέο δίσκο στο οπλοστάσιο τους, το "Catharsis" και την Δήμητρα Παναρίτη. Mε πολύ δυναμική σκηνική παρουσία και την Δήμητρα Παναρίτη σε πολύ καλή βραδιά έπαιξαν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους και ξεσήκωσαν τον κόσμο οπού είχε πλέον γεμίσει το Holywοod.

 

1.Catharsis (Intro)
2.The Purge
3.Cleanse Their sins
4.Whispers in the dark
5.Shrine of wisdom
6.No escape
7.Maniac (cover)
8.Everlasting Pain
9.Portal of fear
10.Nemesis
12.Divine Wrath
13.Lustful desires
14.Weaver of destiny

 

Η βραδιά έκλεισε με όλες τις κοπέλες επί σκηνής να τραγουδούν το "Ejoy the Silence" των Depeche Mode.

 

 

Διοργάνωση απο την Angels PR Music Promotion

Facebook Page: Angels PR Music Promotion

 

 

 

Black Velvet Radio

Pin It

interviewsbannerok1

agendabannerok1

newartistsbannerok1

newsbannerok1 

 

noizyb2k20

FACEBOOK LOGO TWITTER LOGO INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 livechat112211  mixcloud111


ENED LIVE24 LOGO 300x150

Internet radio

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1