listen live button  mytunerlogo3

Gra / Order of The Ebon Hand / Nihilism @ Temple Athens (21.03.2019) - Review

gra1

 

Γράφει ο Έκτορας Μπούρδος.

 

Ο Black Velvet Radio βρισκόταν από την αρχή στον καλοδεχούμενο χώρο του Temple Athens και ανέμενε την εμφάνιση και των τριών συγκροτημάτων επί σκηνής , τους Nihilism, τους Order Of The Ebon Hand και βέβαια τους GRA.
Στην αρχή δεν βρισκόταν πολύς κόσμος στον χώρο της συναυλίας, ενώ υπήρχε ένα πλούσιο merchandise table για τυχών ενδιαφερόμενους. Σιγά σιγά περισσότερος κόσμος ερχόταν και το κλίμα έπαιρνε μορφή για την επικείμενη εμφάνιση των Nihilism.

 

NIHILISM

 

gra2


Οι Nihilism παίζουν Atmospheric/Melodic Black Metal και βγαίνουν στην σκηνή έτοιμη να μας παρουσιάσουν τον εξαιρετικό δίσκο τους «Obscurite Noir», την πρώτη τους δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε την 01/01/2019. Άξιο αναφοράς είναι η ανακοίνωση που έγινε από την ίδια την μπάντα ότι θα απουσιάζει ένα μέλος της μπάντας από την εμφάνιση τους για προσωπικό λόγο. Πίσω όμως στην εμφάνιση τους. Στην σκηνή στέκονταν πολύ καλά και δεν υπήρξαν τεχνικά προβλήματα ούτε από τον χώρο ούτε όμως και από την ίδια την μπάντα. Πέρα από την σκηνική τους παρουσίαση το κοινό δυστυχώς δεν ήταν αρκετό αλλά ούτε ιδιαίτερα θερμό. Παρά το γεγονός αυτό , οι Nihilism δεν σταμάτησαν ούτε δεύτερο και κράτησαν την υψηλή και εντυπωσιακή στάση τους καθώς και το “Black Metal” ύφος με το να μην επισκιάσουν την εμφάνιση τους με διάλογο αλλά επέλεξαν να ενισχύσουν την θέση τους καθαρά με αυτά που δημιούργησαν μέσα από την ίδια τους την μουσική.

 

gra3


Οι Nihilism προτιμούν ν’ αφήνουν την μουσική τους να «μιλάει» γι’ αυτούς και δεν επικεντρώνονται σε προσωπική δημοσιοποίηση, ως εκ τούτου δεν αναφέρονται τα ονόματα των μελών τους στην σελίδα τους, πέρα των ακόλουθων αρχικών: C.B., D.P., G.M. & P.S. ……..

 


ORDER OF THE EBON HAND

 

gra4


Οι Order Of The Ebon Hand , σχηματίστηκαν το 1994 παίζουν Archetype Black Metal και μετά από ένα χρονικό διάστημα παύσης λειτουργίας 3 ετών (1998-2001), είναι και πάλι ενεργοί, έχοντας στον δισκογραφικό τους κατάλογο δύο full length albums [The Mystic Path Of The Netherworld (1997) & XV:The Devil (2005)].
Δεν υπήρξε καθόλου καθυστέρηση και σχεδόν αμέσως μετά τους «Nihilism» στην σκηνή βρίσκονται οι «Order Of The Ebon Hand».
Με εναρκτήριο τραγούδι το «Behold The Sign Of A New Era» μας βάζουν άμεσα στην ατμόσφαιρα τους, με μία εντυπωσιακότατη σκηνική παρουσία αντάξια του ονόματος τους. Το κοινό πληθαίνει και θερμαίνεται με το «Alloces», «Αίαντας» κλπ. Με αμεσότερη ανταπόκριση από το κοινό συνεχίζουν να παρουσιάζουν ένα πλούσιο setlist, κλείνοντας με το «The Skull (The Mystic Path Of The Netherworld)». Κανένα τεχνικό πρόβλημα άλλη μια φορά και κλείνοντας άφησαν παραπάνω από απλά θετικές εντυπώσεις.

 

Οι Order Of The Ebon Hand αποτελούνται από τους:
Merkaal - Vocals
Phlaigon - Guitar
Kalma - Keys
Baron Bonisagus - Bass
Deimos – Drums

 

 gra5

 

 


GRA

 

gra6

 

Οι GRA σχηματίστηκαν το 2010 στην Σουηδία και γρήγορα κέρδισαν την θέση τους στον χώρο του Underground Black Metal. Στο Temple Athens εμφανίστηκαν αυτή την φορά επ’ ευκαιρίας της κυκλοφορίας του τρίτου τους δίσκου «Väsen».
Εμφανίστηκαν με ελάχιστη και φυσιολογική καθυστέρηση στην σκηνή του club μέχρι να στήσουν τα σύνεργα της τελετής τους και να μας εισάγουν στην δικιά τους ψυχρή και μαύρη ατμόσφαιρα. Ξεκίνησαν με το «Necrology Of The Witch» από το ομώνυμο EP, έπιασαν αμέσως υψηλά επίπεδα ενέργειας και μαζί με την επιβλητική τους εμφάνιση, μας μεταφέρουν στο «He Who Comes» από την δεύτερη τους κυκλοφορία και λίγο αργότερα το «Krig» από την τελευταία τους δουλειά. Γενικότερα το setlist ήταν σίγουρα πλούσιο, γεμάτο, ποικίλο και ικανοποιητικό.
Βέβαια παρουσιάστηκαν κάποια θέματα κατά την διάρκεια της συναυλίας, ξεκινώντας με το πιο έντονο, δυστυχώς την σχετικά παθητική στάση του κοινού, κάτι το οποίο ήταν κρίμα και άδικο, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την στάση της μπάντας επί σκηνής. Δεύτερον, αν και αδιαμφισβήτητα οι Gra έδωσαν μία πολύ καλή εμφάνιση, ίσως να ήθελαν λίγο περισσότερη προθέρμανση. Μολοταύτα το μεγαλύτερο πρόβλημα την νύχτα αυτή, ήταν κάποια τεχνικά προβλήματα που συνάντησαν οι headliners κατά την διάρκεια της συναυλίας τα όποια εν μέρει έσωσε η πολύ ομιλητική και φιλική στάση του frontman, Heljarmadr (guitar/vocals).

 

Οι Gra αποτελούνται από τους:
Verdiger – Bass
Dimman – Drums
Heljarmadr – Guitars/Vocals
Maugrim - Guitars

 


gra7
Πέρα από τα λίγα αυτά προβλήματα και οι τρείς μπάντες έπαιξαν πολύ καλά και μας έδωσαν πολλές καλές στιγμές και μας άφησαν με ωραίες αναμνήσεις.

 

 

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1