listen live button  mytunerlogo3

Οι Απροσάρμοστοι live για τον Παύλο Σιδηρόπουλο - Review

aprosarmostoilivereview

Γράφει ο Ανδρέας Ζέης

 

8 Δεκέμβρη γύρω στις 10 το βράδυ, βρισκόμαστε στημένοι στην ουρά έξω από το ΚΥΤΤΑΡΟ η οποία φτάνει σχεδόν έως την Αχαρνών.

Μέσα η "συμμορία" ετοιμάζεται. Είναι ο 28ος Δεκέμβρης χωρίς τον Παύλο, ο 28ος Δεκέμβρης που γιορτάζεται η μνήμη και η παρακαταθήκη του Πρίγκηπα.

 

Οι Απροσάρμοστοι, η μπάντα του από το '79 μέχρι το τέλος, έχουν στο οπλοστάσιο τους το Ελληνόφωνο Ροκ σε όλο του το μεγαλείο και ένα κοινό τόσο θερμό και διαφορετικό, ένα κοινό που απαρτίζεται από πολλές γενιές rockers, από αυτούς που ήταν παιδιά και έβλεπαν τον Παύλο, από παιδιά που δεν τον έχουν δει ποτέ και παιδιά σαν εμάς που δεν πρόλαβαν να τον δουν.

 

Την βραδιά άνοιξαν οι Dirty Fuse, ένα surf instrumental σχήμα με πολύ ωραίες επιρροές από garage και punk, οι οποίοι έφτιαξαν ατμόσφαιρα για τη συνέχεια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ειλικρινά, η ενέργεια της βραδιάς δε μου αφησε περιθώρια να μπορώ να θυμηθώ με πιο τραγούδι άνοιξε ή έκλεισε η συναυλία (η οποία διήρκεσε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες) θυμάμαι στιγμές, θυμάμαι φωνές, θυμάμαι τα πάντα αλλά όχι με σειρά.

 

Οι Απροσάρμοστοι, (Οδυσσέας Γαλανάκης – Κιθάρα, Αλέκος Αράπης – Μπάσο και Κυριάκος Δαρίβας – Τύμπανα) εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως μετά το opening act και έχοντας μια απερίγραπτη ενέργεια, μας έβαλαν αμέσως στο θέμα. Με τις πρώτες νότες, το φαινομενικά ανομοιόμορφο κοινό του ΚΥΤΑΡΡΟ που έβλεπες στην ουρά και πριν ξεκινήσει η συναυλία, έγινε ένα.

 

Μετά από κάμποσα κομμάτια και αφού είχαμε ζεσταθεί για τα καλά ο πρώτος καλεσμένος της βραδιάς πήρε την θέση του στη σκηνή και στο σχήμα προστέθηκε ακόμα μια κιθάρα.

 

Ο Γιώργος Δημητριάδης, ο οποίος συμμετείχε στην μπάντα το 1991 μετά τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου χοροπηδάει επί σκηνής, προκαλεί το κοινό και καταφέρνει να τους ξεσηκώσει ακόμα περισσότερο, μετά από 6 ή 7 κομμάτια κατεβαίνει.

 

Ο κόσμος φωνάζει τίτλους, ζητάει κομμάτια ο Οδυσσέας Γαλανάκης λέει στο μικρόφωνο, "εσείς φωνάζετε κι άλλο κι εμείς θα παίζουμε μέχρι να πούμε τέλος,δεν έχει άλλο" κι έτσι κι έγινε οι Απροσάρμοστοι έπαιξαν τα πάντα, προβαρισμένα, απροβάριστα, ό,τι είχαν και δεν είχαν.

 

Πολύ δυνατή στιγμή της βραδιάς, η εμφανής συγκίνηση στα μάτια του Γαλανάκη όταν παίζει τα μπλουζ του πρίγκηπα και δεν υπάρχει ψυχή που να μην τραγουδάει από κάτω.

 

Η ώρα κυλάει και παρουσιάζεται ο δεύτερος καλεσμένος, ο Σταμάτης Μορφονιός, για εμένα (αλλά και για όλους τους παρευρισκόμενους όπως αποδείχτηκε),η αποκάλυψη της βραδιάς . Ο Σιδηρόπουλος ρουφάει στην δίνη του τους περισσότερους που τον τραγουδάνε, όποιος κι αν είσαι, γίνεσαι αυτός που τραγουδάει τον Πρίγκηπα, ένα ηχείο.

 

Ο Μορφονιός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μπαίνει στο πρώτο κομμάτι κι αμέσως καταλαβαίνεις ότι "κάτι τρέχει μ' αυτόν τον τύπο" δεν προσπαθεί να αποδώσει το νόημα ή την ερμηνεία ούτε να ξεσηκώσει, στέκεται ακίνητος με κλειστά τα μάτια και τραγουδάει. "Η Ώρα Του Stuff" (το οποίο δεν είχει ξαναπαιχτεί ζωντανά) είναι η καθοριστική στιγμή της βραδιάς. Αποχωρεί καταχειροκροτούμενος, έχοντας πει 4 τραγούδια και έχοντας αφήσει όλους εμάς, υπνωτισμένους.

 

Ο κόσμος συνεχίζει να ζητάει και οι απροσάρμοστοι παίζουν αδιάκοπα, η βραδιά για τον Παύλο φτάνει κοντά στο τέλος της και στην σκηνή ανεβαίνει και πάλι ο Γιώργος Δημητριάδης για να κλείσουν όλοι μαζί. Και όπως το είπαν έτσι έγινε, έπαιξαν τα πάντα, δεν άφησαν τίποτα σε μία βραδιά που τα είχε όλα.

 

Για τον Παύλο Σιδηρόπουλο (27 Ιουλίου 1948 – 6 Δεκεμβρίου 1990)

aprosarmostoilivereview2

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1