listen live button  mytunerlogo3

Velvet Rules XII: Not - A global killer

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

godsmack sully erna performing live1

 

Διαβάζω διάφορα. Κάθε μέρα. Όπως και σεις. Με κάποια από τα δημοσιεύματα συμφωνώ, με κάποια διαφωνώ, με κάποια ενθουσιάζομαι και με άλλα πάλι… θυμώνω. Όπως και σεις. Ιδίως με την πανδημία, που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό και δίπλα του πεθαίνουν άνθρωποι. Και ο καθένας συνεχίζει με το μακρύ και κοντό του. Και γνωρίζει πολύ καλά πως γύρω του πεθαίνουν άνθρωποι.

Πολύ πρόσφατα, ο μπροστάρης των Godsmack, Sully Erna, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε podcast στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε στο πάντα υπέρ-φλέγον θέμα του κορωνοϊού και δήλωσε πως ο covid-19 ΔΕΝ είναι παγκόσμιος φονιάς. Δήλωσε πως έχουν μεγεθυνθεί πράγματα και καταστάσεις και πως δεν γίνεται να πεθαίνει κάποιος από καρδιά ή από πνευμονία «και να γράφουν ότι πέθανε από τον ιό».

Πολύ άνετα θα μπορούσε κάποιος από μας να βγει και να κράξει, όπως πολύ άνετα θα μπορούσε να σκεφτεί «Ρε συ… Ρε μπας και…». Αγαπητέ κύριε Erna, αγαπητέ Sully, δυστυχώς με την μπάντα σου δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και δεν με τιμά καθόλου αυτό. Ξέρω μόλις δυόμισι πράγματα για σας και αυτό είναι κάτι που με ωθεί να κάτσω να διαβάσω για το σχήμα και να μάθω μερικά πράγματα περισσότερα. Για τις απόψεις σας θα μπορούσα να σας πω διάφορα για την προσωπικότητά σας, τον χαρακτήρα σας και τον τρόπο σκέψης σας. Αλλά πάλι… δεν σας ξέρω. Δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είστε. Όπως δεν ξέρετε και σεις τι φρούτο είμαι εγώ. Και δεν θα μάθετε ποτέ. Γιατί δεν γνωρίζετε καν ότι υπάρχω.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να απαριθμήσω μια-δυο ιστορίες. Η πρώτη αφορά έναν αγαπητότατο και αξιολογότατο άνθρωπο, ο οποίος ευτύχησε να ηγηθεί του κλάδου του, να στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και – δυστυχώς – να προσβληθεί από τον ιό λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα. Ήταν υγιέστατος, πρόσεχε πολύ τη διατροφή του και περπατούσε καθημερινά πάνω από δύο χιλιόμετρα. Πλην όμως… Δεν άντεξε και περίπου δύο μήνες μετά έφυγε από τη ζωή, αφού ο ιός του κατέστρεψε τους πνεύμονες και στη συνέχεια διάφορα ζωτικά όργανά του. Η δεύτερη έχει να κάνει με το σύζυγο συνεργάτιδάς μου, που στα εξήντα του προσβλήθηκε και έφυγε τέσσερις μέρες μετά. Η τρίτη ιστορία αφορά φίλο, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί και ο οποίος χτυπήθηκε από τον ιό και νοσηλευόταν για ένα μήνα. Ανάρρωσε, αλλά ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεν ξέρω την τύφλα μου από ιατρικά. Δεν θέλω ούτε γράμμα να στέλνω σε νοσοκομεία. Απλά δεν μπορώ, γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε και τόσο τέλεια μηχανήματα. Επειδή όμως υπάρχουν και εκείνοι που ξέρουν πέντε δράμια γύρω από αυτά τα ζητήματα. Σε αντίθεση με τους τυπάδες και τις τύπισσες πίσω από την τηλεφωνική γραμμή, που υποτίθεται υπάρχει για να βοηθά, αλλά μάλλον το αντίθετο κάνει. Και εκείνοι που ξέρουν, όπως και η άτυχη συνεργάτιδά μου, μου είπαν για το οξυγόνο στο αίμα, για το πρέπον ποσοστό και για το πότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να φύγουμε σφαίρα για το νοσοκομείο, γιατί κάτι δεν πάει καλά. Γιατί ο ιός εκεί βαράει αλύπητα. Και ύπουλα. Και ξαφνικά κόσμος βρίσκεται στις ΜΕΘ, προκαλώντας απορία στους γύρω του. «Μα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα». Σύμφωνοι. Ο ιός όμως ξεσπά στους πνεύμονες. Και ένας τρόπος να μάθεις τι παίζει από νωρίς είναι το οξύμετρο και η σωστή ανάγνωσή του.

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Ο κύριος Erna δεν μου είναι συμπαθής, ούτε αντιπαθής. Δεν μου λείπουν οι Godsmack, δεν έχω θέμα να τους δω ποτέ LiVE και φαντάζομαι πως πολλοί οπαδοί τους γουστάρουν αυτές τις λέξεις, αφού τους δίνω πιο πολύ χώρο, ώστε να τους αγαπήσουν περισσότερο. Απλά, επειδή ο κύριος Erna έχει βήμα λόγω του ότι είναι διάσημος, θα ήταν καλό να ακουστεί και μια γνώμη από κάποιον που είναι εντελώς άσημος. Καλώς σας βρήκα ξανά και συγχωρείστε μου αυτή την «διαφορετική» εισαγωγή. Το επόμενο Velvet Rules θα είναι αμιγώς μουσικό. Όπως πρέπει φυσικά.

 

 

Κώστας Κούλης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1