listen live button  mytunerlogo3

Velvet Rules VIII | Daryl Stuermer: Κάτι υπέροχο συνέβη στο δρόμο για τον παράδεισο.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Daryl Stuermer 1

 

Ο Phil Collins μπορεί να είναι υπερήφανος για πολλά πράγματα στην καριέρα του. Είναι ένας από τους τρεις μουσικούς που έχει πουλήσει πάνω από εκατό εκατομμύρια δίσκους και σόλο και με συγκρότημα. Έχει συνθέσει άπειρα καταπληκτικά τραγούδια, έχει πάρει ακόμα και Όσκαρ και μπορεί με την ευχή μας να μας πιπιλάει το μυαλό ότι έχει καταφέρει να αποδώσει τραγούδι του LiVE πολύ καλύτερα από τη στούντιο έκδοσή του.

Το “Something Happened On The Way To Heaven”, το κομμάτι με την πανέμορφη πνευστή εισαγωγή και όχι μόνο, παίζεται πάντα στην αρχή κάθε συναυλίας του τεράστιου Βρετανού μουσικού και αυτό ήταν που άνοιξε και τη συναυλία στην Αθήνα την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου του 2005. Ο μεγάλος κιθαρίστας παίζει με τους Genesis από το 1978, παίζοντας κιθάρα ή/και μπάσο και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Phil Collins. Από το 1981 και μετά ακολουθεί σε όλες τις στούντιο δουλειές, σε όλες τις περιοδείες, ενώ θα πρέπει να πούμε εδώ ότι παράλληλα συνθέτει και το όνομά του μπορείτε να το δείτε και σε κομμάτια του Collins.

 

Daryl Stuermer 2

 

Ο Daryl όμως είναι και ένα πολυπράγμων solo μουσικός. Από το 2000 μέχρι το 2009 μάλιστα έβγαζε σχεδόν κάθε χρόνο δίσκο και είμαι ευτυχής που μου είχε δοθεί η ευκαιρία το 2007 να γράψω για το “Go!”, για το Rockpages.gr τότε, ένα δίσκο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη μαγεία των Vai/Satriani. O Stuermer είναι ένας θεόρατος μάστορας της κιθάρας και εκπληκτικός συνθέτης. Εστίασα επίτηδες στο “Something…”, αφού το αγαπώ από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, ενώ, όταν βγήκε το “Serious Hits… Live!”, μόλις ένα χρόνο μετά, είχα ενθουσιαστεί όταν το άκουσα ζωντανά και μάλιστα να ανοίγει το άλμπουμ. Στη Γαλλία, στο Palais Omnisports Paris Bercy, στο οποίο μάλιστα έπαιξε τρεις βραδιές, το τραγούδι της καρδιάς μας βγήκε τόσο καλό, που ακόμα και οι συντελεστές είχαν δηλώσει ότι «Ήταν κοντά στην τελειότητα». Στο DVD που κυκλοφόρησε το 2004, μπορούμε με άνεση και μέγιστη χαρά να δούμε και να ακούσουμε τον τρόπο με τον οποίο απογείωσαν το κομμάτι οι δεκαέξι (!) μουσικοί επί σκηνής και η μισή ντουζίνα laptop αντί κονσολών.

Και ο Stuermer είναι πάντα εκεί. Παίζει, τσεκάρει το χώρο, επιβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά και ότι ο σούπερ-σταρ μη-συμπατριώτης του (ο Daryl είναι Αμερικανός) θα δώσει ένα ακόμα απίστευτο show. Ο ίδιος έχει αφήσει και το δικό του στίγμα στα άλμπουμ του Phil Collins, το “I Don’t Wanna Know” μάλιστα προέρχεται από ένα demo του Daryl. Όταν είχα ακούσει το “Go!” είχα γράψει μεταξύ άλλων «Το βιρτουόζικο παίξιμο, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα, τη μελωδικότητα και την άψογη παραγωγή, θα αρέσει σε όλους τους φίλους των Vai/Satriani/Moore, αλλά και σε αυτούς που έχουν εμπεδώσει ότι η μουσική είναι μία και ‘όλα’».

 

Daryl Stuermer 3

 

Όποτε ακούω το “Something…” χαζεύω τους πνευστούς, το θεϊκό παίξιμο του Leland Sklar (θα φιλοξενηθεί σύντομα κι εκείνος), τη φωνή του Collins και το αρχοντικό στήσιμο και παίξιμο-επίβλεψη του Daryl Stuermer. Τεράστιος μουσικός, εξαιρετικός τύπος και αξία μοναδική.

 

 

 

Κώστας Κούλης

Black Velvet Radio

Pin It

keysmash1

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1