listen live button  mytunerlogo3

Velvet Rules V | Rock and Roll Hall Of Fame: A Piss Stain At Large

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Velvet RulesV1

 

Σε μία από τις συνεντεύξεις που μου έχει δώσει ο Γιάννης Μπέζος, τόνισε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι οι βραβεύσεις γίνονται στην ουσία για τις επιτροπές που δίνουν τα βραβεία. Και αν το καλοσκεφθείς, εκεί είναι όλο το παιχνίδι. Το βραβείο είναι ένα κατασκεύασμα, μπας και φανεί αυτός που το δίνει. Μπας και το μάθει ο κόσμος και κάτι γίνει στη συνέχεια. Γι’ αυτό εδώ και καιρό γελάνε όσοι τους κόβει, με τα περίφημα βραβεία. Καλύτερη μπάντα, καλύτερος τραγουδιστής, καλύτερος ηθοποιός ή παράσταση ή ταινία. Δηλαδή η επιτροπή τις έχει δει όλες, τους έχει δει όλους και βάσει αυτής της γνώσης αποφαίνεται.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το φιάσκο που ονομάζεται Rock and Roll hall of fame. Εδώ και περίπου σαράντα χρόνια, το RARHOF βραβεύει καλλιτέχνες που έχουν μεγάλη επίδραση στη μουσική και δη το Rock and Roll. Βασική προϋπόθεση για τον καλλιτέχνη/μπάντα είναι να έχουν περάσει είκοσι πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου.

Έχουν ενταχθεί ένα σωρό καλλιτέχνες και σχήματα στο πράγμα αυτό και κάποιος που θα κάτσει να δει τους ενταχθέντες… θα παρατηρήσει ότι μεγάλο ποσοστό δεν έχει και τόση σχέση με το Rock and Roll. Depeche Mode, Donna Summer, ακόμα και οι υπέρτατοι ΑΒΒΑ… Μήπως να έκαναν μία κατηγορία για εκπληκτικούς καλλιτέχνες μεν, αλλά έξω από το Ροκ; Μήπως λέω; Αλλά πάλι… τι να ξέρω εγώ, όταν ψηφίζουν οι «Ροκ ειδικοί»; Φαντάζομαι ότι όταν οι κάλπες στήνονται και αναλαμβάνουν οι Expert… Εκεί μάλλον ο Θεός ξεκαρδίζεται. 

Δεν θα μιλήσω για το ότι οι Judas Priest και οι Iron Maiden είναι εκτός. Δεν θα αναφερθώ σε καλλιτέχνες σαν το Brian Adams ή τους Boston. Θα μιλήσω για κάποια άλλα καμώματά τους. Το συγκεκριμένο καλοβαλμένο πανηγύρι ενέταξε τους Nirvana την πρώτη κιόλας χρονιά που έκλεινε την εικοσιπενταετία. Κατά «περίεργη» συγκυρία, με το που το Rolling Stone τους συμπεριέλαβε στις «καλύτερες μπάντες όλων των εποχών». Ό,τι κι αν πιστεύετε για τους Nirvana, από το ότι είναι πραγματικά σπουδαίοι, μέχρι το ότι είναι σκουπίδια (κάτι που ασπάζομαι εγώ μέχρι κεραίας), τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι όλο το σύστημα το τρέχουν άνθρωποι που μάλλον είναι άσχετοι με το Ροκ, τυπικοί Αμερικανοί κοκκινολαίμηδες, που έχουν κολλήσει στο “dinner and a movie” εδώ και αιώνες. Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Dickinson, πρόκειται για «Ψευτοθεοφοβούμενους κωλό-Αμερικάνους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι Ροκ, έστω κι αν εκείνο τους χτυπούσε στο κεφάλι»!

Δεν θα αδικήσουμε καθόλου το μπροστάρη των Αυτοκρατόρων, όπως δεν θα αδικήσουμε καθόλου τους Sex Pistols, οι οποίοι εντάχθηκαν το 2006 και αρνήθηκαν να πάρουν μέρους στην εκδήλωση. Έστειλαν μάλιστα μία οργισμένη επιστολή, στην οποία αναφέρονται στο «θεσμό» ως “piss stain” (ας το αφήσουμε αμετάφραστο αυτό). Ο «οργανισμός» βέβαια δεν έχει θέματα. Κάθε χρόνο πουλάει την εκδήλωση πανάκριβα, έχει δέκα κοντέινερ γεμάτα υποψηφίους και η ζωή συνεχίζεται. Για εμάς όμως, που αγοράζουμε δίσκους, που πηγαίνουμε στις συναυλίες, που στηρίζουμε το merchandize των αγαπημένων και όχι τόσο αγαπημένων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών γενικά… Θα προσπεράσουμε. Όλη η φασαρία γίνεται για το ίδιο το «μουσείο». Θέλησε να κάνει κάτι για να φανεί, για να το μάθουμε. Το κατάφερε, με τη βοήθεια των ανθρώπων που προσφέρουν μουσική. Χωρίς να τους το ξεπληρώσει. Έχω την εντύπωση πως πρόκειται για ένα καραγκιοζιλίκι χωρίς προηγούμενο και ανυπομονώ να εντάξουν κι άλλους Ροκ καλλιτέχνες, με μεγάλη επίδραση στο συγκεκριμένο μουσικό «είδος», όπως ο Justin Bieber και ο Kanye West. Η μουσική βιομηχανία είναι η χειρότερη μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και τούτο το εξάμβλωμα το διατρανώνει απόλυτα.

Velvet RulesV2

 

 

 

 

Κώστας Κούλης

Black Velvet Radio

Pin It

noizyb2k20

 

copycat

 

FACEBOOK LOGO   INSTAGRAM LOGO 2 YOUTUBE LOGO
 googleplay2  mixcloud111

 

 

ENED LIVE24 LOGO 300x150

liveradio logo high resolution

online radio box3

liveonlineradiologo

radiogarden1